Burulaş - Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliğinden Haberler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Güzergah ortasında şoför değişiyor artık

Gün ortasındaysa bu dediğin vardiya değişimi oluyor Hasan. Bir araçta iki şoför çalışıyor ya şoförler kendi isteklerine göre kalkış noktalarında vardiya değişimi yapabildiği gibi aralarında anlaştıkları noktada da vardiya değişimi yapabiliyor. Bu da şoförler açısından pratik oluyor. Mesela E12/E13 (ortak çizelgeli hattır) çalışan bir şoför Dikkaldırım taraflarında oturuyorsa boşuna Siteler veya Uludağ Üniversitesi'ne gitmek yerine her iki hattın da geçtiği Dikkaldırım veya Mihraplı Cami taraflarında vardiya değişimi yapabilir.

Burulaş yaz başında zimmetli araç - sabit hat uygulamasına geçerek her iki şoförü bir araca vermiş, bir ay boyunca aynı hatta sabitlemiş ve her ay hattı değişip, şoförlerin aynı araçla yeni hatlarına geçtiği bir sistemi uygulamaya başlamıştı.

Yaz boyunca gayet güzel uygulanan bu sistemde son iki haftadır bir aksama görüyorum. Hatlardaki araçlar çok oynuyor, bir aracı ertesi gün aynı hatta göremiyoruz, şoförler de çok değişiyor. Acaba neden böyle oluyor...
Yoğunluk başladı çünkü sefer sayıları arttı eldeki araç sayısü ve şoför sayısı yetersiz bana göre ordan alıp oraya koyuyorlar denkleştirmek için yeni araç ve şoför almalılar.

Yoğunluk başladı çünkü sefer sayıları arttı eldeki araç sayısü ve şoför sayısı yetersiz bana göre ordan alıp oraya koyuyorlar denkleştirmek için yeni araç ve şoför almalılar.

Yeni araç ve şoför alımının yanı sıra özellikle çok fazla araç çalışması gereken, buna rağmen yoğunluğu hiç bitmeyen S2 gibi hatlara da bir çözüm bulunmalı. S2'nin açıkçası bölünüp iki veya üç ayrı hat olarak hizmet vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Yeni araç ve şoför alımının yanı sıra özellikle çok fazla araç çalışması gereken, buna rağmen yoğunluğu hiç bitmeyen S2 gibi hatlara da bir çözüm bulunmalı. S2'nin açıkçası bölünüp iki veya üç ayrı hat olarak hizmet vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Minibüş yapalım onuda🤣

Minibüş yapalım onuda🤣

Teleferik minibüsçüleri 10 saniyede bir minibüs kaldırsın :ROFLMAO:

Şaka bir yana S2 cidden Bursa ulaşımının bel kemiği ama şişen bir hat.

S1 ve S2'yi birbirine zıt hatlar olarak işletmek yerine

Siteler - Teleferik Meydanı (Ring) (Gidişte S1 güzergahı, dönüşte S2 güzergahı) başta olmak üzere küçük varyantlarla işletim yoğunluğu dağıtır diye düşünüyorum.

Teferrüç - Teleferik - Setbaşı - Şehreküstü - Heykel
Teferrüç - Teleferik - Setbaşı - Kent Meydanı - Heykel

bir de Altıparmak yolcusunu taşıyacak bir hatla bu sorun çözülür.

S2 ve S1'in Mesken - Ankara Yolu - Kent Meydanı güzergahı üzerindeki yolcusunu da Ertuğrulgazi'nin 25 ve G7 hatları taşısın.

S1-S2 nin Zümrütevler teleferik namazgah hattı boyunca her durakta azımsanmayacak yolcu inip biniyor bu hattı bozmak mantıksız olur insanlar mesela teleferikten 3 durak sonra inecek ona uygun hat olmayacak. Mantıklı değil

S1-S2 nin Zümrütevler teleferik namazgah hattı boyunca her durakta azımsanmayacak yolcu inip biniyor bu hattı bozmak mantıksız olur insanlar mesela teleferikten 3 durak sonra inecek ona uygun hat olmayacak. Mantıklı değil

Benim söylediğim varyantlar tamamen örnek. Yolcu ihtiyacına göre farklı seçenekler olabilir tabi ama en başta bu iki hattı Selçukbey - Mesken - Tezok - Ankara Yolu kısımlarından arındırıp sırf Teleferik ve Zümrütevler bölgesine çalışması sağlanabilir.

BURULAŞ, Afetlere Hazırlıkta Gücünü Artırıyor​

1760691475584.webp

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında, Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği (BURULAŞ) olarak yerel destek ekiplerimiz, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) eğitmenlerinden kapsamlı bir çadır kurma eğitimi aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından organize edilen eğitim programı, “Afet ve Acil Durumlarda Barınma Akreditasyonu” çerçevesinde gerçekleştirildi. Eğitimlerde, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çadır kurma çalışmaları da yapılarak personelimizin afet anında hızlı ve doğru müdahale kabiliyeti artırıldı.

