Burulaş - Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliğinden Haberler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili gençler, sınav yolculuğunuzda heyecanınızı paylaşıyor; bu önemli günde ulaşım desteğimizle yanınızda oluyoruz.

Siz yeter ki hayallerinize odaklanın; biz yolunuzu kolaylaştırmak için buradayız.

Tüm üniversite adaylarımıza başarılar diliyor, emeklerinizin karşılığını alacağınız güzel bir sınav geçirmenizi temenni ediyoruz.

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi / Instagram

universite_adaylari_ucretsiz_ulasim.webp

B34 ve B34U Hatlarında Planlanan Geçici Güzergâh Değişikliğinin Ertelenmesi Hakkında Bilgilendirme​

Değerli Yolcularımız,

B34 ve B34U hatlarımızda yol çalışmaları nedeniyle 18.06.2026 tarihi itibarıyla uygulanacağı duyurulan geçici güzergâh değişikliği, ilgili yol çalışmalarının ileri bir tarihe ertelenmesi sebebiyle yürürlüğe alınmamıştır.

Bu kapsamda, B34 ve B34U hatlarımız seferlerine mevcut güzergâhları üzerinden normal düzeninde devam etmektedir.

Yol çalışmalarının başlayacağı tarihe ilişkin yeni planlama netleştiğinde, güzergâh düzenlemeleri hakkında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kaynak: Burulaş Websitesi.
B34 ve B34U hatları yol çalışmasının ileri tarihe ertelenmesinden dolayı kendi güzergahında devam edecekmiş.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KLİMA DENETİMİ

-BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, HAVA SICAKLIKLARININ ARTMASIYLA BİRLİKTE VATANDAŞLARIN KONFORLU ULAŞIMI İÇİN HER GÜN 150’DEN FAZLA OTOBÜSTE KLİMA DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRİYOR.

BURSA
- Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimiyle birlikte artan hava sıcaklıklarına karşı vatandaşların toplu ulaşımda güvenli ve konforlu bir yolculuk yapabilmesi amacıyla klima denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

BURULAŞ ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi Zabıtası Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından her gün 150’den fazla otobüste gerçekleştirilen denetimlerde, araçlardaki klima sistemlerinin etkin ve verimli şekilde hizmet verip vermediği kontrol ediliyor. Araç içi sıcaklık koşulları da değerlendirilirken, vatandaşların yolculuklarını olumsuz etkileyebilecek eksiklikler de titizlikle inceleniyor. Denetim sırasında herhangi bir eksiklik tespit edilmesi halinde ilgili otobüs için gerekli bilgilendirmeler yapılarak sürecin hızla çözüme ulaştırılması sağlanıyor.

Yapılan denetimden ve otobüs içi iklimlendirme koşullarından memnun olduklarını belirten vatandaşlar Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Büyükşehir ekipleri ise klima denetimlerini yaz boyunca aralıksız sürdürecek.

37406_MTZhNGNmYW.webp 37406_MTZhNGNmYW_1.webp 37406_MTZhNGNmYW_2.webp 37406_MTZhNGNmYW_3.webp

Klima denetim mekanizmasına ilişkin daha önce de önerimi belirtmiştim, hatırlatmak ve görmeyenler için tekrar yazayım.

Klima denetimi yapılması doğru olan ancak klima denetimi için öncelikle Burulaş'ın tüm araçlarının klimasının sorunsuz çalışıyor olması ve Burulaş filosunda klimasız araç olmaması gerekiyor.

Onun dışında özellerde yapılacak klima denetimlerinin mevcut yöntemle yapılması da çok verimsiz. Denetim noktasından geçerken klimanın devreye alınıp denetim noktası dışındaki güzergahta klimanın kapalı tutulması işten değil.

En makul iki yöntem önerebilirim. Bunun dışındaki fikirleri de fikir alışverişi açısından belirtmenizi rica ederim.

1) Gizli müşteri

2) Uzaktan dijital yöntemlerle denetim.

2. yöntemi açacak olursam bu yöntem aracın klima kontrolcüsünün eğer teknolojik altyapı destekliyorsa validatör veya ilave bir donanım yardımıyla Burulaş tarafından uzaktan izlenebilmesi. Klima kontrolcüsüne ek olarak araç içerisinde (tavana olabilir) uygun konumlara sıcaklık algılayan sensörler yerleştirilecek araç içi sıcaklığın da Burulaş tarafından izlenebilmesi sağlanacak.

Tabii hangi yöntem olursa olsun tek başına denetim aracı olarak kullanılmak yerine birden fazla yöntemin hibrit bir biçimde kullanılması daha sağlıklı sonuçlar verir.

Geri