Bunun arkasına 1 iniş kapısı eklense yetecek neden yapıyorlar anlamıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 19432
Bir süre önce doğu illerinde denenen ve şu an Düzce'de denenen Allison tam otomatik şanzımanlı Otokar Centro.
Düzce'deki arkadaşımın yorumuna göre manuelinden çok daha seri olmuş.
Bir de Otokar şu fiyat politikasını gözden geçirse bu araç tutar.
Ama daha önce de söylediğim gibi bu araç bir minibüs alternatifi değil, 7 metrelik Sultan City, Novociti ve Prestij City'nin alternatifi
@ali bunu beğenirsin
Güzel gerçekten az daha büyüse keşkeGerçekten mini otobüs olmuş bu ya
Bu aracı ilk alacak şehri de ilan edeyim o zaman. Şırnak ihale açmış şartları Otokar Centro Otomatik vites dışında karşılayan model yok. Şimdiden hayırlı olsun.Bir süre önce doğu illerinde denenen ve şu an Düzce'de denenen Allison tam otomatik şanzımanlı Otokar Centro.
Düzce'deki arkadaşımın yorumuna göre manuelinden çok daha seri olmuş.
Bir de Otokar şu fiyat politikasını gözden geçirse bu araç tutar.
Ama daha önce de söylediğim gibi bu araç bir minibüs alternatifi değil, 7 metrelik Sultan City, Novociti ve Prestij City'nin alternatifi
@ali bunu beğenirsin
Araç 7 metre olursa kıçına tek kanat basamaklı bir kapı eklenebilir aslında Otokar Doruk 220LE model araçlardaki gibi, ama işlerine gelmeyecekleri için yapmazlar.Bunun arkasına 1 iniş kapısı eklense yetecek neden yapıyorlar anlamıyorum.
Allison şanzımanlı Centro'nun videosu.
Gerçekten mini otobüs olmuş bu ya
Az büyüse Otokar Sultan LF abisini engeller, ve Otokar M2010 üstüne bayağı büyültülmüş araç.Güzel gerçekten az daha büyüse keşke
Bu aracı ilk alacak şehri de ilan edeyim o zaman. Şırnak ihale açmış şartları Otokar Centro Otomatik vites dışında karşılayan model yok. Şimdiden hayırlı olsun.
Bu ihaleye bakarken başka ihalelere denk geldim, sitesinde liste fiyatı 15-16 milyon lira olan araçları ihalelerde 8-9 milyon liraya satmışlar. Burulaş ihale açarsa bu araçları çok rahat Karsan Jest fiyatına yakın fiyata alabilir
Araç 7 metre olursa kıçına tek kanat basamaklı bir kapı eklenebilir aslında Otokar Doruk 220LE model araçlardaki gibi, ama işlerine gelmeyecekleri için yapmazlar.
Bursa'daki MTS midir Mikrobüs müdür ne denilecekse artık, bu sistemin aracı budur bence. Ne Karsan Atak kadar büyük, ne Karsan Jest kadar küçük, kompakt otobüs olmuş. İkisinin ara türü bir çözüm.
Ne yazık ki bu tür ihaleler çok fazla, bir ara merak ettim inceledim, istenilen araçların teknik özellikleri sadece bir aracı işaret ediyor.Resmen adrese teslim ihale yapılmış. İhale kanununa göre marka ve model belirtme yasağı olmasa resmen "Otokar Centro alınacaktır" yazacaklar. Bu arada marka ve model belirtme yasağı ihale dokümanlarının tamamını kapsar. Otobüs ihalesi örneğinden devam edersek ihale şartnamesinde kullanılacak motor, şanzıman, güzergah tabelası vb. donanımlarda dahi marka belirtemezsiniz.
