Burulaş Araç Filosu Dökümü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Keşke başka bir şey isteseymişsin.

Burulaş yakın zamanda filosuna 7 adet yeni Karsan Atak dahil etti. Bu 7 araç filodan yakın zamanda çıkarılan Karsan Jest'lerin yerine alındı.

Ayrıca Burulaş'ın filosundaki Karsan Jest'lerin tamamını satarak, hibe ederek ve dönüştürerek filodan çıkarma hedefi var. Yani Burulaş minibüs işletimini terk edip minibüsle işlettiği hatlarda araç büyütecek.
Burulaş yavaş yavaş Jestleri ilerleyen dönemde eski Conectoları falan elden çıkararak büyük ihtimalle araçları kademeli olarak yenileyip filo yaşını gençleştirip dediğiniz gibi Jest giren hatta Atak vs. girecek ki aynı hamleyi ÖHO'dan da bekliyoruz.

Burulaşın G4 G6 G1 gibi hatları devretmesi gerekir böyle bir durumda

Başka bir başlıkta böyle bir mesaj paylaşmıştım. Otobüs girebilecek Jest hatlarında otobüs işletimine geçilir ama dediğin gibi aralarında G4T G4S ve G6'nın da bulunduğu birçok hattın devredilmesi gerekir.

Yine burada zihniyet meselesine geliyoruz aslında belediyenin bu tarz hatlarda minibüs işletmesi sorun değil. Belediye veya özel fark etmez, minibüsün uygun olduğu hatta minibüs, otobüsün uygun olduğu hatta otobüs işletmeli ama önceki mesajlarda da belirttiğim gibi yoğun minibüs işletimi gerçekleştiren batı özel halk otobüslerine yönelik stratejiden kaynaklı Burulaş'ın minibüs işletimini terk etmeye başlaması çok yüksek ihtimal.

Aslında özel halk otobüslerinin Aksungur (14N), Doğancı (2B), Tuzaklı (2BT) B20 türevli hatlar vb. hatlarda minibüs işletmesi sorun değil ama biz işte aynı minibüsleri B33K, B31 gibi hatlarda da görüyoruz orası sorun.

Kendi şehrimizin araçları dururken başka markalar tercih edilmemeli zaten çok doğru bir adım olmuş inşallah sayıları artar körüklü de de elektrikli e ata alınmalı Bursa'ya yakışır

Bursa'da dizel körüklü üretilmiyor diye biliyorum onda muhtemelen yine BMC tercih edilecektir ama Akia, Karsan veya Güleryüz'den herhangi biri özel istekle yapabilirse neden olmasın?

Bursa'da dizel körüklü üretilmiyor diye biliyorum

Bir ara Karsan'da üretilen Menarinibus 18 vardı. Sanırım e-ATA projesiyle onu da rafa kaldırdılar. Çünkü sitesinde Şehiriçi ulaşım modellerinde sadece ATAK var.
Ya BMC tercih edilecektir, ya da Burulaş bizi şaşırtarak Mercedes tercih edecektir bu da düşük ihtimal.

Bir ara Karsan'da üretilen Menarinibus 18 vardı. Sanırım e-ATA projesiyle onu da rafa kaldırdılar. Çünkü sitesinde Şehiriçi ulaşım modellerinde sadece ATAK var.
Onlar italyan bredamenarinibus'un lisansıyla üretiliyordu. Lisans da bitti Bredamenarinibus da. İstanbul'dakilerin motorları sıkıntılı yatay motor olduğu için de pek bir seçenek yok değişim için

Kendi şehrimizin araçları dururken başka markalar tercih edilmemeli zaten çok doğru bir adım olmuş inşallah sayıları artar körüklü de de elektrikli e ata alınmalı Bursa'ya yakışır
Kesinlikle güleryüz ve karsan yanıbaşımızda parça olsun bakım olsun fabrikalarla iş birliği yapıp alımların devam etmesi lazım.Akia da bursada o yüzden metrobüstede o tercih edilecektir.

Kesinlikle güleryüz ve karsan yanıbaşımızda parça olsun bakım olsun fabrikalarla iş birliği yapıp alımların devam etmesi lazım.Akia da bursada o yüzden metrobüstede o tercih edilecektir.

Akia metrobüs yaptıysa 18 metre dizeli hayli hayli yapar. 18 metreleri de Akia'dan alsalar iyi olur.

Akia aynı zamanda 12 metre troleybüs, 8 metre, çift katlı da üretiyor yerine göre bu araçlar da alınabilir.

Geri