Burulaş - Bugün Hangi Hatta Hangi Otobüs Vardı?

Şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmiş yani

Filodaki araç sayısının yetersizliği ve tüm araçların sağlıklı olmadığı (sürekli arıza) durumundan dolayı olsa gerek. Yoksa bölge bölge araçlar gruplandırılırdı. Gerçi 234 (16 JJK 34) sabit şoförleri iki ay önce 98'deydi şimdi 1M'deler 😅

Rotasyonda da sıkıntılar var. Ama çok şükür o dinamik sistem denilen uygulama bitirildi.

Filodaki araç sayısının yetersizliği ve tüm araçların sağlıklı olmadığı (sürekli arıza) durumundan dolayı olsa gerek. Yoksa bölge bölge araçlar gruplandırılırdı. Gerçi 234 (16 JJK 34) sabit şoförleri iki ay önce 98'deydi şimdi 1M'deler 😅

Rotasyonda da sıkıntılar var. Ama çok şükür o dinamik sistem denilen uygulama bitirildi.
Anlamadığım üniversite istasyonunun yanında kocaman park yeri var. Neden burada otobüs bırakılmıyor? Gerçeğinde karşımızda ki kurum Burulaş çok mantık aramamak lazım

Anlamadığım üniversite istasyonunun yanında kocaman park yeri var. Neden burada otobüs bırakılmıyor? Gerçeğinde karşımızda ki kurum Burulaş çok mantık aramamak lazım

Bir de ölü km olmaması açısından araçlara çalıştıkları hatların turlarını bitirdikten sonra OMC'ye gidecekse Acemler son durak, Terminal'e gidecekse Terminal son durak, Mimar Sinan'a gidecekse Siteler son durak olan bazı hatlara sokarak götürseler ya. 60K çalışan araçların 60K seferlerini bitirdikten sonra Heykel'e inip Siteler'e S2 olarak gitmesi gibi.

Mudanya'da çalışan 8 metreler ve Jest'ler ta oradan OMC'ye bomboş gideceğine F1, 1M gibi hatlara verilip az da olsa yolcu taşınması sağlanamaz mı? Ya da bu araçların hepsi gece Terminal'e çekilsin, bunun için de seferi biten araçlar direkt F1'e girip çalışsın arka arkaya.

Bugün Özel Halk Otobüsleri'nin 6A hattında takviye olarak Burulaş Atak'ı, 6E hattında takviye olarak Özel Halk Otobüsleri'nin bir Karsan Jest'i vardı.

Burutaş Atak'ları yatıyor sanırım. Yatıyorsa peki neden yatıyor acaba 🤔

2239 ve 2304 kodlu Atak'ların mikrobüs dönüşümüne girmesi bütün düzeni alt üst etti. Bu iki otobüs çalışırken 6A ve 6E hatlarına böyle takviyeler gelmiyordu.

Bugün Özel Halk Otobüsleri'nin 6A hattında takviye olarak Burulaş Atak'ı, 6E hattında takviye olarak Özel Halk Otobüsleri'nin bir Karsan Jest'i vardı.

Burutaş Atak'ları yatıyor sanırım. Yatıyorsa peki neden yatıyor acaba 🤔

2239 ve 2304 kodlu Atak'ların mikrobüs dönüşümüne girmesi bütün düzeni alt üst etti. Bu iki otobüs çalışırken 6A ve 6E hatlarına böyle takviyeler gelmiyordu.
Öho 600 8 metreye geçsin işler düzelsin

Direkt Atak alımı yapılsa daha iyi.
Bir çözüm olmadığı sürece sorunlar devam edecek eylül ayıyla beraber batı bölgesindeki trafik ve toplu taşıma sorunları artık başka bir boyuta geçiyor.Taşınma oranı fazlalaştı bir çok proje bitti mahalle içlerindeki ana yollar bitiriliyor gelip giden sayısı hiç olmadığı kadar yükselecek ana yol olan d200 ün ve minibüs toplu taşımasının bunu kaldıracak gücü yok maalesef hala bunu görmezden gelende yöneticiler var bursadaki yöneticiler köy yönetemez bu kafayla yazık gerçekten.

Normalde 6A Hattına takviye olarak gelen Burulaş araçları 4 tur attıktan sonra hattan çıkardı,
Fakat bu ay 6A Hattında 2 Burutaş, 1 Burulaş olmak üzere 3 araç tüm gün sabit çalışıyor.
6A ve 6E hattının inönü caddesinden acilen ring yapılması lazım. Yoksa daha çok takviye araca maruz kalırlar.

6A ve 6E hattının inönü caddesinden acilen ring yapılması lazım. Yoksa daha çok takviye araca maruz kalırlar.

Hattın Derebahçe uzantısını iptal etmenin takviye ihtiyacını bitireceğini sanmıyorum.

@Berktuğ abi 35E1, 35E2 ve B35K1 hatları olduğu için 6A ve 6E hatlarının görevini tamamladığını ve bu yüzden kapatılması gerektiğini düşünüyor.

