Burulaş - Ücret Tarifeleri ve Zam Haberleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam şaşırmıyorum. İETT'nin akıl bile edemeyeceği (esasında da umurunda da olmadığı) neler anlattım yıllarca. İstanbul gibi dinamik bir şehrin anlayışsızlığı bu seviyede ise Bursa'da neler gelmez başımıza. Fakat ölümü de (BURULAŞ) görünce sıtma (İETT) hoş geliyor gözüme. 😅🤦🏻‍♂️

Türkiye'de toplu taşıma ne zaman sınıfsal bir kavram olmaktan çıkar bir kolektif bilinç haline gelir, her kesim tarafından kullanılır, ancak o zaman toplu taşıma iyileşir hocam.

Maalesef personel otoparkı en az otobüs park alanı kadar büyük olan, yani personelinin toplu taşıma kullanmayıp işe kendi aracıyla gidip geldiği toplu taşıma işletmeleri toplu taşımayı etkili bir şekilde yönetemez.

Toplu taşımanın bu tip sıkıntıları Türkiye'nin her yerinde geçerli. Birkaç otobüs teslimatından yola çıkarak diğer şehirlerin toplu taşımasının iyi olduğunu söylemek çok taraflı bir değerlendirme olur. İstanbul'daki sıkıntıları siz sürekli söylüyorsunuz mesela. Ankara'dan üyemiz olsa onlar da Ankara'nın sıkıntılarını dile getirecek. @Emirhan @Ekskavatör @Egeli35 gibi İzmirli üyelerimiz de olduğu takdirde İzmir'deki toplu taşıma sıkıntılarını dile getiriyor. Keşke bunların hiçbiri yaşanmasa. Keşke Bursa'daki yerel yöneticilerin, Burulaş'ın vs. eleştirilebildiği kadar AHOK'a ÖTA'ya sesini çıkaramayan, nizami özel taşımacılığı tesis edemeyen EGO ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi de eleştirilebilse.

Toplu taşımanın bu tip sıkıntıları Türkiye'nin her yerinde geçerli. Birkaç otobüs teslimatından yola çıkarak diğer şehirlerin toplu taşımasının iyi olduğunu söylemek çok taraflı bir değerlendirme olur. İstanbul'daki sıkıntıları siz sürekli söylüyorsunuz mesela. Ankara'dan üyemiz olsa onlar da Ankara'nın sıkıntılarını dile getirecek. @Emirhan @Ekskavatör @Egeli35 gibi İzmirli üyelerimiz de olduğu takdirde İzmir'deki toplu taşıma sıkıntılarını dile getiriyor. Keşke bunların hiçbiri yaşanmasa. Keşke Bursa'daki yerel yöneticilerin, Burulaş'ın vs. eleştirilebildiği kadar AHOK'a ÖTA'ya sesini çıkaramayan, nizami özel taşımacılığı tesis edemeyen EGO ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi de eleştirilebilse.
Biz kendi şehrimizdeki olumsuz yanları eleştiriyoruz diğer şehirlerdeki sıkıntılarıda orda oturanlar eleştirsin dışarıdan bizim bieşey dememiz doğru olmaz burulaşın senelerdir sorunları etek altı etmesi başlı başına sorun ve düzeltmek için ne yaptığıda belli değil varsa bir çözüm önerileri görelim çözsün alkışlayalım diğer şehirleri iyi yada kötü örnek vererek bir yerede varamayız burda iş liyakatlı yöneticilere düşüyor o liyakat burulaşta varmı ben daha göremedim sen görüyorsan yaz buraya.

Biz kendi şehrimizdeki olumsuz yanları eleştiriyoruz diğer şehirlerdeki sıkıntılarıda orda oturanlar eleştirsin dışarıdan bizim bieşey dememiz doğru olmaz burulaşın senelerdir sorunları etek altı etmesi başlı başına sorun ve düzeltmek için ne yaptığıda belli değil varsa bir çözüm önerileri görelim çözsün alkışlayalım diğer şehirleri iyi yada kötü örnek vererek bir yerede varamayız burda iş liyakatlı yöneticilere düşüyor o liyakat burulaşta varmı ben daha göremedim sen görüyorsan yaz buraya.

