Haydarpaşa Garı

Muhtemelen ya 29 Ekim (biraz zor..)
ben bir arkadaşla iddaaya girdim
Bak görürsün 2026 bitmez bu iş diyordu kasıla kasıla
bende iddaya girdim onunla
2026 da faaliyete geçerse bana bilet ayarlayacak
2027 olursa ben ona
bileti geçtik artisligini düşündükçe saçlarım diken diken şuan
bir yamuk olmaz dimi 🤣 🤣 🤣 🤣

hocam burda ne sıkıntı var neler oluyor orda bilgin varsa paylaşırmısın
Arazi sorunu maalesef..firma işin içinden çıkamadı, daha sonra TCDD ekipleri devreye girdi fakat onlarda birşey yapamadılar ve en sonunda Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi.

Maalesef konu Cumhurbaşkanlığına iletilmek durumunda kalındı…

Teknik & fiziki engellerde var. Zorlu bir coğrafya maalesef.. burada işimiz uzun..
2028 deniliyor asla yetişmeyecek.

2030 belki Karacabey-Bandırma etabı

ve 27 Şubat 2026’da (Resmi Gazete’de yayınlanan)

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi kapsamında gerçekleştirilen güzergah revizyonu nedeniyle Bursa'nın Karacabey ilçesindeki yeni güzergahta kalan taşınmazlar, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.
https://www.iscihaber.net/gundem/bursa-ve-trabzonda-acele-kamulastirma-karari/209878
Kamulaştırma işlemleri, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesi kapsamında "acele kamulaştırma" yöntemiyle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü) tarafından yürütülecek.
https://www.baskagazete.com/haber/g...en-icin-acele-kamulastirma-karari-222236.html
Kamulaştırılan alanlar, tapuda Hazine adına tescil edilecek.

ben bir arkadaşla iddaaya girdim
Bak görürsün 2026 bitmez bu iş diyordu kasıla kasıla
bende iddaya girdim onunla
2026 da faaliyete geçerse bana bilet ayarlayacak
2027 olursa ben ona
bileti geçtik artisligini düşündükçe saçlarım diken diken şuan
bir yamuk olmaz dimi 🤣 🤣 🤣 🤣

Biletler size feda olsun. ♥️ İddiayı kaybederseniz ben alırım biletinizi. 😊

Cumhurbaşkanımızın bile çok sıkı takip ettiği demiryolu hatlardan biri. Kendisi de hızlı bir şekilde bu hatla ilgili gerekli bütün imzaları hızlı bir şekilde, hiç bekletmeden atmıştı.
++++
Ulaştırma Bakanı ve TCDD Genel Müdürü’ne Bursa hattıyla ilgili gerekli talimatları vermişti, bu yıl için.😊

Ne yapıp ne edip onlarda bu yıla yetiştireceklerinin sözünü vermişlerdi. 🙏

Dolayısyla; Temmuz & Ağustos aylarımız kritik aylar bu hat için.😊 Trenlerimizi görürsek bu aylarda bu yıl içerisinde açılmasında herhangi bir engel kalmayacak.

Çünkü; hemen test ve devreye alma süreci başlayacak. Ve akabinde yolculu işletmeye ve en önemlisi tren trafiğine açılmış olacak.😊

arazi dümdüz degil mi ya niye zorlu cografya

İşte öyle değil maalesef. Dümdüz arazi değil, maalesef..Hassas noktaları var örneğin Kuş Cenneti..örneğin o bölgede istediğiniz gibi fonksiyonel davranamıyorsunuz. Dolayısıyla hassas incelikler gerekiyor..
Bu yüzden zorlayıcı bir etap Bursa-Karacabey-Bandırma etabı..

Kamulaştırma süreci daha yeni başladı düşün…
Zorlu bir coğrafyadan kastım o

Geri