Şu jestleri yollamalılar artık hatlara yetmiyorlar.Bayram yoğunluğu.
Dönüş son tur için Atak +jest peş peşe çıktığı oluyor.Tek araç geldi mi bazen yetmediği bile oluyor.
Şu jestleri yollamalılar artık hatlara yetmiyorlar.Bayram yoğunluğu.
Dönüş son tur için Atak +jest peş peşe çıktığı oluyor.Tek araç geldi mi bazen yetmediği bile oluyor.
Bayram yoğunluğu.
Şu jestleri yollamalılar artık hatlara yetmiyorlar.
Sana zıt işte ne güzel zıtlık güzeldirEfe abiye Jest'leri göndermek için bahane olsun.
Jest'i sevmeyen çok kişi gördüm ama Efe abi kadar nefret edeni görmedim ya.![]()
Çok doğru anlatmak istediğimizde tam olarak bu halk yararına olacağı için 8 metre altı otobüs çalıştirılmamalı bu kadar basitKöy hatlarını bilemem ama merkezde jestler büyükşehire yakışmıyor. 9 ay önce Antalya dan akraba gelmişti 2/E hattına binmiştik jeste hem kalabalıktı hem de gelen misafirim ayakta durmakta zorlanmıştı. Bursa dan daha az nüfüsu olan Antalya da bile merkezde hemen hemen tüm otobüsleri 12 metre iken Bursa da jestlere mahkum olmak üzücü
Böyleydi zaten.60K için bir dönem olduğu gibi:
60M İvazpaşa - Hüseyinalan - Mürseller
60K İvazpaşa - Dolubaba Hz. - Kirazlı
ayrı sefer işletimi olsa nasıl olur?
60K'yı hep yolcusu az bir hat olarak bilirdim ben. Şaşırdım bu dediğinize
Böyleydi zaten.
60/B,60/K,60/M.
İlki özel, diğerleri Burulaşta.
Yoğunluk cuma son tur İvazpaşa kalkışlı, pazar son tur köylerden.Yatılı lise öğrencileri, haftasonu aile ziyareti, düğün vs.
Diğer zamanlar yoğun olmaz.
Dobrucada oturanlar için çok iyi oraya giden otobüs yok buradan
Burulaş Jestleri 1/D ye yakışmış bence ellemesinlerAslında 1A ile birleşik çalışsa, yani 1A ile 1D güzergahı birleştirilip 1A Derebahçe - Doburca - Acemler yapılsa veya şu an 17D ve 17T hatlarında olduğu gibi araçlar dönüşümlü çalışsa, yani 1D aracı Acemler'den Doburca'ya gittikten sonra 1A olup Derebahçe'ye gidecek, Derebahçe'den Doburca'ya giden 1A aracı da Doburca'da 1D olup Acemler'e gidecek...
Böyle sanki hatların verimi daha iyi olur gibi geliyor. 1A yüklenicisi Minibüs Koop. buna ne der acaba?
Burulaş Jestleri 1/D ye yakışmış bence ellemesinler
Bu arada 2-c hattına kış döneminde dikkaldırım pazar yerindeki durakta 2-3kere denk gelmiştim yine akşam saatlerinde ordaki yolcuları alamamıştı yada aşırı zorlanarak binmişlerdi1D günlük yolcu verisini merak ettim ben inşallah hatırı sayılır yolcusu vardır. Zaten o peronlarda 2C ve 1D dışında Jest'in yakıştığı hat maalesef yok. Belki zorlasak 14N ve B27 derim o da eh...
Ama her zaman derim. Jest'i bu memlekette seven sayılı insanlardanım ama Bursa'da 1) Olmaması gereken hatlarda 2) Minibüs olması gereken hatlarda Mercedes Sprinter City gibi modeller değerlendirilmeli. Jest ancak ve ancak Kuştepe hatları ve 2C gibi minibüsleri dahi zorlayan bölgelerde olabilir. Kuştepe durağındaki Ford Transit vs. nasıl çalışıyor acaba, durak Jest ağırlıklı da...
1-d hattına akşam saatlerinde denk gelmişliğim oldu gün içini bilmiyorum ama akşam saatlerinde paket gidiyordu
Bu arada 2-c hattına kış döneminde dikkaldırım pazar yerindeki durakta 2-3kere denk gelmiştim yine akşam saatlerinde ordaki yolcuları alamamıştı yada aşırı zorlanarak binmişlerdi
Tam olarak böyle olmalı bencede ki tolere edilme olayı belediyeye zarar uğratmaz bile çünkü istanbulda km ödeme sistemine geçilmeden önce her bölgede 4-5 tane çok iyi hat yanında az yolculu az araçlı 1-2 hatta oluyordu onlar bile etkilenmiyorsa burulaş hiç etkilenmez diye düşünüyorumSaatte bir Burulaş tarafından işletilen bir hat olduğu için yoğunluk sadece gün içinde birkaç seferde dahi olsa hat 8 metrelik araçlar ile işletime geçirilebilir bence. Belediye tarafından yapılan toplu taşıma işletimi de bu değil midir zaten? Toplu taşımadan bir gelir elde edilir, bu toplam gelirin bir kısmı ile yoğun olmayan seferlerdeki zararı ve yolcusu düşük ancak işletilmesi gereken hatların zararını tolere edersin. Hat özelleştirilmediği sürece bu önerdiğim işletim bir sorun teşkil etmez.
Düşük yolcu yoğunluklu hatlar için Jest, Centro yahut başka bir model minibüs işletimi çok yerinde ancak merkezi bölgelerde bu hatlarda olabilecek beklenti dışı yoğunluklarda maalesef minibüsler sınıfta kalır. Bu beklenti dışı yoğunluğu öngörerek 8 metrelik araç ile işletim yapılması daha doğru olur, mağduriyet oluşmaz.
2C'nin maalesef Çekirge'den sonraki (Çamlıtarla) güzergahı çok sıkıntılı olduğu için burada araç büyütmeyi düşünemeyiz. Sefer sıklaştırma ve gerektiğinde Çekirge Meydanı kalkışlı depar seferler daha doğru olur.