Orası öyle. Zaten sitemizde herkes kendi şehriyle ilgili olumlu veya olumsuz eleştiride bulunuyor, herkesin görüşüne açık ve saygılıyız.

Kaldı ki ben burada her zaman sınırları aşmayacak şekilde olabildiğince ortaya yakın, kendimce de düzgün bulduğum üslubumla yöneticileri olumlu ve olumsuz şekilde eleştirdim. Aynı kişileri yeri geldi doğru bir şey yaptıklarında tebrik ettim, yeri geldi yanlış bir şey yaptıklarında bunun yanlış olduğunu ifade ettim.

Ancak burada Helitaksi, Deniz Uçağı gibi işlere girişmiş yöneticiyi de onca sıkıntı varken Şoför Berberi, Personel B Kafe gibi işlere girişmiş yöneticiyi de eşit şekilde eleştirmemiz doğru olandır. Her yöneticinin doğrusu da var yanlışı da, birinin daha fazladır birinin daha az ama bunlar biz halkın eleştirisini etkilememeli.

Ben bugüne kadar liyakatlı bir yönetici görmedim, o yüzden yazmama gerek yok. :)

Pik saatlerde körüklü çalışan hatta solo otobüs vermek 🤠 Urla Kemalpaşa Gümüldür Torbalıya hâlâ daha gelmeyen iztaşıt gibi gibi.
Aynısı bizim S1-S2 hattında geçerli yaklaşık iki hatta 30 solo çalışıyor ama yetmiyor pik saatlerde ayrıca sefer süreside çok uzun değil diğer uzun hatlara göre

Başlık Burulaş'ın ücret tarifeleri ve zam haberleri mesajlar İzmir'de körüklü yerine solo çalışan hatlar 😂
Körüklü çalışan hatta solo araç vermeleri sinir bozucu. Gün içerisinde 1-2 tane pek bozmaz ama sabah ve akşam vermeseler daha iyi olur. Bu hattın yolcu kapasitesi belli ki körüklü çalışıyor. Eshot hâlâ körüklü araç almamaya devam etsin. Neyse konu çok dağılmasın bu kadar yeter 😁

Körüklü çalışan hatta solo araç vermeleri sinir bozucu. Gün içerisinde 1-2 tane pek bozmaz ama sabah ve akşam vermeseler daha iyi olur. Bu hattın yolcu kapasitesi belli ki körüklü çalışıyor. Eshot hâlâ körüklü araç almamaya devam etsin.
Aynı kaderi yaşıyoruz galiba ama seney 52 otobüs gelecekmiş umarım gecikmez

Körüklü çalışan hatta solo araç vermeleri sinir bozucu. Gün içerisinde 1-2 tane pek bozmaz ama sabah ve akşam vermeseler daha iyi olur. Bu hattın yolcu kapasitesi belli ki körüklü çalışıyor. Eshot hâlâ körüklü araç almamaya devam etsin. Neyse konu çok dağılmasın bu kadar yeter 😁

😂😂

Anlayacağımız her şehirde toplu taşıma sıkıntısı var.

Bugün Burulaş web sitesinde hat listesinin olmamasından açılan konuda yapılan taraflı eleştiriye yanıt olarak hat listesinin olmadığı yeni site tasarımının ve beraberinde birçok yanlışın Nisan 2024 - Nisan 2026 arası Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş yönetimleri döneminde yapıldığını yazmıştım ancak o mesajlar silinmiş.

Aynı siyasi cephe tarafından yönetilen İstanbul, İzmir ve Ankara'da da toplu taşıma sıkıntılarının bariz bir şekilde yaşanabildiğini belirtmek için İstanbul, İzmir ve Ankara örneklerini verdim yani.

Geri