AFAD uzmanlarının rehberliğinde gerçekleştirilen uygulamalarda ekiplerimiz; farklı türde çadırların kurulumu, uygun yer seçimi, güvenlik önlemleri ve saha düzeni gibi konularda sahada birebir deneyim kazandı. Eğitim süresince çalışanlarımız, afet anında barınma alanlarının en verimli şekilde oluşturulması için gerekli bilgi ve becerilerle donatıldı.

BURULAŞ olarak, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve doğru müdahale kabiliyeti geliştirmenin toplumsal sorumluluğumuzun bir parçası olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda aldığımız her eğitim ve yaptığımız her uygulama, Bursa halkının güvenliği için atılmış önemli bir adımdır.

Bu tür eğitimlerin düzenli aralıklarla devam edeceğini ve afetlere karşı dayanıklı bir kurum yapısı oluşturma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşmaktan memnuniyet duyarız.

Kaynak: Burulaş

Setbaşı köprüsünün batı yönünün tadilata alınması ile birlikte Setbaşı doğu yönündeki Maviköşe 1 adlı otobüs durağı üzerine uyarı yazıları asılıp kırmızı şerit çekilerek servis dışı bırakılmış, yerine geçici olarak durağın 50 metre gerisine "geçici durak" yazılı sarı durak direği dikilmiştir.

🇹🇷 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ulaşım ücretsiz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin ilanının 102. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Bu kapsamda; kent içinde ayakta yolcu taşıyan BursaRay, tramvay ve otobüs hatlarımız,
29 Ekim 2025 Çarşamba günü saat 23.59’a kadar,
BursaKart kullanmak suretiyle ücretsiz olarak hizmet verecektir.

🤝 Bayramımızı hep birlikte coşkuyla, onurla ve gururla kutlayalım!
Cumhuriyetimizin ışığıyla aydınlık yarınlara.

Kaynak: BURULAŞ / Instagram

572172791_18535274908001767_8471498196630005093_n.webp

Bugüne özel Burulaş personelleri kırmızı beyaz üniforma ile hizmet verdi. Araçların da şahsen kırmızı beyaz renkte olmasını isterdim. 2023 yılında BMC'ler kırmızı beyaz alınınca birçok kişi sosyal medyada olumlu tepki göstererek bu renkleri çok beğendiğini ifade etti.

Bence tüm otobüsler kırmızı beyaza boyanmalı. Türkiye'de belediye otobüsleri kırmızı beyaz olur, diğer renkler sonradan ortaya çıktı :D

Ayrıca RGB tabela olsaydı onda da kırmızı beyaz programlama önerebilirdim.

s2 tabela.webp

Bu şekilde. Renkleri daha canlı hayal edin, buraya yüklerken soldular... (teknik nedenler)

Val 8 validatör şuanki val 7 maalesef ulaşımda soruna neden oluyor kapanıp açılıyor bizi takip eden burulaş yetkilileri varsa lütfen kart okuyucuları bu modelle değistirelim sorun çözülecektir.

IMG-20251028-WA0018.webp

Val 8 validatör şuanki val 7 maalesef ulaşımda soruna neden oluyor kapanıp açılıyor bizi takip eden burulaş yetkilileri varsa lütfen kart okuyucuları bu modelle değistirelim sorun çözülecektir.

Ekli dosyayı görüntüle 23194

Mevcut cihazların sıkıntılarından ötürü yaşanan maddi zararın maliyetine katlanmaktansa cihaz değişiminin maliyetine katlanmak daha doğru olacaktır.

Çünkü birinde şikayet, sıkıntı gibi olumsuz sonuçlar elde ediliyorken diğerinde memnuniyet sonucu elde edilecek.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ ve İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen eğitimlerde, toplam 964 şoföre olası araç yangınlarına doğru ve etkin müdahale yöntemleri hem teorik hem de uygulamalı olarak gösteriliyor.

Bursa’da daha güvenli, erişilebilir ve konforlu bir ulaşım ağı kurma hedefiyle projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, BURULAŞ bünyesindeki personelin mesleki bilgi ve donanımını artırmaya yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Bursa İtfaiye Eğitim Merkezi’ndeki eğitimler, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki toplam 964 şoförün katılımıyla gerçekleştiriliyor.

16 grup halinde ve 8 gün sürecek olan eğitimlerde, yakıt türlerine göre araçlara müdahale, motor bölümünde, kabin içerisinde ve bagaj bölümünde çıkabilecek yangınlara müdahale konularında detaylı bilgilendirme yapılıyor. Uzmanlar tarafından araç üzerinde teorik bilgiler alan şoförler, eğitim sahasında bulunan hurda araçlar üzerinde de söndürme işlemi gerçekleştirdi. Eğitimlerle, otobüs şoförlerinin portatif yangın söndürme cihazlarını etkin bir şekilde kullanabilmeleri, kullandıkları araçlarda yangına sebebiyet verebilecek durumları önceden tespit ederek olası yangınları engelleyebilmeleri amaçlanıyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ ve İtfaiye Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen eğitimlerde, toplam 964 şoföre olası araç yangınlarına doğru ve etkin müdahale yöntemleri hem teorik hem de uygulamalı olarak gösteriliyor.

