BYD Otomobil

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben bu aracın alt takımlarını krikoyla kaldırıp gösterdiklerinde açıktan plastik boru içinden geçen elektronik kelepçe ile sabitledikleri renkli kablo borusunu gördükten sonra bu adamların türkiyeye gelmesini hiç istemiyorum.Alt batarya koruyucu plakası denen bir plaka yok ve batarya kabı inceliği bana güven vermiyor.Üretim yapmasın ama isteyen yine yurtdısından almak istiyorsa alsın.

Hiç içime sinmiyor böyle kalitesiz araçları satmalarına,yazık milli servet nerelere gidiyor

Byd seal u hybrit + elektirikli toplam 3940 adetle satışlarda bu ay en çok satan 3.model clio ve meganeden sonra çok büyük bir başarı gerçekten.Toplamda 27 binin üzerinde satıp rekor kırmış durumda bu yıl seal u Yıl sonu 30 bin barajınıda aşacaktır.

Byd seal d segmenti 218 hp güç 350 tork ve 220 km son hız karma 460 km menzil bu araba hiç konuşulmuyor ama bence piyasadaki en uygun kaliteli elektirikli araba bu fiyata zor bulunur.

Bu araba da mini cooper da olan şey aynı şey siz de farkettiniz mi son dakikaya kdr mini cooper almayı düşünüp ortada devasa bir ekran görmemle vazgeçmem bir olmuştu
Hayvan gibi dokunmatik ekran değil şöförü yan koltukta oturanın bile hem dikkatini yola odaklanamazsın dağıtır hem aşırı büyük ekran çok kafa göz yoran abartı büyüklük kompakt bir kullanım sağlamıyor tam tersi kafa karıştırıcı bu yüzden mesela wolkswagen sahipleri yeni model de her şeyin dokunmatik olmasını istememişti.Kullanışlılık açısından benim gibi bir çok insan takılır buna

Togg mühendisleri bunu düşünerek ekranı bir çubuk gibi dikdörtgen yapmıştır ama çinli mühendis der ki ortaya çak bir devasa tablet sat gitsin
Bu şekilde olursa türk insanı bakmaz.Onun dışında açılabilir tavanı yok başka da bir kusuru yok

BYD ülkemizde pahalı satılıyor, bu yüzden sevmiyorum
Vergi az olduğu için daha düşük olmalı arabaları evet ama meganenin 2.2 milyona satıldığı bir ülke burası byd seal d segment sedan olmasına rağmen aynı para içinde kullanılan malzeme ve teknoloji kat kat ötede çokça bindiğim için söylüyorum bunu arabaları biraz kullanıp bakmak lazım eleştiriyide öyle yapmak gerekli.

Vergi az olduğu için daha düşük olmalı arabaları evet ama meganenin 2.2 milyona satıldığı bir ülke burası byd seal d segment sedan olmasına rağmen aynı para içinde kullanılan malzeme ve teknoloji kat kat ötede çokça bindiğim için söylüyorum bunu arabaları biraz kullanıp bakmak lazım eleştiriyide öyle yapmak gerekli.
Piyasa iç dinamiğini demiyorum ben. Aynı araç Avrupa'da ki vergisiz fiyatıyla bizde ki vergisiz fiyatı arasında bulunan makası diyorum.

Byd düşmanı seni🤣

Arkadaşım seal u dmi aldılar biniyoruz arada güzel araba 2.4 milyon sıfırı tavsiye ederim arabasını değiştirmek isteyen varsa elektirikli istemeyen bu araca geçebilir kalitesi baya iyi.

22.12.2025 Tarihli paylaşımım da fabrika ile ilgili iyi haber yok demiştim. Bu gün sabah gelen görüntüler de Byd Manisa Fabrikasın da çalışmaların başladığı görülüyor.

X Twitter İsmail Bayramoğlu

20260114_135250.webp 20260114_135248.webp

Türk otomotiv sanayini bitirmeye ant içmiş bir girişim en başından beri,6 ay önce ne işleri var diyenler şimdi açılsın diye dua ediyor.Türk insanının da genleriyle oynadılar
Hani türk malı çığırtkanlığı yapanlar,vay arkadaş

Türk otomotiv sanayini bitirmeye ant içmiş bir girişim en başından beri,6 ay önce ne işleri var diyenler şimdi açılsın diye dua ediyor.Türk insanının da genleriyle oynadılar
Hani türk malı çığırtkanlığı yapanlar,vay arkadaş
Söylenen bu inşaatın fabrikaya ait olmadığı yanlış alarmmış.Ülkede 2-3 adet marka çıkmadan bu tarz büyük şirketlerle anlaşma yapmak zorundalar togg bile şuan zararda satış politakalarının ve halkın alım gücü artmadan yutriçi veya yurtdışı çok önemi olmuyor bence.

İnsanlar yurtdışından alsın byd lafım yok ama bu ülke de honda gibi bir dev çıkıp gitmişken byd gelmesin efenim gelmesin,toyota,honda,volkswagen bunların başımız üstünde yeri var ama bunlar gelmesin.Ülkenin bir ağırlığının olması lazım malesef ağır duruş sergilemiyoruz

İnsanlar yurtdışından alsın byd lafım yok ama bu ülke de honda gibi bir dev çıkıp gitmişken byd gelmesin efenim gelmesin,toyota,honda,volkswagen bunların başımız üstünde yeri var ama bunlar gelmesin.Ülkenin bir ağırlığının olması lazım malesef ağır duruş sergilemiyoruz
Hondanın gitmeside ne kadar fazla sorunların olduğunu gösteriyor değiniz gibi artık çin harici bir şirket gelmez ülkeye.

BYD'nin Manisa’daki fabrikanın inşaat sürecine başladığı iddia edilmişti: Görüntüler başka bir şantiyeye ait çıktı

14 Ocak 2026 18:20

BYD’nin Türkiye yatırımı kapsamında Manisa’da inşaata başlandığı iddiasıyla paylaşılan görüntülerin, otomotiv devine ait olmadığı ortaya çıktı.
Emre Özpeynirci’nin CNBC-e’ye verdiği bilgiye göre, söz konusu görüntüler farklı bir firmaya ait şantiyeden alındı.

1768411780749.webp

İyi kötü bir sürü otobüs markamız var ama doğru dürüst araba markamız yok. Fason üretim veya Çin malı araca marka basma şeklinde değil de gerçek bir marka lazım. Aynı şekilde motosiklet markaları da böyle olabilir.

Çin otomotiv markalarının ülkemize girmesini maalesef desteklemiyorum. Otomotiv sektöründe Çin malı arabalara da ısınamadım. Telefon markasından, elektronik markasından otomotiv markası olmaz.

Fason üretimden kastın tam olarak nedir Emirhan? Her parçasını kendi üretsin vs. diyorsan öyle bir araba markası dünyada yok.

Fason üretimden kastın tam olarak nedir Emirhan? Her parçasını kendi üretsin vs. diyorsan öyle bir araba markası dünyada yok.

Her parçasını üretme değil Tofaş'ın Stellantis adına, Oyak - Renault'un Renault adına üretim yapmasını kast etmiştim.

Fabrika yerli sermaye olarak kurulup kendi adına üretim yapacak şekilde olmalı yani BMC, Temsa, Otokar, Karsan vb. gibi

Geri