Genel Sağlık Sigortası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emirhan

WT Kullanıcı
Ayın En İyi Üyesi '🥇'
Puanlar
15,400
Genel sağlık sigortası ile ilgili haberleri burada paylaşabilirsiniz.

Brüt asgari ücretin yüzde 3'ü üzerinden hesaplanıyordu. Bu oran yüzde 6'ya çıkarılmış. Ocak ayında asgari ücretin artması ile birlikte GSS primleri de artacak.

Brüt asgari ücretin yüzde 3'ü üzerinden hesaplanıyordu. Bu oran yüzde 6'ya çıkarılmış. Ocak ayında asgari ücretin artması ile birlikte GSS primleri de artacak.
Çalışmayan birinin prim ödemesini yapması imkansız şu şartlarda %6 yüksek bir rakam her ay maaşına göre 1500 tl ve üzeri para ödemesi yapacak herkes

Çalışmayan birinin prim ödemesini yapması imkansız şu şartlarda %6 yüksek bir rakam her ay maaşına göre 1500 tl ve üzeri para ödemesi yapacak herkes
Belli şartları karşılayanlarının primini devlet karşılıyor. Sıkıntı şuarada; adam işten çıkıyor, iş bulamıyor ve tabi aklına GSS kontrol etmek gelmiyor. Sonra aradan 7-8 ay geçmiş hastaneye bir gidiyor borç var. Aslında SGK bir şekilde o kişiye ulaşıp bildirim yapsa belki o kişi Kaymakamlıka gidip gelir testi yaptırınca primi devlet karşılayacak. Burada SGK kişilere ulaşamıyorsa işverenlerin verdiği SGK İşe Giriş veya İşten Ayrılış Bildirimlerinde sigortalının cep telefonu numarasını ve mail adresini zorunlu alan tutarak kendisine iletişim için bir havuz yaparak kişilere kolay bir şekilde ulaşabilir. Hadi onu da geçtim E-Devlet kapısı diye bir uygulama var oradan kişinin iletişim bilgilerini de çekebilir.

Suriyelilere verilen ücretsiz sağlık sistemi ayda 1 veya en fazla 2 defa sağlık hizmeti alabilir şeklinde karneye bağlanmadığı sürece parası işten çıkarılmış gariban adamdan kesiliyor.Şimdi hak mı bu,sayısız kez cimere milyonlarca mail atıldı,iptal edilmesi istendi,olmaz bu hiçbir şartta hakkaniyet yok sömürme var

Aklıma 5 sene önce yaşadığım bir mevzu geldi. Onu anlatıyım. O zaman bir tekstil şirketinde çalışıyordum. Bir gün e-devlet'ten GSS borcu sorgulama ekranına girdim. Yaklaşık 1.500 liralık bir borç görünüyor. Şaşırdım tabi. Hemen sonraki gün SGK ilçe müdürlüğüne gittim. SGK memuruna hem çalışıyorum çalışan olarak SGK kaydım var bu nasıl bana ayrıyeten çalışmıyormuş gibi borç yazıldığını sordum. Memur bile şaşırdı hak verdi. Memur hemen yardımcı oldu sistemden birkaç tuşlama ile borcu sildi. Fark etmesem GSS borcu çoğalcaktı. Birkaç tanıdığıma kontrol edin demiştim. Bu durum birkaç kişide daha çıktı. SGK'nın bu ilginç durumun kendi bünyesinde yaşanmasını zaman geçmesine rağmen unutmuyorum.

Aklıma 5 sene önce yaşadığım bir mevzu geldi. Onu anlatıyım. O zaman bir tekstil şirketinde çalışıyordum. Bir gün e-devlet'ten GSS borcu sorgulama ekranına girdim. Yaklaşık 1.500 liralık bir borç görünüyor. Şaşırdım tabi. Hemen sonraki gün SGK ilçe müdürlüğüne gittim. SGK memuruna hem çalışıyorum çalışan olarak SGK kaydım var bu nasıl bana ayrıyeten çalışmıyormuş gibi borç yazıldığını sordum. Memur bile şaşırdı hak verdi. Memur hemen yardımcı oldu sistemden birkaç tuşlama ile borcu sildi. Fark etmesem GSS borcu çoğalcaktı. Birkaç tanıdığıma kontrol edin demiştim. Bu durum birkaç kişide daha çıktı. SGK'nın bu ilginç durumun kendi bünyesinde yaşanmasını zaman geçmesine rağmen unutmuyorum.
Emekli olanlar dışında işsiz olan her gence piyango gibi çıkıyor bu,işsiz hiçbir işi olmayan ev genci denen gençlerin sayısı 6.5 milyona dayanmış vaziyette,bunların hepsine muhtemel yazmışlardır,öğrenci olduğunu kanıtlayanlar okuldan belge alıp sildiriyor ya çalışan olup haberi olmayanlar ne yapıyor

Emekli olanlar dışında işsiz olan her gence piyango gibi çıkıyor bu,işsiz hiçbir işi olmayan ev genci denen gençlerin sayısı 6.5 milyona dayanmış vaziyette,bunların hepsine muhtemel yazmışlardır,öğrenci olduğunu kanıtlayanlar okuldan belge alıp sildiriyor ya çalışan olup haberi olmayanlar ne yapıyor

Ben tesadüfen bir girip konrol etmemle bu yanlışlığı öğrendim. Günümüzde böyle bir sıkıntı yaşayanı duymadım. Bu olayı yaşadığım dönemde SGK siteminde mutlaka bir sorun vardı ve bazı çalışanlara ayrıyeten GSS borcu çıktı. Bu kişilere bende katılmış oldum. Ancak çalışan e-devlette konrol ettiğinde ortaya çıkıyordu. İşyerinde diğer kişilere konrol edin demiştim 3 kişiye daha böyle borç çıktı. Sorgulanmaz ise borç her ay borç tahakkuk edecek itiraz edene kadar.

Ben tesadüfen bir girip konrol etmemle bu yanlışlığı öğrendim. Günümüzde böyle bir sıkıntı yaşayanı duymadım. Bu olayı yaşadığım dönemde SGK siteminde mutlaka bir sorun vardı ve bazı çalışanlara ayrıyeten GSS borcu çıktı. Bu kişilere bende katılmış oldum. Ancak çalışan e-devlette konrol ettiğinde ortaya çıkıyordu. İşyerinde diğer kişilere konrol edin demiştim 3 kişiye daha böyle borç çıktı. Sorgulanmaz ise borç her ay borç tahakkuk edecek itiraz edene kadar.
Bize 6 aydır işsiz bir arkadaş başladı 3 bin küsür ödeme yapmak zorundaymış şu hale bak.

SGK kurumu her deyim yerindeyse döner sermayeyi de işin içine soktuğu halde borçlarını ödeyemez halde,bu zulüm bu yüzden çıkarıldı.Ankara da 20 ye yakın banka şubesi gibi devasa binaları var,bunları özelleştirse 4 e düşürse ve emekli sandığı+sgk lılar ayrı bağkurlular ayrı birim kursa ne hesap sorunu yaşanır ne borç kalır.İçerde hastaneler sgk yı sömürmek için boş yatak kapasitelerini dolu gibi gösteriyorlar ondan bu borç,çalışma bakanlığı bu devlet hastanelerine yaptırım yapmadığı sürece sorun çözülmez

Geri