Burulaş - Hangi Hatta Hangi Otobüs Vardı?

T2 yerine Bursaray Terminal uzatması yapılsaydı Terminal'den kalkan metro ile aktarmasız Üniversite'ye gidebileceğini mi sanıyorsun?

Muhakkak Osmangazi ya da Acemler'de aktarma yapılacak şekilde bir işletim olurdu.
Bende öyle düşündüm zaten illaki aktarma olucak ta çift bilet basıp 200 metre yürümek yerine trenden inip trene biniceksin bunda da bir sıkıntı yok bence.

Yine mi başladınız aynı muhabbete yeter arkadaş

T2 metro olamaz o iş geçti gitti bitti
93 niye kapatılsın güzel kardeşim 43H kac mahalle dolaşıyor haberin var mı

Ben sadece akşam arkadaşla buluşurken Timurtaşpaşa'da 38'de çalışırken gördüğüm E Ata'yı buraya yazdım. Normalde bu E Ata'lar F1 1MB H4 dışına çıkmıyor ya.

Bu numune arkadaş yine konuyu aktarma hayallerine getirdi. 🤦‍♂️

Ben sadece akşam arkadaşla buluşurken Timurtaşpaşa'da 38'de çalışırken gördüğüm E Ata'yı buraya yazdım. Normalde bu E Ata'lar F1 1MB H4 dışına çıkmıyor ya.

Bu numune arkadaş yine konuyu aktarma hayallerine getirdi. 🤦‍♂️
Tamam heryere otobüs gitsin üni.den kestele hat getirin o zaman metro kestel içine girmiyorya.
Hem ben 31A 1M gibi hatlarda da görmüştüm E-Ata yı

Biz T2 metro olsaydı diye bu hattın inşaatına başlandığında diyorduk. Hat açılalı 4 yıl oluyor. Sence de bunu demek için artık epey geç kalmadın mı 🤣
Hala bi ümit var be. Gençosman ile Kent meydanı arası iptal edilip tünelle osmangazi istasyonuna tek hatla gidilip tekli veya çiftli setlerle işletilebilir yapılacka şeyler kurpların düzeltilmesi istasyon kotunun yükseltilip tünel açılması

Hala bi ümit var be. Gençosman ile Kent meydanı arası iptal edilip tünelle osmangazi istasyonuna tek hatla gidilip tekli veya çiftli setlerle işletilebilir yapılacka şeyler kurpların düzeltilmesi istasyon kotunun yükseltilip tünel açılması
O ümidini sal artık @Bursarayci :D

Bursada tünel yapmak he anca rüyalarda

O ümidini sal artık @Bursarayci :D

Bursada tünel yapmak he anca rüyalarda

Arkadaş daha Burulaş'ı tanımıyor abi. Kişiselleştirilmiş Bursakart'larda fotoğraf, ad soyad, kart türü, seri numarası gibi bilgileri basmak için kullanılan termal yazıcıların harcadığı ribonu hesaplıyor bu adamlar tünel mi yapacakmış? Tünel değil anca "karpal tünel sendromu" yaparlar :D

Yine mi başladınız aynı muhabbete yeter arkadaş

T2 metro olamaz o iş geçti gitti bitti
93 niye kapatılsın güzel kardeşim 43H kac mahalle dolaşıyor haberin var mı
93 Bursaray'a pararel gidebilen güzel alternatiflerinden biridir trafik vs. olsa dahi Terminal'den direkt Üniversite'ye hatta aktarma ile Üniversite'den Akçalar, Gölyazı, Balkan Mh.,Göçmen Knt. gibi bir çok yere gidilebiliyor. 93 örneğin herhangi bir durumda direkt geçilebilecek bir hat ondan kapanmaz ki benim şahsi düşüncem ileride 93'ü 2 ye bölüp farklı yerelere verilebilir.

93 Bursaray'a pararel gidebilen güzel alternatiflerinden biridir trafik vs. olsa dahi Terminal'den direkt Üniversite'ye hatta aktarma ile Üniversite'den Akçalar, Gölyazı, Balkan Mh.,Göçmen Knt. gibi bir çok yere gidilebiliyor. 93 örneğin herhangi bir durumda direkt geçilebilecek bir hat ondan kapanmaz ki benim şahsi düşüncem ileride 93'ü 2 ye bölüp farklı yerelere verilebilir.
Benim şahsi fikrim ise ileride T2 BursaRay'a bağlanıp 93 iptal edilebilir böylelikle Terminalden üniversiteye tek biletle gidebilirsin.
Ama illa yurtlara gidiceksen iki aktarma ile gidersin bi zahmet.

93'ün gün içerisinde belirli saatlerde hizmet verecek şekilde Görükle ve Balkan kalkışlı versiyonları da epey iş yapar. 93 şu an 30 dakika sıklıkla çalışıyor, kış sezonunda da 15 ya da 20 dakikada bir çalışıyor olması lazım, tam hatırlayamadım. Görükle/Balkan kalkışlı 93 varyantları da 60 ya da 90 dakikada bir sefer düzenlese saatine denk gelen bu aracı kullanır, denk gelemeyen aktarmalı ulaşımı kullanır.

