Emirhan Sevdalı
WT Yönetici
Geçen sene'den beri boykot ediliyordu, umarım çökerler.Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan kahve zinciri satıldı!
Türkiye'de 50'yi aşkın şehirde 310'dan fazla şubesi bulunan Espressolab'ın sahibi Eslab'ın yüzde 70'i, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mair Group tarafından satın alınacak. Taraflar anlaşmaya imza atarken satış bedeli açıklanmadı. Espressolab'ın kurucuları ve mevcut hissedarları ise yüzde 30 payla şirkette kalmaya ve markanın yönetiminde rol almaya devam edecek.
Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mair Group, Türk kahve zinciri Espressolab'in sahibi Eslab'ın çıkarılmış sermayesinin yüzde 70'ini satın almak üzere anlaşmaya imza attı. Satışın tamamlanmasının ardından mevcut kurucular ve hissedarlar şirkette yüzde 30 payla kalmaya devam edecek. Taraflar, yüzde 70'lik hisse için ödenecek tutarı açıklamadı.
MAIR GROUP KİMDİR?
Abu Dabi merkezli Mair Group, Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören stratejik bir yatırım şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Grup, başta perakende ve ticari gayrimenkul olmak üzere farklı sektörlerde yatırımlara sahip.
Mair Group'un yatırım portföyünde Adcop ve Spar mağazalar zincirlerinin yanı sıra Makani Real Estate gayrimenkul portföyü de yer alıyor.
Espressolab'in sahibi Eslab'ın yüzde 70'inin satın alınmasına yönelik anlaşma ise grubun borsada işlem görmeye başlamasından sonraki ilk uluslararası satın alma hamlesi olacak.
yerli ve milli cafemiz degil miydi buGeçen sene'den beri boykot ediliyordu, umarım çökerler.
Geçen sene'den beri boykot ediliyordu, umarım çökerler.
bu kanıya nerden vardınBu arada Espressolab'ten bağımsız olarak kafe (özellikle de kahveci) piyasasında bir silkelenme var.
bu kanıya nerden vardın
Ayrıca verisel mi konuşuyorsun yoksa kalben vukuyla mı![]()
Ekonomik kriz + Enflasyon + Kahvecilerin abartılı fiyat biçmesi = dükkanların kapanması, bu sene kendi çevremde çoğu dükkanın kapatıldığını gördüm.Ben kahvesi kötü ve pahalı diye içmiyorum oradan. (Bedava kampanya sayesinde bir iki kez içtiğim için tadını biliyorum)
Bu arada Espressolab'ten bağımsız olarak kafe (özellikle de kahveci) piyasasında bir silkelenme var. Bu silkelenmenin sonucunda çoğu zincir ve butik mekan döküldü.
Türkiyenin alım gücü her geçen gün eriyorEkonomik kriz + Enflasyon + Kahvecilerin abartılı fiyat biçmesi = dükkanların kapanması, bu sene kendi çevremde çoğu dükkanın kapatıldığını gördüm.
cafe sektöründe şaka bir yana tamamen yabancıların eline geçti sanırım
bu satışla birlikte
Maalesef, kim gelirse gelsin bu kriz +enflasyon en az 10 yıl düzelmezTürkiyenin alım gücü her geçen gün eriyor
Enflasyon herşeyi tüketiyor
Maaşlarımız çöpe dönüyor
Her kafe açan paralarını sahipleri olmadıkları dükkanlara aktarırlarsa hem kahveler pahalı olur hem de işin sonunda batma noktasına gelirler.
Niteliğe değil niceliğe bakılınca sonuç bu oluyor...Mekanlar artık eskisi gibi sunulan hizmete değil sosyal medyadaki varlığa odaklandıklarından oluyor bu. İnsanlar için de sosyal medyadaki paylaşımının aldığı etkileşim, içtiği kahvenin, yediği yemeğin tadından daha önemli olunca bu dediğin de kaçınılmaz oluyor.