Karsan Atak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2014 yılında çıktı ilk Karsan Atak. Ondan önce de gerek yurtdışında gerekse ülkemizde örneği yoktu diye biliyorum. Bu tip araçlarda yaygın olarak 4.5 litrelik motor kullanılır. Keza 9-9.5 metrelik araçlarda da 4.5 litrelik motor kullanılıyor. Daha kısa ve daha hafif olmasından ötürü 8 metrelik araçlarda 4.5 litrelik motor, aracı seri bir hale sokuyor. Karsan Atak'ın şehirlerarası / servis versiyonu Star ne yazık ki tutmadı. Aslında Sultan'ın vs. yerini alsaydı çok daha iyi olurdu bence.

Birçok şehirde özel halk otobüsleri Atak ve ardından çıkan Novociti Life, Neocity, Sultan LF gibi araçlara yöneldi. Bursa'da aksine Jest'e yönelim arttı.

Karsan Atak 6 ileri manuel, 6 ileri Allison ve 8 ileri ZF Powerline şanzıman ile üretildi. 6 ileri ZF Astronic ile de üretilmesi planlanmıştı, örneği var mı bilmiyorum ama robotize şanzıman yerine tork konvertörlü şanzımana yönelim daha yerinde olmuş.

Bursa'da özel halk otobüsleri ve Burulaş'ta üç şanzıman seçeneğine de sahip Atak var. Üçüne de bindim her biri ayrı güzel. ZF Powerline şanzımanlı olanlar özel halk otobüsü şoförü sürüş alışkanlıklarına göre dizayn edilmiş, araçlar kickdown ve rampa harici yüksek devir görmüyor. Yakıt ekonomisi sağlayacaktır.

Efe abi bu aralar Bursa'da Karsan Jest ile işletim yapan özel halk otobüsü ve minibüslerin birebir Atak'a dönüşmesi konusuna yoğunlaştı, üzerine birebir de çok konuşuyoruz. Muhtemelen o yüzden bu başlığı canlandırdı :D Ama sonuna kadar haklı orası ayrı...

Efe abi bu aralar Bursa'da Karsan Jest ile işletim yapan özel halk otobüsü ve minibüslerin birebir Atak'a dönüşmesi konusuna yoğunlaştı, üzerine birebir de çok konuşuyoruz. Muhtemelen o yüzden bu başlığı canlandırdı :D Ama sonuna kadar haklı orası ayrı...
Arkada merdivenin geriden başlaması bu otobüs için bir artı katıyor

Panelvanlardaki ortak kasa uygulaması gibi bir uygulama 8 metrede de olmalı. BMC, Temsa, Akia, Güleryüz, Otokar gibi firmaların da 8 metre Atak yapısına sahip otobüsleri olmalı.

Geri