İstanbul Şehir Hatları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Size ücret konusunda bir tüyo da vereyim. Bildiğiniz üzere Şehir Hatları birkaç yıl önce mil sistemine ve de aktarmada %50 indirim sistemine geçti.
67₺'nin üzerinde ücrete sahip olan tüm vapurlardan önce bir kara taşıtı kullanıp o şekilde Vapura (ya da motora) binmek daha ekonomik. Nasıl mı?
Haliç hatları, Bostancı & Kabataş hattı, Boğaz Hatları, Üsküdar & Anadolukavağı ve Eminönü & Rumeli Kavağı hattındaki 3 iskeleden fazla yolculuklar 77₺ ve de Ortaköy & Kadıköy hattı 71₺ ücreti var.

Karaköy'deydim ve Rumelikavağı'na gidecektik. Eminönü'ne yürümeye üşendiğimizden değil ama ücret sistemini biliyorum. O esnada 28 veya 28T geldi ve Beşiktaş'a geçip o şekilde Rumelikavağı motoruna bindik. Eminönü'nden binseydim 77₺ ödeyecektim ama bu şekilde otobüs üstüne motora toplam 67₺ ödedim. Eğer üstüne daha da aktarma yapsaydım avantajım daha da artacaktı. Çünkü; 1. Aktarma değil de 2. Aktarma daha da indirimli olacaktı.
Ne demek istediğimi anladınız umarım.
Geçtiğimiz yıllarda Üsküdar & Eminönü ücreti bile bu sistemde pahalı kalıyordu fakat İBB buradaki makası kapattı büyük ölçüde.

Geri