Haydarpaşa Garı

İBB'nin vapur seferlerini tekrar başlatmaya niyeti var. Haydarpaşa Garı'na yeniden tren seferleri başlatıldığı takdirde, iskelenin de tekrar kullanıma açılacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Böyle görmek bile mucize geliyor yeterli peron var sadece yht seferleri yanaşsa yeterli
bence çok çok az peron var İstanbulda 20 milyon nüfus var nasıl yeterli dersin
milano şehrinde 2 milyon nüfus bile yok
bir bak kaç perona sahip 10 dan fazla en az
bence hayal kırıklıgı

Benim merak etttiğim gar faaliyete geçtikten sonra TCDD hangi hatları buradan başlatacak nasıl sefer planlaması yapacak.

Benim merak etttiğim gar faaliyete geçtikten sonra TCDD hangi hatları buradan başlatacak nasıl sefer planlaması yapacak.
Bence halkalı harici tüm istanbul varışlı yht hatları haydarpaşada sonlanacak sögütlüçeşme hiçbir zaman bir gar olamadı gerçek gar haydarpaşa

bakın ne buldum
hemen sol tarafında devasa bir depolama alanı varmış
iyi bari burda bekleyen tren saati gelince perona yanaşır hemen
böyle büyük alan çok büyük hareket alanı saglar

8*.webp

bakın ne buldum
hemen sol tarafında devasa bir depolama alanı varmış
iyi bari burda bekleyen tren saati gelince perona yanaşır hemen
böyle büyük alan çok büyük hareket alanı saglar

Ekli dosyayı görüntüle 34813

Aynen parklanma alanı genişmiş bunun avantajı olur. Uzun süre inşaat devam edince biran önce açılış beklentisi yüksek oluyor. Bir faaliyete geçse.

Aynen parklanma alanı genişmiş bunun avantajı olur. Uzun süre inşaat devam edince biran önce açılış beklentisi yüksek oluyor. Bir faaliyete geçse.
Şu an (4 Mart 2026) itibarıyla peronlardaki arkeolojik kazı çalışmaları büyük oranda tamamlanmış ve üst yapı (binaların dış cephe ve çatı restorasyonu) aşamasına geçilmiştir. Garların mülkiyeti TCDD'de kalmak kaydıyla, işletme ve kültürel faaliyetlerin yönetimi Bakanlığa devredilmiş durumdadır.

Haydarpaşa Garı'nı eski görkemiyle, ama bu kez yanında dev bir arkeopark ve modern sanat merkezleriyle birlikte 2026 sonunda görebileceğiz.

Geri