Otomobil Haberleri ve Satış Rakamları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu çok ciddi bir haber aslında milyon değerinde arabaları kaskosuz kullanmak gerçekten akıl alacak iş değil arabam 2015 model ama her yıl kaskosunu yaptırıyorum.Yapılacak saliselik bir hata arabanın perte çıkması demek o yüzden kasko şart.

Araba satışlarının 70 bin civarına düştüğü söyleniyor güvenilir kaynaklarda bu geçen aya göre 100 bin kayıp demek bu sene rekorlar ters yönde olacak galiba.

Araba satışlarının 70 bin civarına düştüğü söyleniyor güvenilir kaynaklarda bu geçen aya göre 100 bin kayıp demek bu sene rekorlar ters yönde olacak galiba.
Merkez Bankası faiz indirimine gidince halkta bankaların kredi faiz indirimlerine gideceği beklentisi oluştu, bu etkendir diye düşünüyorum

BYD'NİN MANİSA FABRİKASINDA 12 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK​

Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan dünyanın önde gelen otomotiv firması BYD'nin, Manisa'da inşa edeceği fabrika için ekim ayında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılmıştı. Otomotiv şirketi BYD'nin, fabrika inşaatının bu yıl başlaması planlanırken, üretime 2026'da başlanacak. Farikada toplam 12 bin kişi çalışacak.

bir-otomotiv-devi-daha-turkiye-de-fabrika-acacak-18313532_4205_amp.webp

Şu olay mükemmel arabaların hızlı şarj özelliği arttıkça 15 dakika %90 şarj mümkün artık tüm üreticilerin en kısa sürede bunu standart hale getirmeleri gerekiyor.

Avrupada elektirikli araba satışları %14 ü yakalamış neredeyse ben bu sene %20 leri geçecek diyorum.

Alman otomotiv devi Türkiye'den çekildi​

Alman otomotiv yan sanayi firması Farhym, Türkiye’deki üretim faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Yaklaşık 25 yıldır Ankara ve Adana’da üretim yapan şirket, tesislerini yerli firma Turna Ahşap’a devredecek. Çin’in otomotiv sektöründeki hızlı yükselişi ve Avrupa’daki ekonomik sıkıntılar, küresel markaları tasarruf tedbirlerine zorlarken, Mercedes ve Volkswagen gibi devlerin de on binlerce çalışanı işten çıkarma planları dikkat çekiyor​

1778810.webp

Byd seul dmi satışlarda çok öne çıktı kia yine öne çıkmış elektirikli arabalarıyla ocak ayında chery markası yerle bir fiat geriledi byd işleri karıştıracak bu yıl tek etkilenmeyen marka renault clio ve megane aynen devam ediyor.

20250204_120141.webp 20250204_120145.webp 20250204_120148.webp 20250204_120156.webp 20250204_120200.webp 20250204_120204.webp 20250204_120207.webp

Küresel elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 30 arttı​

Dünya çapında elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yıllık bazda yüzde 30 artış gösterirken, ABD'nin en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla'nın satışları Avrupa ve Çin'de başta olmak üzere dip yaptı.​

İngiltere merkezli araştırma şirketi Rho Motion'un elektrikli araç satışlarına ilişkin açıkladığı verilere göre, satışlar büyümeye devam ediyor.

Küresel elektrikli araç satışları, şubatta yıllık bazda yüzde 49 artışla yaklaşık 1,2 milyona ulaştı. Ancak satışlar geçen ay, Ocak 2024'e göre yüzde 3 azaldı.

Dünyadaki elektrikli araç satışları Ocak-Şubat 2025'i kapsayan iki aylık dönemde ise geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 30 artarak 2,4 milyon oldu.

Bu dönemde toplam satışların 1,4 milyonu Çin'de kayıtlara geçti ve buradaki elektrikli araç satışları yıllık bazda yüzde 35 yükseldi. Çin'de yılın ilk 2 ayında 130 bin adet BYD marka araç satıldı.

Avrupa Birliği (AB), Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri ve Birleşik Krallık'ta, elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yıllık bazda yüzde 20 artışla 500 bin seviyesinde gerçekleşti. Birçok Avrupa ülkesinde elektrikli araç satışları büyümesine rağmen ocakta yürürlüğe giren yeni vergi nedeniyle satışlar Fransa'da zayıf seyretti.

Elektrikli araç satışları, ABD, Meksika ve Kanada'da da söz konusu dönemde yüzde 20 artarak 300 bine ulaştı.

ABD'de elektrikli araç satışları yılın iki aylık döneminde yıllık bazda yüzde 28 büyüdü. Ülkede, Başkan Donald Trump, elektrikli araçlara sağlanan teşvikleri kaldıracağını açıklarken, söz konusu teşvikler yürürlükten kaldırılana kadar tüketicilerin bundan yararlanmaya devam edeceği öngörülüyor.

Dünyanın geri kalanındaki ülkelerde toplam elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 35 büyüyerek 200 bin oldu.

Tesla satışları keskin düştü​

Rho Motion verilerine göre, ABD'nin en büyük elektrikli araç üreticisi Tesla, Avrupa ve Çin'deki satışların düşmesiyle yıla "sarsıntılı bir başlangıç" yaptı.

Tesla satışları ocakta Avrupa'da yüzde 47 ve Çin'de yüzde 15 geriledi.

Tesla'nın Fransa, Almanya, Birleşik Krallık ve Belçika'daki satışları yüzde 63'lük bir düşüşle bu dönemde dibi gördü.

Avrupalıların, ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk'ın bölge siyasetine karışmasına, Tesla almayarak tepki gösterdiği düşünülüyor.

Çinli BYD satışları AB'nin gümrük tarifelerine rağmen artış gösteriyor​

Rho Motion Veri Müdürü Charles Lester, elektrikli araç satışlarına ilişkin değerlendirmesinde, şubatta satışlarda görülen yaklaşık yüzde 50'lik artışın "sağlam bir başlangıç" olduğunu belirterek, büyümenin büyük bir kısmının Çin'den geldiğini dile getirdi.

Özellikle AB'nin uyguladığı yüksek gümrük tarifelerine rağmen Çin'in yerli markası BYD'nin satışlarında yurt içi ve uluslararası çapta yavaşlama belirtisi görülmediğini kaydeden Lester, "Avrupa'da bataryalı elektrikli otomobiller yılın başından beri görülen yüzde 29'luk artışla gözde araçlar oldu. Öte yandan, Fransa'nın bataryalı elektrikli araçlara uygulamaya başladığı vergi, bu yıl neredeyse söz konusu araç satışlarında ülkede neredeyse yüzde 50 düşüşe yol açtı." ifadelerini kullandı.

Lester, Kuzey Amerika'da ise yılın iki ayında yüzde 20'lik istikrarlı bir büyüme görüldüğünü belirterek, ABD'li sürücülerin teşvikler kaldırılmadan önce vergi indirimlerinin son aylarından faydalanarak yüzde 30 daha fazla elektrikli araç satın aldığını aktardı.

Anadolu Ajansı

Küresel elektrikli araç satışları, şubatta yıllık bazda yüzde 49 artışla yaklaşık 1,2 milyona ulaştı. Ancak satışlar geçen ay, Ocak 2024'e göre yüzde 3 azaldı
Menziller uzayıp almanlarda bu işe girince dahada artacak satışlar yakında 700 800 km menziller standart gelecek kim uyguna satarsa o öne çıkacak ama ben almanların yine önde olacağını düşünüyorum çalışmaları o yönde çünkü

Geri