Isuzu Citiport 12

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şu yeni Citiport'lar çok güzel ya. Bir de harfli hat kodlarında harfi küçük yazmaları çok estetik olmuş. Bizdeki 27A'da Jest çalışırken onlardaki 27A'da 12 metre çalışmasına şaşırdım.

Bu arada Türkiye'den yurtdışına hangi marka olursa olsun otobüs satışlarıyla ilgili bir noktaya değineceğim. Eğer bu araçlar Bosna Hersek'e satılan Citiport'lar gibi Polaris tabelalı oluyorsa Polaris bu yüklenicilere yazılımı vermek veya lisans satmak konusunda çekimser davranıyor. Yani Avrupalı belediyeler ve ulaşım yüklenicileri sırf bu yüzden aldıkları araçlarda kağıda hat kodu yazmak ya da aracın tabelalarını değiştirmek zorunda kalabiliyor. Bu hiç hoş bir hareket değil benim gözümde.

Asıl soru şu; ülkede neden Poliris'e takılı kaldık? Neden yerli üretim başka bir firma kullanılmıyor? Basit bir üretim ve basit bir proglamlama yapılabilen bir ürün, gayet üniversiteler bile üretip satabilir.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu konuda çok iyi tutum sergiliyor.

Her iki belediye de filolarındaki otobüslerin kendi yerel markaları olan Digipan (Kayseri) ve Odesan (Konya) marka olmasını zorunlu tutuyor. Kayseri'de aynı zorunluluk özel halk otobüslerinde de var.

Geri