bykullanıcım
WT Kullanıcı

- Puanlar
 - 161

O çok doğru yan tabelalar özellikle.O tamamen programlamadan kaynaklı bir hata. İnegöl'de tabela programlama hatalarına alışkınız. Centro'lardaki yarım yamalak tabelalar gibi![]()
O çok doğru yan tabelalar özellikle.O tamamen programlamadan kaynaklı bir hata. İnegöl'de tabela programlama hatalarına alışkınız. Centro'lardaki yarım yamalak tabelalar gibi![]()
Mudanya'da gördüğüm Atak'taki 2GM yazıları da tuhaf geldi.
Rica etsem denk gelirseniz Karsan Atak'ların tabelalarına dikkat eder misiniz?
Sanırım bu araçlardaki programlamalar değişmiş te...
Üniversitede duran H1 e bakmak lazım onda da
Şehirhastanesi
Demirtaş yazıyormu.
Üniversitede duran H1 e bakmak lazım onda da
Şehirhastanesi
Demirtaş yazıyormu.
Şoförlerden tabelalarla ilgili istek gitmiş olabilir o yüzden belkide değişti durmadan soru soruluyor bunu aşmak için 2 merkezli sisteme geçmişlerdi güzel olmuş.
Ring harici olabilir ve gayette açıklayıcı olur bilemeyenler içinAslında ring hatları hariç tüm hatlarda çift tabela yöntemi kullanılabilir. 31A, 25A, E12 vb. Bunun da sebebi açık. Örneğin Timurtaşpaşa'da bekleyen bir yolcu Uludağ Üniversitesi'ne gidecek olsun. E12 ve E13 hatları oradan geçiyor ancak E12 Uludağ Üniversitesi, E13 Siteler yönüne gidiyor. Her iki hattın da tabelasında Siteler ve Uludağ Üniversitesi yazıları dönüşümlü yazıyor. Bu da yolcuların ayırt etmesini zorlaştırabiliyor, şoföre sorulan soruyu arttırıyor.
İnegöl'de mevcut hatların tabelalarına revizyon şart. Değişen yerler yeni yapılan yerlerden dolayı veya Bursa'dakiler içinde olabilir. İnegöl için bir tabela örneği yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 23501
Güzergah değiştiği an mesela veya farklı bir durum anında tabelalar mesela validatöre gönderilecek bir yazılım ile hiç tabelaya dokunmadan oradan değiştirilebilir illa tabela sisteminden yazılım ile olması şart değil ki tabela da gideceği yer yazarken tabelaya güvenmeyip oradan geçiyor mu diye soranlar oluyor.Bursa'da otobüs tabelaları birkaç el tarafından programlanıyor ve en beğendiğim Batı Özel Halk Otobüsleri'ndeki kalın yazılı tabelalar. Jest'lerde kalın yazılı - ince yazılı tabela ayrımı net bir şekilde yapılıyor. Kalın yazılılar batı grubundan bir Jest'in sahibi genç bir arkadaş tarafından programlanırken ince yazılılar bildiğim kadarıyla Polaris tarafından programlanıyor. Kalın yazıları yapan arkadaş aynı zamanda Yaztur araçlarının da tabelasını yapmıştı. Onun programlaması güzel.
Tabela basit ama önemli bir mevzu toplu taşımada. Üstelik bir halk otobüsünün sahibi olup aracınız Polaris veya Sanel tabelalı ise programı firmadan alamıyorsunuz, vermiyorlar. Araca yazı yazılması gerektiğini söylediğinizde sizden yazıları isteyip size programı dosya olarak göndermeyi teklif ediyorlar. Siz de o dosyayı belleğe atıp tabelaya yüklüyorsunuz. Polaris'ten bir dönem parası neyse yazılımın lisansını alacağımı söyleyerek programı istemiştim. Bana en az 200 araçlık filosu olan işletmelere yazılımı sattıklarını söylemişlerdi. Bu yüzden ya firmaya ya da dışarıda programı bir şekilde temin etmiş kişilere programlatmanız gerekiyor.
Her neyse, tabelalara yapılmayan her iyileştirme/güncelleme, şoföre sorulacak yeni sorular olarak işletmeye geri döner. Bu konuda dinamik bir tutum sergilemeleri gerekir. Ayrıca elektronik tabela öncesi dönemde tabelaları ayrıntılı bir şekilde yaparken elektronik tabela döneminde sadeleşme de garip geliyor bana.
Güzergah değiştiği an mesela veya farklı bir durum anında tabelalar mesela validatöre gönderilecek bir yazılım ile hiç tabelaya dokunmadan oradan değiştirilebilir illa tabela sisteminden yazılım ile olması şart değil ki tabela da gideceği yer yazarken tabelaya güvenmeyip oradan geçiyor mu diye soranlar oluyor.
Uzaktan okunacak şekilde bir renk olsa belki gözükür ama bir tık uzaktan zorlar yani boyutu arttırısak tabelada denemek lazım.
Uzaktan okunacak şekilde bir renk olsa belki gözükür ama bir tık uzaktan zorlar yani boyutu arttırısak tabelada denemek lazım.

Yan tabelalarda şuan burulastaki gibi çoğu mahalle ve cadde yazılmalı ön tabelada ilk durak önemli bir durak ve son durak olmalı mesela S1 için siteler heykel kent meydanı 3C için musababa Heykel Çekirge hst 38 için Terminal kent meydanı heykel.
Şuan mesela 18/b de de terminal siteler yazıyor 98 99 da da. Hangi mahallelere gidiyor bunlar tabelada yazmıyor.
Kayan yazılı Jestlerde ölçü küçük olduğu için detaylı yan tabela bekleme ama Polaris tabelalılarda yapılabilir.
Bu arada Görükle, Gürsu ve Ertuğrulgazi (0170) minibüslerindeki Polaris tabelalar maalesef verimsiz programlanmış. Yan tabela 96x16 olsa da öndeki yazıların aynısı yazılmış 1/3'ü boş bırakılmış çok çirkin duruyor.
Minibüs Koop.'taki tabelalar çok iyi. B35'e de güzel yapılmış.
Bu arada konu bizimle alakasız, Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki otobüslerin bozulan tabelalarını yüksek çözünürlüklü RGB tabelalarla yenilemiş. Alıştığımızın dışında ama doğru programlamayla çok güzel işler çıkaracağını düşünüyorum. Böyle netlik görmedim.
bildigim kadarıyla Gobra diye geçiyor tabela modeli.
Hatta O302 Conectolar da hatırladığım kadarıyla bazıları Polaris tabelaya geçmişti. Denenmeden birsey diyemem ama denirse sonuçları güzel olur bence.Çok yaklaştınız. 2. nesil Conecto'ları kast ediyorsanız markası Gorba.
Şu anda bizde zaten Gorba tabelaların büyük bir kısmı Polaris ile değişti. Hatta inanıyorum ki Sanel tabelalı araçlara da bir müddet sonra Polaris tabela takılacaktır.
Burulaş bir maceraya atılıp RGB tabela denemez. Aslında RGB tabelalar kırmızı mavi ve yeşil LED'lerden oluşuyor. Tabelaları değiştirip ilk başta kıpkırmızı kodlasınlar. Kırmızı ledler bozulunca mavi programlamaya geçsinler, mavi ledler bozulunca yeşil programlamaya geçsinler. Üç kat uzun ömür.![]()