Burulaş 80/T : Terminal - Kent Meydanı - Yenişehir Havalimanı Hattı ✈

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

WT Yönetici
Burulaş bünyesinde bulunan 2 adet temsa tourmalin otobüs ve 1 adet mercedes O 403 otobüs bbbusa geçirilerek yenişehir havalimanına yolcu taşımaya başlıyorlar.Umarım uçak seferleri artar ve bbbusta gerekli yatırımı yapar.

bursada aktif kaplamalı olarak bu 3 araç var artık urfa gibi kaplamalı araçlar öncesindekilerin hepsi boyalıydı
403ün üstüne ulaşımparkın tourismoları gibi büyük led tabela taksalar güzel olacak

2025 yılı Yenişehir Havalimanı yolcu sayıları (12.06.205 tarihinden itibaren)

Görükle - Yenişehir hattı:
Kalkış yapan araç sayısı: 824
Taşınan yolcu sayısı: 7.839

Terminal - Yenişehir hattı:
Kalkış yapan araç sayısı: 840
Taşınan yolcu sayısı: 16.735

Kaynak: Burulaş

Muhtemelen bir süre önce olmuş ama bugün BBBUS web sitesine bakınca fark ettim.

Görükle / Uludağ Üniversitesi kalkışlı/varışlı BBBUS seferleri sona ermiş. Sadece Terminal kalkış/varışlı seferler duruyor onda da yarın için sadece iki sefer gözüküyor.

Haziran UKOME'deki 80T hattına ilişkin kararın hayata geçmesiyle bu BBBUS işi tamamen bitecek o halde.

BBBUS'un eski yeri Havaist'e veya farklı firmaya kaldı o zaman normalde Bursa Terminal içi diye biliyordum. Hayırlısı olsun diyelim. Ek olarak çalışacak araçlar nasıl olacak yine BBBUS'dan kalan bir kaç araç ile mi olacak ve acaba tek kullanımlık bilet dediği de Bursakart'ın tek kullanımlık eski kartlarından mı olacak QR mı orası da ayrı bir merak konusu. Ek olarak BBBUS yazısı Burulaş websitesinde artık yok.

1785489721077.webp

Araca bir dolum posu bırakılıp onun yardımıyla nakit karşılığında tek kullanımlık karekod içeren fiş formunda bilet satılır diye düşünüyorum. Araca kiosk konulması çok düşük ihtimal.

80T -> BBBUS geçişinden önce 80T'de 16 BOA 987 / 593 Güleryüz Cobra Çift Katlı çalışıyordu çok yüksek ihtimalle tekrar o araç sabitlenir.

Araca bir dolum posu bırakılıp onun yardımıyla nakit karşılığında tek kullanımlık karekod içeren fiş formunda bilet satılır diye düşünüyorum. Araca kiosk konulması çok düşük ihtimal.

80T -> BBBUS geçişinden önce 80T'de 16 BOA 987 / 593 Güleryüz Cobra Çift Katlı çalışıyordu çok yüksek ihtimalle tekrar o araç sabitlenir.
Android bir pos cihazı ile bu iş çözülür diye düşünüyorum. Vera Delta falan verilmez. Bakalım dediğiniz araç mı gelecek yoksa Temsa Tourmalin falan mı onu yarın itibariyle göreceğiz.

Android bir pos cihazı ile bu iş çözülür diye düşünüyorum. Vera Delta falan verilmez. Bakalım dediğiniz araç mı gelecek yoksa Temsa Tourmalin falan mı onu yarın itibariyle göreceğiz.

Asis, anlaşmalı olduğu şehirlerde dolum cihazı olarak Sunmi marka Android POS cihazı veriyor. Bir tek Bursa'da Vera Delta kullanılıyor. Ellerinde fazladan Vera Delta vardır onu koyarlar araca :D

Tourmalin'leri de muhtemelen başka hatlara kaydırırlar zaten 6 tane.

Bence validatör takılır bu normal şehiriçi otobüs olarak hizmet verecek eskisi gibi.

Validatör takılmasına gerek kalmayacak zaten Tourmalin de olsa Güleryüz Cobra Çift Katlı da olsa araçlarda validatör var.

Burulaş'ın araç içinde tek kullanımlık bilet satışı olacağı duyurusu üzerine bu tartışmamız.

Asis, anlaşmalı olduğu şehirlerde dolum cihazı olarak Sunmi marka Android POS cihazı veriyor. Bir tek Bursa'da Vera Delta kullanılıyor. Ellerinde fazladan Vera Delta vardır onu koyarlar araca :D

Tourmalin'leri de muhtemelen başka hatlara kaydırırlar zaten 6 tane.
Test aracı olarak verilen Karsan E-Ata18'deki validatör zaten sıfır değil gibi kullanılmış. Üstündeki o siyah temassız banka kartı yazısı falan kalkmış gibiydi test validatörü bile olabilir. Ek olarak dediğiniz posdan belki Asis'den temmin edilirse olabilir.

Validatör takılmasına gerek kalmayacak zaten Tourmalin de olsa Güleryüz Cobra Çift Katlı da olsa araçlarda validatör var.

Burulaş'ın araç içinde tek kullanımlık bilet satışı olacağı duyurusu üzerine bu tartışmamız.
Ona bende şaşırdım diyebilirim ki bazı illerde otobüse binecek kişide kart vs. yoksa araç içi tek kullanımlık biletler satılıyordu Bolu'da ben bu durumu yaşadım ki araçta o zaman kredi kartı geçmiyordu.

Test aracı olarak verilen Karsan E-Ata18'deki validatör zaten sıfır değil gibi kullanılmış. Üstündeki o siyah temassız banka kartı yazısı falan kalkmış gibiydi test validatörü bile olabilir. Ek olarak dediğiniz posdan belki Asis'den temmin edilirse olabilir.

@ali yazdı ya Otokar Doruk'tan çıkma validatör o :D

@ali yazdı ya Otokar Doruk'tan çıkma validatör o :D
Artık çıkma validatör kullanmaya başladık 0 validatör yerine 😁 aslında eski araçların validatörleri hurdaya ayrılan falan onların validatörlerini Asis'e verip farklı cihazla yenileyebiliriz. Ek olarak 80T yerine düz 80 olsa önceki mesajlarda da yazılmış daha iyi olurdu.

Geri