Burulaş Mustafa Bozbey/Fahrettin Beşli döneminde tekrardan devreye aldığı rotasyonlu/zimmetli (Her ay araç şoförüyle birlikte başka hatta geçer, sabah ve akşam olmak üzere aynı aracı toplam 2 şoför uzun süreli olarak kullanır) sistemi bırakıp Alinur Aktaş/Mehmet Kürşat Çapar döneminde kullanılan aslında sistem olmayan sisteme sisteme geri dönmüş bulunmakta. Bu sistemde araçlar hatlara sabitleniyor yıllarca aynı hatta çalışabiliyor bi' araca gün içerisinde 5-6'dan şoför binebiliyor, sadece şoför rotasyonu olduğu için her ay farklı şoför grubu araç başına geçiyor. Yine bu dönemde Terminal'de ise "Dinamik Sistem" kullanılıyordu, bu sistemde ise bir araç gün içerisinde 5 6 farklı hatta ve şoföre verilebiliyordu.
Zimmet sistemi dışındaki sistemlerde şoförler aracı hor kullanıp arızayı önemsemeden kullanmasına arıza bildirimi yapmamasına sebep olmaktadır, zimmetli sistemde şoför kendi aracına bakıp düzgün sürüp bakımını dikkat ederek yaptırıp sağlam kalmasına yarıyordu.

Yeni aya girdiğimiz için rotasyon yapıldı ona dikkat ettin değil mi? Fahrettin Beşli döneminde de kısmi olarak şoför - araç değişimleri yapılıyordu, yine o tip bir değişikliğe de denk gelmiş olabilirsin. Zira sabit şoförlerini bildiğim araçlar yine aynı şoförlerle çalışmaya devam ediyor da.

Burulaş'taki filo yapısı (arızalı araç yoğunluğu ve filo toplam araç sayısının hatlara yetersizliği) nedeniyle hayalini kurduğun kalıcı ve sabit zimmet uygulaması maalesef mümkün değil.

93'ün gün içerisinde belirli saatlerde hizmet verecek şekilde Görükle ve Balkan kalkışlı versiyonları da epey iş yapar. 93 şu an 30 dakika sıklıkla çalışıyor, kış sezonunda da 15 ya da 20 dakikada bir çalışıyor olması lazım, tam hatırlayamadım. Görükle/Balkan kalkışlı 93 varyantları da 60 ya da 90 dakikada bir sefer düzenlese saatine denk gelen bu aracı kullanır, denk gelemeyen aktarmalı ulaşımı kullanır.
Sanırım aynı güzergahta H1 çalıştığı için yapmak istemiyorlar ama Görükle içinden geçen bir terminal hattı gerek bence

Yeni aya girdiğimiz için rotasyon yapıldı ona dikkat ettin değil mi? Fahrettin Beşli döneminde de kısmi olarak şoför - araç değişimleri yapılıyordu, yine o tip bir değişikliğe de denk gelmiş olabilirsin. Zira sabit şoförlerini bildiğim araçlar yine aynı şoförlerle çalışmaya devam ediyor da.

Burulaş'taki filo yapısı (arızalı araç yoğunluğu ve filo toplam araç sayısının hatlara yetersizliği) nedeniyle hayalini kurduğun kalıcı ve sabit zimmet uygulaması maalesef mümkün değil.
Conectolar sabit çalışsa yine 30 araç eklenir aslında.
Tabi yine de her türlü araç alımı lazım

Ben uzun hattara karşı değilimki metroya paralel olanlara karşıyım.
93 var olma sebebi Kampüsten metroya ve metrodan t2 ye aktarma yapmak istemeyenler için.
T2 metro olup tek araçla üniversiteye gidilseydi o zaman 93 kaldırılmalı diye önerdim.
Üniversiteye valizler ile gelen kişileri Üniversiteden inip bide bir vesait 35R bindirmeye çalışman... Korkunç

Bazı hatlardaki araçların yerleri değiştirilmiş, bunu 3G ve 4G hatlarındaki araçların tamamen değişmesi ile fark ettim :D
Bazı hatlardaki değişen araçlar;

1. 16 ALG 657 - 3G Hattında.
2. 16 ABG 149 - 35E1-2 Hattında.
3. 16 BBD 151 - 35E1-2 Hattında.
4. 16 ABE 634 - 35S Hattında.
5. 16 ALD 660 - 1M Hattında.
6. 16 BBE 596 - F1 Hattında.
7. 16 BBE 597 - F1 Hattında.
8. 16 ALB 623 - 2U Hattında.
9. 16 ACB 176 - 30 Hattında.
10. 16 ACM 656 - D1A Hattında.
11. 16 TAT 86 - 18i Hattında.
12. 16 ALG 620 - 38 Hattında.
13. 16 ALB 621 - 38 Hattında.

Ben uzun hattara karşı değilimki metroya paralel olanlara karşıyım.
93 var olma sebebi Kampüsten metroya ve metrodan t2 ye aktarma yapmak istemeyenler için.
T2 metro olup tek araçla üniversiteye gidilseydi o zaman 93 kaldırılmalı diye önerdim.
93'ün yolcu kitlesinden bihabersin, cahil cahil yorumlar yapıyorsun. Özellikle okul zamanı o körüklüler ön kapıya kadar doluyor hadi bin binebilirsen. 43H-43HB de ise tam tur oturuluyor çünkü 43H-43HB nin dolandığı mahallelerde indi-bindi yapmayan yolcu 93'ü tercih ediyor.

Nedenki 43H 43HB var?
1 tane 43H-43HB gelene kadar 2-3 tane 93 gidip geliyor. Terminal-Üniversite yolcusu 43H 43HB nin dolandığı mahallelerde indi-bindi yapmadığı sürece 93'e biner gider bu kadar basit.

Geri