Malatya Büyükşehir Belelediyesi Otobüsleri

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 10 ADET KÖRÜKLÜ OTOBÜS ALIMI GERÇEKLEŞTİRDİ. MOTAŞ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

Yeni otobüsler, modern donanımları, çevreci motor teknolojileri ve engelli erişimine uygun yapıları ile hem çevre dostu hem de herkes için ulaşılabilir bir ulaşım sunacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların ulaşımda yaşadığı sorunları en aza indirmek ve toplu taşımayı cazip hale getirmek için yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden MOTAŞ Genel Müdürlüğü, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve vatandaşlarımızın daha konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla 18 metre uzunluğunda, 157 yolcu kapasiteli 10 adet körüklü otobüsün alımını gerçekleştirdi.

Yeni alınan körüklü otobüsler, özellikle yoğun hatlarda hizmet vererek hem bekleme sürelerini azaltacak hem de seferlerde yaşanan yoğunluğu minimize edecek. Alımı gerçekleştirilen yeni otobüsler engelli erişimine uygun, çevreci ve son teknolojiye sahip olup bu otobüslerle Malatya halkı daha rahat, güvenli ve konforlu bir ulaşıma kavuşmuş olacaklar.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, şehir içi ulaşımda kaliteyi yükseltmek, yoğunluğu azaltmak ve vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştırmak adına yatırımlarına ara vermeden devam edeceği bildirildi.

1.webp 2.webp 3.webp

Malatya Büyükşehir Belediyesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi 10 Adet Otobüs Alımı İhalesini Sonuçlandırdı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı 12 Ocak 2026 tarihinde tekliflerini topladığı, "10 Adet Otobüsü Alımı (Toplu Taşıma)" ihalesini sonuçlandırdı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, ihaleyi 148.500.000 TL teklifi ile Otokar Otomotiv kazandı. Kesinleşen ihale kararı, 13 Ocak 2026 tarihinde isteklilere gönderildi. Yasal sürecin tamamlanmasından sonra sözleşme daveti yapılması bekleniyor.

Yaklaşık maliyeti 170.166.666 TL olarak belirlenen ihaleye 2 istekli teklif verdi.

İhaleye teklif sunan istekliler şöyle belirlendi:

NoİstekliTeklif (TL)
01Otokar Otomotiv148.500.000
02BMC Otomotiv178.783.900

Kaynak: Yatırımlar Dergisi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 12 ADET OTOBÜS İLE ARAÇ FİLOSUNU YENİLİYOR İLK SEFER MALATYA YEŞİLYURTSPOR MAÇINA

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 12 adet yeni Otokar körüklü otobüs alarak, toplu taşıma araç filosunu güçlendirmeye ve yenilemeye devam ediyor.

Şehir genelinde toplu ulaşım hizmetlerinin kalitesini ve güvenini artırmak amacıyla araç filosunu yenilemeye devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, özellikle yoğunluk yaşanan hatlarda daha çok yolcu taşımayı ve vatandaşların bekleme süresini kısaltmayı hedefliyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hızlı bir şekilde toparlanma sürecine giren Malatya, her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da yenileniyor. Özellikle deprem sonrası yeni yerleşim alanlarının meydana gelmesiyle birlikte toplu taşıma araçlarına daha çok ihtiyaç duyuldu. Bu gelişmelerle birlikte vatandaşların ulaşım noktasında sıkıntı ve mağduriyet yaşamamaları adına Malatya Büyükşehir Belediyesi, yeni otobüs alımları gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 12 adet yeni aracın 9 ‘u 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü (bugün) saat 20.00’de Malatya Yeşilyurt Spor Kulübü-Erciyes 38 FSK arasında oynanacak olan 3. Lig Play- Off 2. Tur karşılaşması için saat 18.00’da Malatya Büyükşehir Belediyesinin önünden ücretsiz hareket edecek.

Büyükşehir Belediyesi, 178.200.000 (Yüz yetmiş sekiz milyon iki yüz bin) + KDV maliyetle 2026 model 12 adet 18 metre uzunluğunda, tek seferde 150 yolcu taşıma kapasiteli olan Otokar körüklü araçları, toplu taşıma araç filosuna dâhil etti. Böylelikle Büyükşehir Belediyesinin otobüs sayısı 185’e yükseldi.

Alınan yeni otobüsler Malatya’nın yeni yerleşim yeri olan İkizce Bölgesinde hizmet verecek.

aaa.webp bbbb.webp

Malatya Büyükşehir Belediyesi

Liste fiyatı 34 milyon olan aracı ihale ile yaklaşık 18 milyona mı almışlar yani

Otokar'ın ihalelerde fiyat kırdığını biliyordum da neredeyse yarı yarıya kırmasına şaşırdım.

Fırsat bu fırsat Burulaş açsın bir ihale? Hatta Özel Halk Otobüsleri Jest'leri toplu Centro ile yenilesin, Gürsu, Kestel ve Görükle minibüsleri için Otokar Centro'nun minibüs ruhsatlısını üretsin.

ÖHO ve bu saydığım minibüs duraklarındaki araç sayısı fazla. Bunlar toplu alım yaparsa yine Otokar fiyat kırar diye düşünüyorum.

Otokar'ın ihalelerde fiyat kırdığını biliyordum da neredeyse yarı yarıya kırmasına şaşırdım.

Fırsat bu fırsat Burulaş açsın bir ihale? Hatta Özel Halk Otobüsleri Jest'leri toplu Centro ile yenilesin, Gürsu, Kestel ve Görükle minibüsleri için Otokar Centro'nun minibüs ruhsatlısını üretsin.

ÖHO ve bu saydığım minibüs duraklarındaki araç sayısı fazla. Bunlar toplu alım yaparsa yine Otokar fiyat kırar diye düşünüyorum.
Aşırı bir fiyat kırma politikası bu. Burulaş'ı geçtim özeller birleşip toplu sipariş geçse onların yararına olacak. Bu konuda esnaf odası ön ayak olmalı

Geri