CarrefourSA (Süpermarket)

Carrefour un yaptığı en büyük hata kendi adının yanında kiler marketlerini geliştirip file ve a101 e,şok a rakip olarak yol yürüyüp bir zaman sonra bütün olarak adını kiler şeklinde
değiştirse türkiye de tutunma şansı olurdu ama kiler market ismine yazık ettiler

36 şubesini bu zamana kadar migros a kaptırdıktan sonra tutunma şansı zaten yoktu isim değiştirmesi gerekiyordu.Yıllar önce güzelim marketi kapatmışlardı ve ciddi bir parasal değeri de vardı
https://www.karar.com/kiler-markette-ayrilma-hakki-fiyatini-aciklandi-18414

Son düzenleme:
A101, CarrefourSA’yı satın alıyor

CarrefourSA'nın yüzde 89,28'ine karşılık gelen hisselerinin, 325 milyon dolarlık firma değeri üzerinden hesaplanacak bedelle A101 olarak bilinen Yeni Mağazacılık A.Ş.'ye devri için anlaşma sağlandı

Türkiye perakende sektöründe dengeleri değiştirecek önemli bir satın alma gerçekleşiyor. CarrefourSA’nın hakim hisselerinin, A101 markasıyla bilinen Yeni Mağazacılık A.Ş.’ye devrine yönelik anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

CarrefourSA’nın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Şirketimiz hakim ortağı Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'nin sahip olduğu Şirketimiz sermayesinin % 57,12'sine tekabül eden 72.988.465,33 TL nominal değerli payları ile diğer ana hissedarı Carrefour Nederland BV.'nin sahip olduğu Şirketimiz sermayesinin %32,16'sına tekabül eden 41.098.010,02 TL nominal değerli payların (toplamda Şirketimiz sermayesinin %89,28'ine karşılık gelen payların) tamamının, Yeni Mağazaclık A.Ş.'ye devrine ilişkin olarak taraflar arasında anlaşmaya varıldığı ve bu kapsamda 17.04.2026 tarihinde bir Pay Devir Sözleşmesi imzalandığı Şirketimize bildirilmiştir.

Söz konusu pay devir işlemleri sonrasında Şirketimizin yönetim kontrolü el değiştirecek olup; bu kapsamda pay alım teklifi yükümlülüğüne ilişkin olarak Yeni Mağazacılık A.Ş. tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'nin 18'inci maddesi uyarınca anılan yükümlülükten muafiyet tanınması amacıyla Kurul'a başvuruda bulunulacağı da tarafımıza bildirilmiştir.

Devir işlemleri; Pay Devir Sözleşmesi'nde öngörülen, Rekabet Kurumu tarafından gerekli onayın alınması da dahil olmak üzere tüm kapanış koşullarının yerine getirilmesini takiben tamamlanacaktır."

ŞİRKET DEĞERİ 325 MİLYON DOLAR OLARAK BELİRLENDİ
Sabancı Holding'den yapılan açıklamada ise satışa ilişkin şu bilgiler yer aldı:

"Söz konusu Sözleşme uyarınca, Carrefoursa'nın 325.000.000 ABD Doları olarak belirlenen toplam şirket değeri esas alınarak hesaplanacak nihai hisse değeri, kapanış tarihindeki net borç ve işletme sermayesi tutarları üzerinden yapılacak kapanış düzeltmelerine tabi olacaktır. Kapanış düzeltmeleri sonucunda hesaplanacak nihai hisse değerinin negatif olması halinde, söz konusu negatif farkın ana ortaklara isabet eden kısmının tamamı için Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'ye ek bir finansal yükümlülük çıkabilecektir."

Kaynak: Habertürk

Ekli dosyayı görüntüle 39123
A101 kadar rezil bir market zinciri görmedim.

A101 kadar rezil bir market zinciri görmedim.

Yerel market zincirleri dahi daha iyidir. Aynı personeli her işte kullanabilmek için kasada oturmasına dahi izin vermeyen, millete "Kasaya bakar mısınız?" sorusunu alıştıran bu zincir ve ekürileri için daha fazla şey söylerdim de neyse. Elbet bunların da sonu gelecek piyasa Tansaş'a Kipa'ya kalmamış A101 kim...

Yerel market zincirleri dahi daha iyidir. Aynı personeli her işte kullanabilmek için kasada oturmasına dahi izin vermeyen, millete "Kasaya bakar mısınız?" sorusunu alıştıran bu zincir ve ekürileri için daha fazla şey söylerdim de neyse. Elbet bunların da sonu gelecek piyasa Tansaş'a Kipa'ya kalmamış A101 kim...
Gross marketler yükselişte inşallah daha fazla şube açarlar.

A101 satın aldığında ilk olarak alkollü içecek satışını durdurur bence. Alkollü içecek satan tek yaygın zincir Migros kalır.
Bu konuyla ilgili sosyal medyada baya tartışma çıkmış. İçinde alkol satılsa ne satılmasa ne? Gidip tekel bayilerden alınsın.

Ülkedeki tek beğenmeye yakın olduğum holding sabancı onun dışındaki bütün holdinglerden ve özellikle 3 harfli marketlerden tiksiniyorum.
Genel anlamda Sabancı Holding'te bir takım yönetimsel olduğunu düşündüğüm sıkıntılar mevcut.

Bu konuyla ilgili sosyal medyada baya tartışma çıkmış. İçinde alkol satılsa ne satılmasa ne? Gidip tekel bayilerden alınsın.

Sosyal medyaya bakmadım ama tartışma başlıklarını tahmin edebiliyorum. Bir taraf "siyasal islam - şeriat" üzerinden (sözümona seküler kesim) öbür taraf ta "alkolün haram olması vb." (muhafazakar kesim) üzerinden olmak üzere gereksiz bir ton tartışma çıkarmıştır.

