Espresso, Filtre Kahve, Espresso Bazlı Kahveler ve Kahve Demleme Yöntemleri

Bu kadar pahalı bir makineye gerek yok daha uyguna bundan daha iyisi philips ve tchibo nun makinesi var.

Philips 2200 serisi ve Tchibo Lapressa var 8 bin ile 10 bin tl arasında

Tam otomatik Philips'lerde seramik öğütücü kullanılıyor. Tam otomatik makine alacak olsam açıkçası çelik dişli öğütücüsü olan Arçelik (Beko/Grundig), Tchibo gibi markaları tercih ederim.

41DBrjrpsaL._AC_UF1000,1000_QL80_.webp

Bu makineyi çok beğenmiştim mesela. Arçelik grubunun tam otomatikleri de (aşağıda paylaşacağım) cezbediyor ama tam otomatik makinelerde iç aksamda plastik parçalar olması beni endişelendiriyor. Bundan dolayı yarı otomatikler daha sıcak geliyor bana. Gerçi makinelerin kahvede aman aman bir etkisi yok önemli olan kullanılan çekirdek, taze ve doğru öğütüm.

k1.webp

Ben filtre kahve makinesi için zamanında böyle bir rehber görmüştüm. Hepsiburada linkleri de vardı da patlamış yine de işinizi görür belki https://cihanyuce.com/filtre-kahve-makinesi-rehberi/

Fakir Aroma Master dışındaki tüm filtre kahve makinelerinin çalışma mantığı aynı. Ayrıca filtre kahve yapımı için espressodaki gibi makineye mecbur değilsiniz. V60, Chemex, French Press, Phin Filtre gibi birçok aparatla filtre kahve yapabilirsiniz.

Benim nacizane tavsiyem filtre kahve makinesine bulaşmayın çünkü siz baya seçicisiniz o yüzden en iyisi metal aksamlı espresso makinesi en iyisi bende espresso makinesi kullanıyorum,istediğiniz aroma veya içime sadece siz karar veriyorsunuz ısıtıcı da müdahale edebiliyorsunuz diğerinde makine tamamen her şeyi eline alıyor.Isıtma çubuklarının ve içinin metal aksamlı olmasına dikkat etmek lazım.Millet ucuz diye delonghi,sinbo alıp geçiyor ama kimse kanserojen etkisinden bahsetmiyor

Benim nacizane tavsiyem filtre kahve makinesine bulaşmayın çünkü siz baya seçicisiniz o yüzden en iyisi metal aksamlı espresso makinesi en iyisi bende espresso makinesi kullanıyorum,istediğiniz aroma veya içime sadece siz karar veriyorsunuz ısıtıcı da müdahale edebiliyorsunuz diğerinde makine tamamen her şeyi eline alıyor.Isıtma çubuklarının ve içinin metal aksamlı olmasına dikkat etmek lazım.Millet ucuz diye delonghi,sinbo alıp geçiyor ama kimse kanserojen etkisinden bahsetmiyor

Filtre kahve makinesi kullanmıyorum zaten. Önceki mesajlarda paylaştığım phin filtreyi kullanıyorum. Bu filtreyle yaptığım kahveler french press ile kağıt filtre (v60 vs.) arasında bir kahve oluyor.

Maalesef düşük maliyet, kolay seri üretim nedeniyle sadece espresso makinesi nezdinde değil, birçok eşyada plastik aksam yaygın. Bir de espresso makinesi gibi ısınan, sıcak su dolaşımı olan bir alet için plastik kullanımı korkutucu. En fazla dış kasada kullanılabilir ona da gerek yok.

Ucuz manuel espresso makinelerinde portafiltrenin içi bile plastik parçadan oluşuyor çok kötü. Espresso makinem yok ama alacak olsam buhar çubuğunun işlevi benim için o kadar önemli olmaz çünkü sütlü kahvelerle aram yok. Espresso, ristretto, lungo, americano dışında kahve yapmayacağım bir alet olur.

Zaten hayatımızın her yeri plastik, en azından burada kaçınmak gerekir. Önerdiğiniz Tchibo Lapressa fiyatına kıyasla aklıma yattı. Değerlendirilebilir bir makine.

Phin filtre ile kahve demlemeye yönelik Türkçe video.

Yabancı videolarda aparat Vietnam yöresine ait olduğu için hep oranın usulüyle (düşük kahve - su oranı, yoğun kahve, yoğunlaştırılmış süt kullanarak) hazırlıyorlardı. Benim de kullandığım sade normal filtre kahve amacıyla çekilmiş tek video olduğu için buraya atmak istedim.

Şu an bu aparat kargo dahil 180 TL. Videodaki küçük boyu fincana oturuyor, büyük boyunu da ben kullanıyorum o da demliklere oturuyor. Farklı demleme aparatları arıyorsanız tavsiye ederim @Smokee

Starbucks dakka durmadan ZAMMI yapıştırmış

Sizi eşşekler kovalasın,bunu gören gurme kahveciler inşallah zam yapmazlar.Artık demir alma zamanı gelmişse bu limandan sana da daha gelmem bu cihandan

İnadına belediyelerin kafelerine giderim,inadına tchibo kiloluk kahveyi evimde demlerim,inadına coffy ye giderim

starr.webp

İnadına belediyelerin kafelerine giderim,inadına tchibo kiloluk kahveyi evimde demlerim,inadına coffy ye giderim
Aynen katılıyorum b cafe ve coffy varken bunlara gitmem artık tat konusunda bence bi fark yok ayrıca b cafenin salepide güzel tavsiye ederim

Aynen katılıyorum b cafe ve coffy varken bunlara gitmem artık tat konusunda bence bi fark yok ayrıca b cafenin salepide güzel tavsiye ederim

Starbucks hem işletimi hem kahveleri kalitesiz bir zincir olup gidenlerin de hâlâ neden gittiğini çözemiyorum. Yabancı sermaye mekanlarda takılmayı havalı bulmayı biz 2010'lu yıllarda bıraktık diye sanıyorum, hâlâ bu düşünceyle Starbucks'a gidiyorlarsa çok garip.

Ayrıca belediye kafelerini sevsem de kahve bazlı içecekler dışındaki içecekleri (hatta kahve bazlılarda şurup içeren içecekleri dahi) tercih etmiyorum. Bu arada illa ki dikkatini çekmiştir abi B Kafelerde salep olarak Sütaş'ın litrelik saleplerini kullanıyorlar. Salep makinesine o litrelik içecekleri boşaltıp oradan müşteriye servis ediyorlar. Tabii ne kadar ekmek o kadar köfte de böyle olacağına hiç satılmasa daha mı iyi diye düşünüyorum. Hazır saleplerde nişasta çok kullanılıyor, gerçek salep te çok pahalı.

Bu arada illa ki dikkatini çekmiştir abi B Kafelerde salep olarak Sütaş'ın litrelik saleplerini kullanıyorlar. Salep makinesine o litrelik içecekleri boşaltıp oradan müşteriye servis ediyorlar. Tabii ne kadar ekmek o kadar köfte de böyle olacağına hiç satılmasa daha mı iyi diye düşünüyorum. Hazır saleplerde nişasta çok kullanılıyor, gerçek salep te çok pahalı.
Bir çok kafe işletmesi zaten böyle yapıyor. Bazıları kafelere özel üretim salepleri kullanıyor o kadar

Geri