Aslında ihaleyle araç alması lazım, üretim kalitesinden ödün verilmeyen araçlar alınmalı, Atalay Otomotiv elindeki 2024 model araçları Burulaş'a teklif etse Burulaş ucuz araba diye atlar bence, Karsan Jest ile Karsan Atak ile yeni araç aldım denilemiyor çünkü. Hatta bugün gidip 10 tane Otokar Kent LF siparişi vermeliler bence.1. Burulaş bu saatten sonra ihaleyle araç almaz. 2. Burulaş ihalesiz dahi olsa Otokar almaz
Otokar Sultan City modeli ufak şehirlerde çok tercih ediliyor ve kasa düz Otokar Sultan ile aynı olduğu için Türkiye iç piyasası için üretimi bitirmezler bence. Trabzon'un yol şartları çok zor, bizde zorlayıcı yokuş diyip bu otobüs burdan çıkamaz dediğimiz yollar Trabzon'da normal yol, orada Körüklü BMC Procity TR'yi yokuş çıkarken gördüğümde çok şaşırmıştım. Bu açıdan yüksek tabanlı araç almış olabilirler. İhaleyi bulamadım, geçenki Otokar Centro ihalesini ararken bir sürü ihalede kaç markanın tekliflerinin reddedildiğini görmüştüm, belki benzeri olmuştur. Otokar paşamız keyfine göre çalıştığı için Otokar Centro modeline çok bir değişiklik yapılacağını sanmıyorum. Aslında sadece Otokar Doruk modeli için değil de 9 metre sınıfını alan olmuyor, çok daha ekonomik diye 8 metre sınıfı araç alıyor hepsi, bu yüzden firmalar da iç piyasaya sadece 6, 8, 12 metre araç satıyorlar. Eskişehir ihalesinde 9 metre araç isteseydiler asgari uzunluğu 9000mm diye belirtip açarlardı ama 8 metre istediklerinden aralığı böyle tutmuş olabilirler, malum şehrin yolları yok olduğu için 8 metre daha iyi olur onlara.İşlerine gelmeyecek bir durum yok. Sultan LF'nin üretimi durmuştu. Emin olmamakla birlikte Sultan City'nin de üretiminin durduğunu düşünüyorum. Çünkü 7 metre sınıfında en son Trabzon TULAŞ'a Isuzu Novociti satıldı. Eğer talep olursa 7-8 metre arası Sprinter City 75 düzeninde bir Centro modeli üretilebilir. Doruk zaten satılmıyor artık belediyeler de özeller de Karsan Atak, Isuzu Novociti Life gibi araçlara yöneliyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi en son Isuzu'ya 8-10 metre arası araç ihalesi verdi. O ihale sonucu Citibus alınacağını dahi sanmıyorum Novociti Life gelir.
Çift teker konusunda haklısın Kuzey minibüsleri çift teker araçları kapasitesinden dolayı alıyor. Otokar Centro modelinin turu Karsan Jest ile yakın. İkisinin de aks uzunluğu aynı, Otokar Centro'nun ön ve arkadaki çıkıntısından dolayı duvardan-duvara dönüşlerde daha zorlanır ama kaldırımdan-kaldırıma ikisi de yakın araçlar. Dönüş yarı çaplarında Otokar Centro 6,6m, Karsan Jest 6,8m. Sıkıntı olacaksa aralarındaki 76 santimetrelik uzunluk farkından sorun olur, hatta kısa şasili versiyonu istenilirse çok rahat girer. Tur konusunda Karsan j10 Long kullanmış araçlara zorluk olmayacaktır çünkü daha kötüsü yok. İşlemeyen çok dar sokaklı hatlara Karsan Jest aldır, aracı hiç dolmayan hatta ne gerek var o kadar büyük ve masraflı hatlara, sudan az yakan Karsan Jest alsınlar. Batı, Görükle, Gürsu, Kestel hatlarına Karsan Jest yerine Otokar Centro uzun şasi otomatik şanzıman dayatılmalı bence konserve ile yolculuktan çok daha iyidir.Özel Halk Otobüsleri'nin tutumu ne olur bilemem ancak minibüsçülere bu aracı aldıramazsın. En başında minibüsçüler çift teker araç istemiyor, Centro buradan kaybediyor. Onun dışında eğer iyileştirme yapılmadıysa Centro'da tur yok. Çirişhane, Soğanlı, Başaran vb. duraklarına aldıramazsın. Büyüklüğünden dolayı Kuştepe'ye zaten hiç olmaz. Görükle, Kestel, Gürsu gibi büyük duraklara aldıracaksan da belediyenin dayatması lazım. Bunun da mevcut Jest dayatmasından hiçbir farkı olmaz.
Batı, Görükle, Gürsu, Kestel hatlarına Karsan Jest yerine Otokar Centro uzun şasi otomatik şanzıman dayatılmalı bence konserve ile yolculuktan çok daha iyidir.
Hadi inşallah en azından bu yapılsın.Henüz netleşmediği için açıklamayı düşünmüyordum ancak bu mesajından sonra açıklamayı uygun gördüm. Batı Özel Halk Otobüsleri yüksek olasılıkla önümüzdeki yaza doğru Jest'lerinin büyük çoğunluğunu otomatik vites Otokar Centro ile yenileyecek. Şu an proje ve teklif aşamasındalar.