Moto2

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası'nda sezonu 20. sırada bitirdi​

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası'nda sezonu 20. sırada tamamladı.​

Moto2 Dünya Şampiyonası 20. ve son ayağı İspanya'nın Barselona kentinde yapıldı. 4,66 kilometrelik Katalonya pistinde mücadele eden Deniz Öncü, yarışı 22. sırada tamamladı.

Deniz Öncü, 20 yarışta topladığı 49 puanla sezonu 20. sırada noktaladı.

Bu kategoride Japon Ai Ogura 274 puanla birinci, İspanyol pilot Aron Canet 234 puanla ikinci, İspanyol Manuel Gonzalez ise 195 puanla üçüncü oldu.

Anadolu Ajansı

Moto2 Dünya Şampiyonası'nda yarışan Deniz Öncü: Benim için gerçekten zor bir sezon oldu​

Moto2 Dünya Şampiyonası'nda sezonu 20. sırada tamamlayan milli motosikletçi Deniz Öncü, "Benim için gerçekten zor bir sezon oldu." dedi.​

17.11.2024-Ankara
Moto2 Dünya Şampiyonası'nda sezonun son yarışı, İspanya'nın Barselona kentinde yapıldı.

Yarışın ardından sezonu AA muhabirine değerlendiren Red Bull KTM Ajo pilotu Deniz Öncü, "Moto2'deki ilk senemizi bitirdik. Açıkçası bu takımda olabildiğim için çok gururluyum. Çünkü dünyanın en iyi Moto2 takımındayım." diye konuştu.

"Benim için gerçekten zor bir sezon oldu." diyen Deniz, "Sezon başında bir sürü yeni parçalar vardı. Motosiklete alışmaya çalışıyordum. Tam alıştık derken araya büyük bir sakatlık girdi. Beni 2,5 ay pistlerden dışarı attı. Bu benim için bayağı zorluydu ama geri dönüşümüz çok iyi oldu. Geri döner dönmez iyi sonuçlar almaya başladık. Bütün sezon için takımıma, Kenan ve Toprak ağabeye çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Moto2'de önümüzdeki sezon şampiyonluk için mücadele etmek istediğini vurgulayan Deniz Öncü, gelecek planlarıyla ilgili ise "Hayal kurmak başarmanın yarısıdır. Hayalim 2 sene sonra MotoGP'ye çıkmak." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı

Deniz Öncü, Dünya Moto2 Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışına çıkacak​

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Dünya Moto2 Şampiyonası'nın Tayland'daki ilk ayağında piste çıkacak.​

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Deniz Öncü, bu sezon Dünya Moto2 Şampiyonası'nda Red Bull KTM Ajo takımıyla yarışmaya devam edecek.

Geçen sezon sakatlıklar ve kazalarla mücadele eden genç motosikletçi, yeni sezonda şampiyonluk hedefiyle piste çıkacak.

Deniz Öncü, Buriram'da bulunan Chang Uluslararası Yarış Pisti'nde Moto2'deki ikinci sezonunda yarın serbest antrenmanlarda, 1 Mart Cumartesi günü ise sıralama turlarında gaza basacak. Deniz, 2 Mart Pazar günü de saat 09.15'te 22 turluk sezonun ilk yarışında start alacak.

Sezonun açılış yarışı hakkında açıklamalarda bulunan Deniz Öncü, "Yılın ilk ayağı ile karşı karşıyayız. Kış boyunca çok iyi çalıştık. Bu yüzden sezona mümkün olan en iyi şekilde başlamaya çalışacağız. Sezon öncesi motosikletle çok eğlendik ve bunu Tayland'da sürdürmek istiyoruz. Önde kalmak kolay olmayacak, ancak yılın bu ilk bölümünde bunu başarmak için güvenimiz ve motivasyonumuz var." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı

Deniz Öncü, Dünya Moto2 Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışına çıktı​

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Dünya Moto2 Şampiyonası'nın Tayland'daki ilk ayağını 12. sırada tamamladı.​

Bu sezon da Red Bull KTM Ajo takımı adına piste çıkan Deniz, Buriram'daki Chang Uluslararası Yarış Pisti'nde 22 turdan oluşan sezonun ilk yarışında mücadele etti. Milli motosikletçi, yarışı 12. sırada bitirdi.

Sezonun ilk yarışını Liqui Moly Dynavolt Intact GP adına yarışan İspanyol sporcu Manuel Gonzalez kazandı. Kürsüde ikinci sırayı Fantic Racing Lino Sonego takımından İspanyol pilot Aron Canet, üçüncü basamağa ise Liqui Moly Dynavolt Intact GP takımından Avustralyalı pilot Senna Agius aldı.

Dünya Moto2 Şampiyonası'nda sezonun ikinci ayağı 14-16 Mart'ta Arjantin'de gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı

Milli motosikletçi Deniz Öncü, hafta sonu Arjantin'de yarışacak​

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Dünya Moto2 Şampiyonası'nın Arjantin'deki ikinci ayağında piste çıkacak.​

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, bu sezon Dünya Moto2 Şampiyonası'nda Red Bull KTM Ajo takımıyla yarışmaya devam eden Deniz Öncü, 14-16 Mart tarihlerinde şampiyonanın Arjantin ayağında Termas de Río Hondo Yarış Pisti'nde gaza basacak.

Yeni sezonun ilk kupasını kazanmak için mücadele edecek ay-yıldızlı sporcu, Termas de Rio Hondo kentinde 14 Mart Cuma günü serbest antrenmanlara, 15 Mart Cumartesi günü ise sıralama turlarına çıkacak.

Deniz Öncü, 16 Mart Pazar günü ise TSİ 19.15'te 21 turluk sezonun ikinci ana yarışında dereceye girmek için mücadele edecek.

Açıklamada Arjantin yarışına dair görüşlerine yer verilen Deniz Öncü, "Yılın ikinci mücadelesi geldi. İki yıldır Arjantin'e gitmedim. Hızlı ve güçlüyüz ancak cumartesi günü özellikle sıralama turlarında daha iyi çalışmamız ve pazar günü daha iyi bir grid pozisyonunda başlamamız gerekiyor. Arjantin'de iyi bir hafta sonu geçireceğimize inanıyorum. Bu yüzden hızlı sürücülerle önde kalmaya çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Moto2'de ABD yarışını tamamlayamadı​

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Dünya Moto2 Şampiyonası'nın 3. ayağı olan ABD'deki yarışı geçirdiği kaza nedeniyle tamamlayamadı.​

Teksas eyaletinin başkenti Austin'deki 5,5 kilometrelik Amerika Pisti'ndeki yoğun yağış altında yapılan yarışa, Red Bull KTM Ajo adına çıkan Deniz Öncü, finişi göremedi.

Yağış nedeniyle ıslak zeminde gerçekleşen yarışta bitime 4 tur kala 11. sırada yer alan Deniz, virajı alırken geçirdiği kazayla pist dışına çıktı ve yarışı bitiremedi. Böylece milli sporcu, ABD'deki yarıştan puansız ayrıldı.

Yarışı ELF Marc VDS Racing'in İngiliz pilotu Jake Dixon birinci bitirdi ve genel klasmandaki liderliğini sürdürdü. İkinciliği BLU CRU Pramac Yamaha Moto2'de İtalyan sürücü Tony Arbolino, üçüncülüğü ise HDR Heidrun takımından İspanyol sporcu Alonso Lopez elde etti.

Dünya Moto2 Şampiyonası'nın 4. ayağı 11-13 Nisan'da Katar'da koşulacak.

Anadolu Ajansı

Geri