sezgin_ist
WT Yönetici
Vay be tam bursanın istediği alım bakalım ihaleyi kim alacak.Karsan ataklar harika ısuzu ve bmc en büyük rakipler olur.
Valla peş peşe ihaleler yapılacak. İETT fena gaza geldi. Ben bile bu kadarını beklemiyordum
İhaleler göz dolduruyor iyi hoş ama ihaleler sonuçlandıktan sonra umarım ödeme, araçları hizmete alma gibi kısımlarda sorun yaşanmaz.
Çünkü şu anki siyasi iklimde ve ekonomik koşullarda 600 küsür araçlık ihale çok büyük bir risk.
ESHOT'un aldığı Isuzu Novociti Life'lar iyi bir referans, İstanbul ÖHO işletmelerinin yakın dönemdeki yoğun Isuzu tercihi de iyi bir örnek olur.
Burulaşta 100 adet bir sipariş geçse karsana ne güzel olur ihtiyacımızda var.Bursa'da üretim yapan otomotiv sanayisinin dev markası Karsan, İETT'nin 150 adetlik otobüs ihalesine 1,7 milyar TL'yi aşan teklif verdi. İhale kararının tebliğ edilmesinin ardından şirket, 10 günlük yasal sürecin tamamlanmasıyla sözleşme imzalamaya davet edilmeyi beklediğini açıkladı.
Nerdeeeee jest alsın burulaşBurulaşta 100 adet bir sipariş geçse karsana ne güzel olur ihtiyacımızda var.
Her ne kadar elektrikli otobüsleri savunsam da dizel otobüslerin yeri de ayrı beInstagram'da Dolu Batarya adlı bir sayfa varmış bariz şekilde elektrikli araç propagandası yapıyor.
Bir videosuna denk geldim. Eleman, Suriye'nin dahi Yutong'tan elektrikli otobüs alıp toplu taşımayı elektriklileştireceğini, İstanbul'un hâlâ dizel otobüs aldığını söylüyor ve bu konuda belediyeleri çağdışılık yönünden eleştiriyor. Yorumlar da aynı zihniyet olduğu için birbirini doğruluyor zaten
İstanbul'da elektrikli otobüs o tempoda iflas bayrağını çeker be!
X'te takip ediyorum 1-2 yıldır. Aslında faydalı bir sayfa. Şanlıurfa'daki sistemi de görmüşsünüzdür.Instagram'da Dolu Batarya adlı bir sayfa varmış bariz şekilde elektrikli araç propagandası yapıyor.
Bir videosuna denk geldim. Eleman, Suriye'nin dahi Yutong'tan elektrikli otobüs alıp toplu taşımayı elektriklileştireceğini, İstanbul'un hâlâ dizel otobüs aldığını söylüyor ve bu konuda belediyeleri çağdışılık yönünden eleştiriyor. Yorumlar da aynı zihniyet olduğu için birbirini doğruluyor zaten
İstanbul'da elektrikli otobüs o tempoda iflas bayrağını çeker be!
İETT Dizel Otobüs Alımı için Sözleşme İmzaladı
İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri Genel Müdürlüğü 21 Temmuz 2026 tarihinde tekliflerini topladığı, "150 Adet Dizel Yakıtlı Otobüs Alımı (8-9 Metre)" ihalesini sonuçlandırdı.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, söz konusu ihaleyi kazanan Karsan Otomotiv ile 13 Ağustos 2026 tarihinde 1.796.250.000 TL üzerinden sözleşme imzalandı.
İhalenin yaklaşık maliyeti 2.391.923.425 TL olarak belirlenmişti.
Kaynak: Yatırımlar Dergisi
Hayırlı olsun ama İETT hatlarının yolcu yoğunluğu ve hat dinamikleri göz önünde bulundurularak 8 metrelik Karsan Atak yerine 9.5 metrelik Temsa MD9 LE, üç kapılı olmak şartıyla tercih edilseydi daha iyi olmaz mıydı? Yahut 2023'ten beri yenisi çıkmayan Isuzu Citibus yine üç kapılı olmak şartıyla Anadolu Isuzu'dan istenseydi?
8 metrelik Karsan Atak, Isuzu Novociti Life, Akia Ultra LE8 gibi modeller EGO, ESHOT ve BURULAŞ dinamiklerine uygun araçlar ama İETT farklı bir kulvar.
İETT Genel Müdürü bir açıklamasında tarihi yarımada, Sarıyer ve Beykoz 'un dar yollarında daha iyi bir hizmet verebilmek adına bu alımların yapacaklarını belirtmişti. Bu alımı bunu baz alarak karar verilmiş.
Bu arada EKAP'tan kontrol ettiğimde bu ihaleye Karsan dışındaa Anadolu Isuzu teklif vermiş ama geçerli olmamış.
Beykoz hatlarını bilmiyorum ama Sarıyer için özellikle Ayazağa özelinde konuşursak bence 41 türevli hatların Ayazağa'ya gelmeden 12 metrelik araçların rahatça gidebileceği en son yere kadar gidip oradan Ayazağa'ya 8 metrelik araçlarla aktarmalı ulaşım sağlanması iyi olur bu açıdan. Bunu İstanbul şehir içi ulaşım fotoğrafçılarından birinin son 41AT paylaşımının altına yazdığımda çıldırmışlardıZaten Kadıköy - Uzunçayır mevzusundan kanayan bir yaraları var.
1) Sarıyer'de 2 kapılı bir araç hiç bir hatta sağlıklı çalışamaz. Köy hatları bile paket gidiyor 15 dakikada bir çalışmasına rağmen. Çalışanlar da 3 kapılı OtokarİETT Genel Müdürü bir açıklamasında tarihi yarımada, Sarıyer ve Beykoz 'un dar yollarında daha iyi bir hizmet verebilmek adına bu alımların yapacaklarını belirtmişti. Bu alımı bunu baz alarak karar verilmiş.
Bu arada EKAP'tan kontrol ettiğimde bu ihaleye Karsan dışındaa Anadolu Isuzu teklif vermiş ama geçerli olmamış.
Bursada gör sen tek kapılı araçlar şov yapıyor tıklım tıklım1) Sarıyer'de 2 kapılı bir araç hiç bir hatta sağlıklı çalışamaz. Köy hatları bile paket gidiyor 15 dakikada bir çalışmasına rağmen. Çalışanlar da 3 kapılı Otokar
Bursada gör sen tek kapılı araçlar şov yapıyor tıklım tıklım![]()
Sen konuşabilirsin ben sana 8 metrelik başlıkta elektirikli otobüsü konuştuğunda bişey diyormuyum.Biz burada İETT 8 metrelik araç alımını konuşuyoruz abi.