Burulaş Otobüs Aktarma Merkezleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Doğu minibüslerinin dönüşümü sonrası Davutdede Metro İstasyonundan besleme çalışacak hatlar için Kurtuluş Caddesinde siyah kare ile işaretlediğim yerde 3 solo otobüsün sığabileceği bir otobüs cebi yapılıp bu bölgeyi mini bir aktarma merkezi yapabilirler. Böylelikle Ankara Yolu'nun trafik yükü azalır.
Hem de çok sayıda aracın parklanabileceği bir durağa kavuşmuş olabilirler. Birde bu bölge metrodan 1 - 2 dk. yürüme mesafesinde. Alternatif olarak kırmızı işaretli yer de olabilir.
Bu şekilde üst/alt sokağa otobüs durağı Arabayatağı İstasyonunun hem alt hem de üst tarafına da yapılabilir. Batı taraflarında genelde cep olduğu için böyle şeyler çok gerekmiyor.

1743020028557.webp

IMG-20250913-WA0013.webp

Orhan Cami önündeki hareket noktası bence kaldırılmamalıydı. Bugün bu hareket noktası aktif olsaydı çok işe yarardı. Böylece Heykel geçişli tüm hatlar ring olmak zorunda kalmazdı

Orhan Cami önündeki hareket noktası bence kaldırılmamalıydı. Bugün bu hareket noktası aktif olsaydı çok işe yarardı. Böylece Heykel geçişli tüm hatlar ring olmak zorunda kalmazdı

Bence aksine işe yaramaz var olan trafiği artırır, Ulu Camii'ye gelen yaya trafiğini sekteye uğratırdı. Bu hali daha güzel.
Hatta Atatürk Caddesi (Çakırhamam-Heykel arası) dahi trafiğe tamamen kapatılması gerekli bir iş ancak yaptırmazlar.

1984 yılında ki nüfus ile şimdi ki nüfus aynı değil. Berktuğ'ya katılıyorum çok karmaşaya neden olurdu. Açıkçası ben orada ki dolmuş duraklarının bile kalkması taraftarıyım

1984 yılında ki nüfus ile şimdi ki nüfus aynı değil. Berktuğ'ya katılıyorum çok karmaşaya neden olurdu. Açıkçası ben orada ki dolmuş duraklarının bile kalkması taraftarıyım

Buna benzer olarak daha önce de Trafik Vakfı Otoparkı'nın peronlara dönüştürülmesini düşünmüştüm. O olabilir mi sence?

Evet orayı diyorum. Doğrudan bir talep yok ama Heykel hatlarının tümü ring olduğu için araçlar daha çabuk yıpranıyor. Hem araçlar hem de şoförler dinlenebilsin diye bir peron düşünüyordum.
Burası olabilir haykel tarafında hiç peron yok belli hatları burda sonlandırıp ana durak yapma işi olabilir tabi buda yine trafiği arttıracaktır o yüzden olabilirliği düşük.

Geri