Bursa’da daha güvenli, erişilebilir ve konforlu bir ulaşım ağı kurma hedefiyle projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, BURULAŞ bünyesindeki personelin mesleki bilgi ve donanımını artırmaya yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Bursa İtfaiye Eğitim Merkezi’ndeki eğitimler, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki toplam 964 şoförün katılımıyla gerçekleştiriliyor.

16 grup halinde ve 8 gün sürecek olan eğitimlerde, yakıt türlerine göre araçlara müdahale, motor bölümünde, kabin içerisinde ve bagaj bölümünde çıkabilecek yangınlara müdahale konularında detaylı bilgilendirme yapılıyor. Uzmanlar tarafından araç üzerinde teorik bilgiler alan şoförler, eğitim sahasında bulunan hurda araçlar üzerinde de söndürme işlemi gerçekleştirdi. Eğitimlerle, otobüs şoförlerinin portatif yangın söndürme cihazlarını etkin bir şekilde kullanabilmeleri, kullandıkları araçlarda yangına sebebiyet verebilecek durumları önceden tespit ederek olası yangınları engelleyebilmeleri amaçlanıyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Bununla birlikte şehir içi otobüslerde seçenek olarak sunulan, sonradan da taktırılabilen motor odası yangın söndürme sistemini Burulaş, kendi araçlarına kursa ya?

Bununla birlikte şehir içi otobüslerde seçenek olarak sunulan, sonradan da taktırılabilen motor odası yangın söndürme sistemini Burulaş, kendi araçlarına kursa ya?
Aslında ne kadar mühim bir şey değil mi? Bu devirde konsere para harcanmasın derken kızıyorsunuz (seni tenzih ederim Emirhan)

Aslında ne kadar mühim bir şey değil mi? Bu devirde konsere para harcanmasın derken kızıyorsunuz (seni tenzih ederim Emirhan)

Açıkçası akranlarımın ve benden küçük gençlerin gittiği, bu para harcanan konserlerde sanatçılıkla uzaktan yakından alakası olmayan, konserinde playback yaparken dudaklarını dahi kıpırdatmaya tenezzül etmeyen kişilere (bunlara bir ad bulamadım) o paralar gideceğine aynı parayla otobüslere bu sistemin kurulmasını tercih ederim.

Şarkı her yerde dinlenir, o şarkıcılar konseri belediye aracılığıyla vermez, özel kurumlar aracılığıyla verir, Jolly Joker gibi yerlere çıkar orada sorun yok ancak sefer sırasında bir otobüs yanıp bu sistemin eksikliği nedeniyle bir kişinin bile canına zarar gelirse bunun geri dönüşü olmaz.

Parantez içindeki dediğin de ayrıca hoşuma gitti teşekkür ederim.

1T/K hattı neredeyse güzergahın %90 nını balkan mahallesinden gitmesine rağmen tabelada balkan yazmıyordu.Yeni kodlamayla artık balkan mahallesi yazıyor.Burulaşa teşekkür ederiz.

...Bozbey 2018’de Özel Halk Otobüsçüleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan 10 yıllık sözleşmeyle; Özel Halk Otobüslerine ücretsiz binen her yolcunun bedelini Büyükşehir Belediyesi karşılıyor.

Dolayısıyla, Büyükşehir’in BURULUŞ’a desteği bu yıl 3,6 milyar lirayı bulmuş. 2026’da da bütçeden bu miktar yeni bir kaynak daha ayrılıyor. Bozbey, yolcu başı 29 liralık sübvanseyi de kendilerinin yaptıklarını belirterek, “Birileri Bursa’da ulaşım pahalı diye konuşabilir ama hayır değil” dedi.
Kaynak: Olay - İhsan Aydın
------------------------------------------------------------------

Bozbey burada sübvansiyondan bahsetmiş. Daha önümüzde üç yıl var. Bu üç yıl boyunca belediyenin kasasında ki delik küçülmeyecek.

Burada "Özel Halk Otobüsçüleri" olarak kast edilen Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na bağlı araçlar mı? (16 M 00xxx ve 16 M 10xxx plakalı) yoksa tüm özel taşımacılar mı?

Sadece bu oluşuma bu destek veriliyorsa sözleşmelilere vs. yazıktır. Bakanlık nezdinde sahip olunan haklar nedeniyle yasal bir ayrım olsa da fiili olarak Bursa'da Özel Halk Otobüsçüleri Odası ile sözleşmeliler arasında ayrım yapılmaması gerekiyor. Biri esnafsa diğeri de esnaf sonuçta.

Geri