Elbette bir marketin alkollü içecek satıp satmaması, tüketicinin de alkollü içecek satan yerden alışveriş yapıp yapmaması bir tercihtir ancak bugün bir kesimin istediği gibi tüm marketlerde alkollü içecek satışı durur veya yasaklanırsa başka bir zaman yabancı sermaye ürünlerin satışının yasaklanmasını başka bir zaman falanca sebepten boykot edilen markaların ürünlerinin satışının yasaklanmasını isterler.

Farklı hassasiyetlere hitap eden işletmeler olmalı ama asla bir zihniyet tekel olup diğerlerini engellememeli.

Genel anlamda Sabancı Holding'te bir takım yönetimsel olduğunu düşündüğüm sıkıntılar mevcut.
Sabancı ünlülere çok para yedirdiği için böyle. Fatih sabancı aşık mahzuni şerif’in hacı ömer sabancı’ya yaptığı taşlamaya remix yapmıştı, ondan sonra ah mı aldılar mı diye dğşünmeden edemiyorum

İçeride alkol satılması çok önemli çünkü eğer satılmazsa Migros tekel oluyor. Bunun sonucunda da “sErBesT PiyaSa” diyip istedikleri fiyatı belirleyebilirler. Bu da sahte içkiden ölümü yükseltir. Tekel bayilerin kalitesi ve fiyatı değişken, insanların zincire yönelmesinin sebeplerinden biri de zaten sabit bir kalite-fiyat beklentisi

Böyle bir satış gerçekleşecekse Koç nasıl Migros’u o zamanlar sektörde hiç bir şeyi olmayan ama o sektöre (perakende) de girmek isteyen Anadolu Grubu’na sattıysa bu satış da sektörde bulunmayan bir holding’e olmalı.

İçeride alkol satılması çok önemli çünkü eğer satılmazsa Migros tekel oluyor. Bunun sonucunda da “sErBesT PiyaSa” diyip istedikleri fiyatı belirleyebilirler. Bu da sahte içkiden ölümü yükseltir. Tekel bayilerin kalitesi ve fiyatı değişken, insanların zincire yönelmesinin sebeplerinden biri de zaten sabit bir kalite-fiyat beklentisi

Yasa gereği internette resmi kanallardan açıkça yayınlanamasa da aynı sigaralar gibi alkollü içeceklerin de bir liste fiyatı var. Zincir marketler liste fiyatından satar, tekel bayiler de tedarikçi ile yaptıkları anlaşmanın ve durumlarının elverdiği ölçüde iskontolu satar (zincir ile rekabet edebilmek için). Tekel bayilere iskontolu anlaşmayı daha çok Anadolu Efes yapar, Türk Tuborg pek yapmaz.

Tekel bayilere de zincir marketlere de aynı dağıtım araçları dağıtım yapar bu yüzden kalite farkı diye bir şey bu aşamada söz konusu değil ancak özellikle yazın alkollü içecekler güneş altında bekletilirse bu nedenle bir kalite bozulması olabiliyor.

Bu arada yerel market zincirlerinde de alkollü içecek satanlar olabiliyor. Diğer şehirlerde durum nasıl bilmiyorum ama Bursa'da Özdilek ve Özhan alkollü içecek satışı yapıyor.

Herkes tekel ürünlerine takılmış ama tekel ürünlerini insanlar Çağdaş,Anpa Gross,Tekel gross gibi yerlerden uyguna temin edebiliyor.
Bunu işin dışında tutarsak bu işten en karlı file market (bim) ve a101 çıkacak piyasayı domine edecekler

Herkes tekel ürünlerine takılmış ama tekel ürünlerini insanlar Çağdaş,Anpa Gross,Tekel gross gibi yerlerden uyguna temin edebiliyor.
Bunu işin dışında tutarsak bu işten en karlı file market (bim) ve a101 çıkacak piyasayı domine edecekler
Aynen öyle istedikleri oluyor işte çok yanlış bence

Yasa gereği internette resmi kanallardan açıkça yayınlanamasa da aynı sigaralar gibi alkollü içeceklerin de bir liste fiyatı var. Zincir marketler liste fiyatından satar, tekel bayiler de tedarikçi ile yaptıkları anlaşmanın ve durumlarının elverdiği ölçüde iskontolu satar (zincir ile rekabet edebilmek için). Tekel bayilere iskontolu anlaşmayı daha çok Anadolu Efes yapar, Türk Tuborg pek yapmaz.

Tekel bayilere de zincir marketlere de aynı dağıtım araçları dağıtım yapar bu yüzden kalite farkı diye bir şey bu aşamada söz konusu değil ancak özellikle yazın alkollü içecekler güneş altında bekletilirse bu nedenle bir kalite bozulması olabiliyor.

Bu arada yerel market zincirlerinde de alkollü içecek satanlar olabiliyor. Diğer şehirlerde durum nasıl bilmiyorum ama Bursa'da Özdilek ve Özhan alkollü içecek satışı yapıyor.
Kaliteyi sadece alkolle sınırlamadım, çalışan vs. yi de kattım.

Onun dışında bu satışta herhangi bir beis görmeyenlere Martin Niemöller’in 2. Dünya Savaşı sonrası söylediği ünlü bir sözünü hatırlatmak gerekir:

“Önce sosyalistlerin peşine düştüler, ben sesimi çıkarmadım — çünkü ben sosyalist değildim.

Sonra sendikacıların peşine düştüler, ben sesimi çıkarmadım — çünkü ben sendikacı değildim.

Sonra Yahudilerin peşine düştüler, ben sesimi çıkarmadım — çünkü ben Yahudi değildim.

Sonra benim peşimden geldiler — ve benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”

Geri