Burulaş Ücret Tarifeleri ve Zam Haberleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eline sağlık Bursa'da hangi hattın en azından ne kadar aldığını görüp ona göre dolum yapabiliriz.

Teşekkür ederim. Böylelikle Bursakart sisteminde olmayan kırsal hatlarındaki değişken tarifeler haricinde 25 tarife bulunuyor.

Sizce tarife sayısı fazla mı? Bence fazla. Birkaç TL oynayan, tam ve indirimli ücretleri aynı olup öğrenciye daha az indirim yapan tarifeler sadeleştirilebilir diye düşünüyorum.

Özellikle de merkez hatlarında 7 ayrı tarife (Bursaray ve tramvay tarifeleriyle 9 ayrı tarife yapar) olmasına hiç gerek yok bence.

Teşekkür ederim. Böylelikle Bursakart sisteminde olmayan kırsal hatlarındaki değişken tarifeler haricinde 25 tarife bulunuyor.

Sizce tarife sayısı fazla mı? Bence fazla. Birkaç TL oynayan, tam ve indirimli ücretleri aynı olup öğrenciye daha az indirim yapan tarifeler sadeleştirilebilir diye düşünüyorum.

Özellikle de merkez hatlarında 7 ayrı tarife (Bursaray ve tramvay tarifeleriyle 9 ayrı tarife yapar) olmasına hiç gerek yok bence.
6 nolu tarife hem ilçelerdeki hatlar hem de ÖHO,Burulaş'ın belirli hatları ile aynı fiyata sahip 2 nolu hatlarda öyle aslında iki tarifeyi tek tarife yapıp ortalama bir fiyat çıkartılsa olabilir.

6 nolu tarife hem ilçelerdeki hatlar hem de ÖHO,Burulaş'ın belirli hatları ile aynı fiyata sahip 2 nolu hatlarda öyle aslında iki tarifeyi tek tarife yapıp ortalama bir fiyat çıkartılsa olabilir.
Zaten şu tarife olayını hiç anlamıyorum şehir içi hatları kısa ve uzun yap ilçe hatlarınıda ilçe 1,2,3 vs diye ayır gitsin nedir bu abi sadece kafa karışıklığı uzun hatlar 50 tl kısa hatlar 40 tl ortalama 45 tl devam et insanlarında kafasını karıştırma.

Zam geleceği aşikar. Ama ben zam oranından ziyade Bozbey döneminde bozulan bazı Bursakart ve tarife mevzularının düzeltilip düzeltilmeyeceğini merak ediyorum.

1) Abonman uygulaması. 100 biniş - 3300 TL olan abonman hiç cazip değil.
2) Öğrenci aktarma indirimi olmaması. Mevcut tarifelerde aktarma indiriminin 17 TL, öğrenci indiriminin %75 olduğu göz önünde bulundurulursa öğrenciye şu an 4.25 TL aktarma indirimi uygulanabilir, aktarmada ücretsiz hatlara öğrencilerin herkes gibi ücretsiz binmesi sağlanabilirdi. Bu konuda öğrenci indiriminin Bozbey dönemindeki %75 yerine önceki dönemdeki gibi %33 yapılması, öğrenci aktarma indirimi uygulamasının geri gelmesi gibi çözümler uygulanabilir.
3) İndirimli tarife olarak geçen ve 60-64 yaş arası vatandaşlar ile öğretmenlere uygulanan tarifenin cazip olmaması. Öğrenci tarifesi ile indirimli tarife önceden bir olup Alinur Aktaş - Mehmet Kürşat Çapar döneminde ayrılmıştı.
4) Bozbey döneminde son yapılan zamda hatlara sadece oran bazında zam yapılmayıp yeni tarifeler oluşturularak veya çoğu hattın bir üst tarifeye geçirilerek tarifeye oran doğrultusundaki zammın yanında tarife yükseltme nedeniyle hatlara sonuç olarak daha yüksek oranda zam gelmesi. Bu artan tarife sayısı ve hatların şu an ücretlendirildiği tarife numaralarında devamlılık sağlanacak mı yoksa eski düzene geri dönülüp örneğin 25A ile E13'ün eskisi gibi aynı ücret olması mı sağlanacak.

Sadece %10-15 arasında fiyat güncellemesi, bakın zam demiyorum güncelleme gelecektir

Bir de "sürdürülebilir ulaşım hizmeti amacıyla" başlığı altında enflasyon oranı ve akaryakıt fiyatları da belirtilerek gerekçe gösterilir.

Sanki otobüsler mesai bitiminde ÖHO'lar gibi yol üstündeki istasyonlardan anlık tarifeyle alıyor da bu akaryakıt temini ihaleyle toplu olarak yapılmıyormuş gibi.

Bir de "sürdürülebilir ulaşım hizmeti amacıyla" başlığı altında enflasyon oranı ve akaryakıt fiyatları da belirtilerek gerekçe gösterilir.

Sanki otobüsler mesai bitiminde ÖHO'lar gibi yol üstündeki istasyonlardan anlık tarifeyle alıyor da bu akaryakıt temini ihaleyle toplu olarak yapılmıyormuş gibi.
Şehir içi karayolu taşımacılığın bel kemiği özel olunca mecburlar

Şehir içi karayolu taşımacılığın bel kemiği özel olunca mecburlar

Bu önereceğim ÖHO işleticileri için biraz sisteme bağımlılığı arttırıcı yöntem olacak ama aklıma şöyle bir fikir geldi;

Burulaş kendi araçları için toplu/ihaleyle akaryakıt temini yapıyor ya acaba bunu sadece kendi araçlarıyla sınırlı tutmayıp bütünleşik bilet sistemi dahilindeki özel taşımacılar adına da yapıp sonrasında hakedişte mahsuplaşsalar nasıl olur? Böylece özeller daha düşük fiyattan yakıt temin edebilir.

Bu önereceğim ÖHO işleticileri için biraz sisteme bağımlılığı arttırıcı yöntem olacak ama aklıma şöyle bir fikir geldi;

Burulaş kendi araçları için toplu/ihaleyle akaryakıt temini yapıyor ya acaba bunu sadece kendi araçlarıyla sınırlı tutmayıp bütünleşik bilet sistemi dahilindeki özel taşımacılar adına da yapıp sonrasında hakedişte mahsuplaşsalar nasıl olur? Böylece özeller daha düşük fiyattan yakıt temin edebilir.
Olabilir neden olmasın. Ben bile zamanında eski BOİ garajının içinde Büyükşehir'den indirimli akaryakıt alıyordum

Geri