Google Android İşletim Sistemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efe16

WT Yönetici

ChromeOS ile Android ortak işletim sistemi olacak

Google, ChromeOS ve Android işletim sistemlerini birleştirmeyi düşünüyor. Bu hamleyle birlikte Apple’ın iPad ekosistemine meydan okumayı planlıyor. Yeni nesil Chromebook modellerinin Android destekli ChromeOS’ten güç alması bekleniyor.
Google, hem işletim sistemleri hem de yapay zeka alanındaki odak noktasını güçlendirerek, platform birleşimi ve araştırma yatırımından oluşan ikili strateji izliyor. Gelen haberler, şirketin ChromeOS’u Android’e tamamen entegre ederek iki işletim sistemini birleştirmek istediğini gösteriyor.
shiftdelete.net

Zaten neden crome os çıktı anlamamıştım android ismini yok etmeye çalışan google şimdi doğrusunu yapıp tek sisteme dönüyor.

Yeni Android tasarımına ait ekran görüntüleri sızdırıldı!​

Google, Android'in yeni tasarım dili Material 3 Expressive'i yanlışlıkla paylaştı.

1746646018985.webp

Google'ın bu ay yapacağı duyuru öncesinde sızdırılan bir blog yazısı, şirketin tasarım sistemindeki en son evrim olan Material 3 Expressive (M3 Expressive) hakkındaki düşünce ve araştırmaları ortaya koydu.

Google, bu yeni yaklaşımla uygulamaların "insanlarla duygusal düzeyde bağlantı kuran arayüzler yaratmak için 'temiz' ve 'sıkıcı' tasarımların ötesine geçmesini" hedefliyor.

MATERIAL 3 EXPRESSIVE NEDİR

Material 3 Expressive, Google'ın tasarım sisteminin şimdiye kadarki en çok araştırılan güncellemesi olarak tanımlanıyor ve renk, şekil, boyut, hareket ile tipografinin cesurca kullanımını merkeze alıyor.

Bu yaklaşım, sadece estetik değil, aynı zamanda önemli eylemleri öne çıkararak ve benzer öğeleri gruplandırarak kullanılabilirliği artırmayı da amaçlıyor.

Kaynak: BursadaBugün

Android 17 beta güncellemeleri ilk alacak telefonlar belli oldu​

Google'ın yeni işletim sistemi Android 17'nin beta sürümünü deneyimleyebilecek akıllı telefon modelleri resmi olarak açıklandı. İlk olarak Pixel cihazlarında kullanıma sunulan bu yeni sürüm, artık Motorola, OnePlus ve Oppo gibi diğer popüler markaların modellerini de kapsıyor.

Şirket bugüne kadar 13 Şubat'ta ilk, 26 Şubat'ta ise ikinci beta sürümünü yayınlarken, üçüncü test sürümünün de çok yakında dağıtıma çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki haftalarda test programının daha fazla cihaza açılacağı ve listede olmayan diğer uyumlu telefonların da zamanı geldiğinde kararlı sürümü alacağı belirtiliyor.

BETA GÜNCELLEMESİ ALACAK TÜM TELEFONLAR

Google

Pixel 10

Pixel 10 Pro

Pixel 10 Pro XL

Pixel 10 Pro Fold

Pixel 10a

Pixel 9

Pixel 9 Pro

Pixel 9 Pro XL

Pixel 9 Pro Fold

Pixel 9a