Emirhan Sevdalı
WT Yönetici
fotoğraflarda ekledim
Fotoğraflara tıklayıp bakmamışım mazur gör
uygulama konusu zaten buraya da yazıldı
1- istediğim kartı ekleyip para bile atamıyorum illaha benim masterpass denen sistemden belki benim kullanmak istemediğim kartı zorla seçiyor iptal seçeneği de yok
2- otobüsüm durağa nezaman gelecek sistemi zaten hiç çalışmıyor millet mecburen moovit gibi alternatif kullanıyor
3-sahip olduğum kişiselleştirilmiş kartı tanımlayamıyorum yada sanal kişiselleştirilmiş kart oluşturamıyorum illaha da tam kart istiyor
1 ve 3'ü Burulaş'ta Bursakart Mobil uygulaması ve web sitesiyle ilgili doğrudan muhattabına sorduğumda aldığım cevaplar doğrultusunda bilgi vereyim.
Kart numarası girme yerine Masterpass sistemini getirerek kullanıcıların Burulaş'ın kart numarası vb. bilgileri aldığı düşüncesine sahip olmadan Masterpass olduğu için güvende hissetmelerini sağlamak. Ancak yolcuların bu sistemden şikayet ettiğini ve ilerleyen süreçte kaldıracaklarını söylemişlerdi. (Geçen yıl
Sanal kartlar zaten kişiselleştirilmiş. Mobil uygulamaya TC kimlik numarası ile kayıt olunuyor ancak bahsettiğin sanırım sanal kart olarak indirimli, ücretsiz veya abonman kart kullanabilmek. Bunu da fiziksel kartı başkasına verip telefonunun da sende olması ile aynı hakkı birden fazla kişinin kullanarak usulsüz kullanım / suistimal oluşturacağından Burulaş bunu istememiş o yüzden de teknik ekip yapmamış. İstanbulkart'ta da mesela indirimli/aylık sanal kart özelliği var ama aynı anda hem fizikseli hem sanalı kullanamıyorsun. Sanal kullanmak istediğinde fizikseli devre dışı bırakıyorlar; fiziksel kullanmak istediğinde sanalı devre dışı bırakıyorlar.
Bunların hiçbiri sorarsan bahane mi? Sanmam. @Vural hocamın belediyeler için kullandığı "80'ler - 90'lar kafası" diyebilirim.