Eski Osmaniye Fotoğrafları 📷

Yıl 1961 Aşık Veysel Düziçi Öğretmen Okulunda oğlunu ziyarete gelir bu ara yakın köylerde mini konserler verir

Emekli ögretmen Mehmet TÜRKMENOGLU abim anlatırdı. "Aslantaş Müzesinin Kuzey Kapısının Ceyhan Irmagı kenarında TINGIRIN BUCAGI denilen yerde okulumuz vardı. Baraj kurulduktan sonra orası suyun altında kaldı. O zaman biz 2. veya 3. sınıfa gidiyorduk. Prof.Dr. Halet ÇAMBEL, Aşık Veysel'i o zaman kazı çalışmaları devam eden müzeye davet etmiş. Rahmetli ögretmenimiz Musa DALCI, bizleri topladı müzeye çıkardı. Aşık VEYSEL sazı ile çalıp söyledi. Köylülerden müzeye yakın evlerden de gelenlerTürkmenoğluk

Süleyman Türkmenoğlu

FB_IMG_1765299054067.webp

Bir zamanlar 7 Ocak İlkokulu...
1974 yılından önceki tek katlı orijinal hâli böyleydi. Okulun kiremitleri 1974 yazında sökülmüş, ikinci kat inşaatı başlamıştı.

📸 Feyzi Kıraner

FB_IMG_1765717498123.webp

Zorkun Çocuk Şenliğinden bir kare ♥️

Zorkun Yaylamızda Reşat Gürel Hocamızın büyük katgılarıyla yapılan çocuk şenliklerinin ilk yıllarından bir kare. 1987-88 yılına ait olması lazım.
📸 Muhittin Nalbant

FB_IMG_1766244140844.webp

Bir zamanlar 7 Ocak İlkokulu... 1975 yılından önceki tek katlı orijinal hâli böyleydi. Okulun kiremitleri 1975 yazında sökülmüş, ikinci kat inşaatı başlamıştı.

"1975-76 öğretim yılında inşaat nedeniyle üçlü (sabah, öğle, akşam) eğitim yapıldı." //Ayşe Kılıçaslan Çanga

"İnşaatı iyi hatırlıyorum. 1973'te başladım ilkokula. 1. sınıfı arka taraftaki odunlukta, 2. sınıfı girişten sola doğru gidince karşıdaki sınıfta, 3.4.5 sınıfları da 2. kat yeni yapılmıştı; üst katta okudum. Vay yıllar." //Mehmet Dağ

Fotoğraf: Feyzi Kıraner
Kaynak Eski Osmaniye Fotoğrafları Facebook

FB_IMG_1766259986191.webp

Yıl: 1874 TOPRAKKALE
Osmaniye ili sınırlarında bugüne kadar tespit edilen en eski fotoğraf karesi . Fransız Mondiot 1874 de Klikya bölgesine gelerek özellikle ören yerlerini, kaleleri fotoğraflamıştır.

İzzet Gönenç arşivi

FB_IMG_1766725567267.webp

Geri