Gazoz

Kutu ambalaj bu markada ilk defa görüyorum. Cam şişeleri güzeldir, tam bir tasarım efsanesi. Zencefil ve misket limon tadı nasıl merak ettim

Cam şişe zencefilli gazozdaki karamel tadından farklı olarak daha ferah bir tadı var tavsiye ederim.

Beyoğlu'nun aynı zamanda kolasını da bir süre önce Özdilek'te görüp denemiştim, eski kolalar gibi tadı vardı.

Ancak bu markanın içecekleri diğer markalara göre pahalı kalıyor tabii. Litrelik içecek seçeneğine yönelseler nasıl olurdu diye düşünüyorum.

20260413_140357.webp

Son 2.5 yıldır birçok kola markasının türeme sebebi ve bunun mantığını tartışmaya açmayacağım, birazcık (uluslararası) siyasete giriyor. Ancak bu süreçte çıkan kola markalarını denk geldikçe deniyorum.

Bugünkü kolamız Max Fly Kola. Belli ki üretiminde bir içecek çıkarmak değil, Coca Cola ve Pepsi'ye "yerli ve milli" alternatif arayan kitleyi hedeflemek amaçlanmış. Zaten 2.5 yıldır çıkan yeni kolaların çıkış amacı da bu değil mi?

Her neyse Max Fly'a geri dönelim. Maalesef üründe şeker yerine mısır şurubu kullanılıyor ve tadı da bu yeni kolaların bir çoğu gibi "kolalı jelibon" izlenimi bırakıyor. Mahallemdeki Seç Market'te 25 TL'ye satılıyor. Görmüşken denemek istedim, bir daha alır mıyım, almam.

Denediğim kolaları burada paylaşıyorum. En başarılı bulduklarım Beyoğlu Kola, Beypazarı Co'ala ve Cola Turka.

Cola Turka başarılı cidden ama gidip 3 litrelik kolasını almayın pişman olursunuz.

Bu arada üç harfli marketlerin kolalarını nasıl buluyorsun? Metal kutu ve 1lt plastik şişe olarak

Cola Turka nezdinde değil tüm içeceklerde büyük şişeler ile küçük cam şişeler arasında tat farkı var. Özellikle kutu olanlar güneş ışığı geçirmediği için daha da iyi.

Üç harfli marketlerin kolasını denemedim ama Şok'un Crown'u için iyi olduğunu duymuştum.

Listeye onları da alayım denedikçe paylaşırım. Bu arada sadece kola değil gazoz da deniyorum ancak deneme olduğu için hep 200-250-330 ml gibi cam şişe/kutu versiyonlarını deniyorum.

Cola Turka nezdinde değil tüm içeceklerde büyük şişeler ile küçük cam şişeler arasında tat farkı var. Özellikle kutu olanlar güneş ışığı geçirmediği için daha da iyi.

Üç harfli marketlerin kolasını denemedim ama Şok'un Crown'u için iyi olduğunu duymuştum.

Listeye onları da alayım denedikçe paylaşırım.
Şok ve Bim'in kolasını Kristal kola yapıyor, A101'in kolasını kim yapıyor bilmiyorum.

Üniversite yıllarında az kutu Le'Cola içmedik :LOL:

Şok ve Bim'in kolasını Kristal kola yapıyor, A101'in kolasını kim yapıyor bilmiyorum.

Üniversite yıllarında az kutu Le'Cola içmedik :LOL:

Yaş gereği Uludağ, Aroma, RC, Bixi ve Danimarka merkezli arpa suyu markasının kolalarına yetişemedim ama şu an denk geldiklerimi tadıyorum işte. Maalesef bir iki marka dışında hepsi bu sektörle doğrudan alakalı olmayan firmaların ve sırf "yerli ve milli" kola çıkarmış olmak için çıkarıyorlar.

Hazır şartlar uygun kendileri de büyük firma, Uludağ'ın tekrardan kola çıkarması yerinde olur.

Geri