ChatGPT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Web 2.0'ın gözünü seveyim. Bir iki kere şu ChatGPT'yi kullandım ancak yapay zekanın bu kadar hayatımızda olmasını doğru bulmuyorum. Gerçeklik algımızı yitirmemize sebep olabilir.

Şu an en iyisi Grok arkadaşlar hem altyapı hem bir çok yönden önde ve twitter rağbet ettiği için söylemiyorum uygulaması telefonda ve pc de de çok daha iyi

Web 2.0'ın gözünü seveyim. Bir iki kere şu ChatGPT'yi kullandım ancak yapay zekanın bu kadar hayatımızda olmasını doğru bulmuyorum. Gerçeklik algımızı yitirmemize sebep olabilir.
Zaten amaç bu. Bu yapay zekaların en büyük korkutucu yanı artık kendi kendilerine iyileştirme yapmaları yani öğreniyor olmaları. Kartal Gözü diye bir tane film vardı, yavaş yavaş hayatımıza uygulanıyor.

🟢 OpenAI, standart ve Plus paketinin arasına konumlandırdığı "ChatGPT Go" aboneliğini Türkiye’de resmen başlattı

▶️ Aylık 20 dolarlık (yaklaşık 700 TL) Plus aboneliğini pahalı bulan kullanıcılar için geliştirilen bu paket, amiral gemisi modeline daha uygun fiyatla erişim imkanı tanıyor

💸 Web sürümü üzerinden aylık 6 dolar (yaklaşık 256 TL), iOS üzerinden ise 249 TL olarak belirlendi

✅ Neler Var?

Amiral gemisi modeline geniş erişim

Görsel oluşturma ve veri analizi yetenekleri

Daha yüksek dosya yükleme kapasitesi

Adobe Entegrasyonu: Photoshop veya Acrobat bilmenize gerek kalmadan, yapay zeka üzerinden görsel düzenleme ve PDF özeti yapabilme imkanı.

❌ Neler Yok? (Plus Farkı) Go paketinde; özel GPT oluşturma (Custom GPTs), yazılımcılar için Codex ve merakla beklenen video üretim modeli Sora’ya erişim bulunmuyor

20251223_130706.webp

Son düzenleme:
Hiç kullanmıyorum diyemem, Bursa ulaşım başlıklarında Gemini aracılığıyla yaptırdığım görselleri fikir destekleme amacıyla kullanıyorum ancak yokluğunda hiç te ihtiyaç duymadığımız şu yapay zeka araçlarının bugün bu kadar yaygın olmaması gerekirdi.

Bilinçli kullanıcılar bu araçları kontrollü kullanır ancak şu an sosyal medyada yapay zeka araçlarıyla üretilmiş bir içerik bombardımanı var. Bu araçların modası geçer ChatGPT Go, ChatGPT Goodbye olur mu bilemem ama bu araçlara ulusal ve uluslararası düzeyde olacak şekilde çok ciddi kısıtlamalar, kurallar ve yaptırımlar gerekiyor. Gidişatın selameti açısından.

Geri