Elektrikli Kick Scooterlar ve Scooter Paylaşım Sistemleri

Emirhan Sevdalı

WT Kullanıcı
Puanlar
676
Columbus_electric_scooters.webp

Bu başlıkta son yıllarda popüler olan elektrikli kick scooterlar ve bu scooterlar ile sunulan paylaşımlı scooter sistemleri hakkında konuşalım.

Bu scooterlar ve kiralama hizmetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Küçük tekerlekli olmaları nedeniyle çok tehlikeli olan bu araçlarla ülkemizde ölümlü kazalara da karışıldı. Sizce bu scooterlar ülkemizde daha çok yaygınlaşır mı? Paylaşımlı scooter şirketlerinin kaldırımları, yolları işgal eden scooterları hakkında ne söyleyebilirsiniz?

İstanbul'da trafikte çok tehlikeli kullanılıyor. Bazen bakıyorum çocuklar bile kullanıyor.

Bu videodaki gibi mi?

Bu kanalın sahibi ağırlıklı olarak İstanbul'da hususi elektrikli scooterlar ve kiralık elektrikli scooterlar ile sürüş videosu paylaşıyor. Arada başka şehirlerden de video paylaşıyor.

Bu videodaki gibi mi?

Bu kanalın sahibi yine temkinli kullanıyor. Gördüğüm bazı kişiler son hızda hiç yavaşlamadan en soldan gidiyorlar. Aslında araç trafiğinden ayrılmış ayrı bir yolları olmalı. Fakat bu seferde bu yollara araçlar park eder. İşin özünde bir denetim şart.

Bu kanalın sahibi yine temkinli kullanıyor. Gördüğüm bazı kişiler son hızda hiç yavaşlamadan en soldan gidiyorlar. Aslında araç trafiğinden ayrılmış ayrı bir yolları olmalı. Fakat bu seferde bu yollara araçlar park eder. İşin özünde bir denetim şart.

Hususi scooterda yavaşlamadan gitmenin bir mantığı yok ancak kiralık scooterlarda yavaş gitmemenin sebebinin, kiralama hizmetlerinin mesafe bazlı değil de süre bazlı ücretlendirilmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aynı yolu daha az ücret ödeyerek gitme isteği yani.

Yurtdışında bisikletlerden sonra bu araçlar da "mikromobilite" kültürüyle yaygınlaşıyor ancak yollar ve altyapı ona göre. Bizde olsa denetim adı altında vergiye tabi tutarlar. Yollarımızın iyi olmaması da cabası.

Bugün kampanya kapsamında ücret ödemeden Binbin'e ait bir scooter'ı kiraladım.

Açılış ücreti 9.99 dakika başı ücret 8.99 olmuş. Bir elektrikli scooter ile ulaşım için oldukça pahalı. Üstelik Binbin'in Bursa'da kullandığı modellerde süspansiyon dahi yok.

Ama Segway - Ninebot Max G30 scooterı kullanmayı özlemiş miyim, evet 😂

Bugün kampanya kapsamında ücret ödemeden Binbin'e ait bir scooter'ı kiraladım.

Açılış ücreti 9.99 dakika başı ücret 8.99 olmuş. Bir elektrikli scooter ile ulaşım için oldukça pahalı. Üstelik Binbin'in Bursa'da kullandığı modellerde süspansiyon dahi yok.

Ama Segway - Ninebot Max G30 scooterı kullanmayı özlemiş miyim, evet 😂
Pahalı, bundan dolayı hiç cezbetmiyor beni

Kendim alabilir miyim? Evet ama oturduğum muhit buna uygun değil, kaza yapmamam elden değil

Geri