Ben de en iyi ihtimalle bu hatların Acemler'de son durak olması gerektiğini düşünüyorum. Acemler'e gidişte 2B, 2BT, 6F1, 6F2 ve B43 gibi Dikkaldırım - Hat Caddesi güzergahını kullanabilir.

Hattın Derebahçe uzantısını iptal etmenin takviye ihtiyacını bitireceğini sanmıyorum.
Elbette, ring olduktan sonra takviye ihtiyacı son bulmayacak fakat 2 hat içinde 30 dakikadan tasaruf ettirecek.
45 Dakikada şehreküstüne gelmesi, aynı süre içerisinde Yeşil türbeye gelmesinden daha iyidir diye düşünüyorum :D

Acemlere kısaltma konusuna gelecek olursakta, ben bu konuda sizler ile aynı fikirde değilim açıkçası.
Bu hatlar, hem Altınşehir hemde Özlüce-Yüzüncüyıl-Ertuğrul yolcusunu merkeze taşıyor ve bölge halkı tarafındanda aktif bir şekilde kullanılıyor.
Birkaç sene öncesine kadar hem 6A hemde 6E şuan olduğundan daha iyi bir durumdaydı. Fakat Özel Halk Otobüslerinin bu hatlardaki saatleri
neredeyse her 4 ayda bir değiştirmesinden ötürü hatların dinamiği oldukça fazla bozuldu. 20-30 dakikada bir çalışan hatlar belirli ve planlı bir
düzenleme olmadan lambur lumbur önce 40, sonra 45, sonrada 60 dakikada bire çıkarıldı durdu.

Acemlere kısaltma konusuna gelecek olursakta, ben bu konuda sizler ile aynı fikirde değilim açıkçası.

"En iyi ihtimalle" derken tam da bunu kast ediyordum. Ben de merkeze ulaşım sağlayan hatların biçilmesinden yana değilim ama öbür yanda da yükleniciler ve Burulaş'ın gerçekleri var. Bu hatların Derebahçe kalkışlı olması benim için çok yararlı çünkü E13'e mecbur bırakmıyor. Bu sayede bu hatları birçok kez kullandım ancak yüklenicinin Batı ÖHO olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Zamanında yapılan protokole göre batı bölgesindeki mevcut hatların ve yeni açılan hatların üzerinde Özel Halk Otobüsleri'nin hakkı olduğu söyleniyor. Hakların Adilliği diye bir başlık açmıştım bu forumda, fazla aktif değil. O başlıkta da dediğim gibi her hak adil değil ve başkasının hakkını gasp ettiği zaman o hak olmaktan çıkar. Buna bağlı olarak da "verilen hak geri alınmaz" kalıp cümlesine de katılmıyorum. Özel Halk Otobüsleri'nin o bölgede hakkı varsa ki bu hakkın sınırları belli, bunu kesinlikle unutmamalıyız, aynı bölgede Özel Halk Otobüsleri'nin Görükle, Çalı ve hatta Mudanya minibüslerinin haklarını gasp ederek işlettiği hatlar var. Bu minibüsçüler ile Özel Halk Otobüsleri'nin yasal dayanaklar bakımından eşit hakları olduğunu da göz önünde bulunduralım. Bu yüzden Burulaş'ın özellikle bu üç minibüs durağını hızlıca dönüşüme sokması, gerekirse bu üç durak için otobüs dönüşümü çıkarması gerekiyor.

Bu özelleştirme ve Özel Halk Otobüsleri (özellikle de batı) konusunda Mustafa abi ya da burakcan16 kullanıcı adlı üyemiz kadar sert konuşmayacağım. Ancak düzenin sağlanması açısından batı grubu ile ilgili bazı iyileştirmeler ve düzenlemeler şart. En basiti, Özel Halk Otobüsçüleri Odası (batı ve doğu grupları) dışındaki özel taşımacılar için "alt yüklenici" adlı ayrıştırıcı tabirin son bulup Burulaş dışında kalan tüm özel taşımacılara ortak bir şekilde Özel Halk Otobüsü tabiri kullanılması gerekir.

Ekli dosyayı görüntüle 48306
Çok yüksek ihtimalle 60K çalışan araç. Şu an 60K'da Atak'lar çalışıyor 😀
2 gündür 187 Conecto G S2 hattında sabit çalışıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 48306

Al sana 16 Haziran tarihinde saat 19.51'de çekilmiş Cest.

Çok yüksek ihtimalle 60K çalışan araç. Şu an 60K'da Atak'lar çalışıyor 😀
Zamanında sabah takviyesinde 2 jest arka arkaya s2 de görmüşlüğüm var normal

Bunu duyan @Efe16 :

Arka arkaya 2 Jest nasıl bir akıl tutulmasıdır koy bir 8 metre!
Hayır ek şoför çalıştırıyorsun ek akaryakıt maliyeti veriyorsun birde 2 araç bakım maliyeti veriyorsun tamamıyle zarar ben ne burulaşı nede öho yu bu minibüs çalıştıma anlamında anlayamıcam.

Geri