Sakarya Mithatpaşa - Adapazarı Gar Demiryolunun Yeraltına Alınması Projesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berktuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ağustosun 25'inde imzalar atıldı 15 güne başlayacak vs gibi haberler çıkmıştı. Sonrasında haberlerde vs de hep yakında, çok yakında inşaatı başlayacak gibi duyuruldu ama tam tarih söylenmedi. Tahminimce bir gün şantiyesi kuruluyor veya şurada çalışmalar başladı gibi bir haber görürüz.
Tramvay'ın inşaatı tamamlandığı zaman metrobüsü kaldırırlar mı?

Tramvay'ın inşaatı tamamlandığı zaman metrobüsü kaldırırlar mı?
Metrobüs tramvaya çevrilecek dendiği için sanırım bunu soruyorsunuz. Şu an yapımına başlanacak olan tramvay stadyumdan Serdivan'a oradan da kampüse gidecek. Metrobüs ise Yenikent'e doğru gidiyor. Yani tramvay şehri doğudan batıya doğru geçerken metrobüs kuzeye doğru gidiyor. Yani farklı hatlar muhtemelen tramvay bitince hemen kaldırmazlar.

Daha öncesinde Yusuf Alemdar, Erenler'e de metrobüsü götürmek istiyoruz demişti hatta Hendek'e de gidecek gibi haberler çıkmıştı diye hatırlıyorum. Hendek'e demiryolu planladığı için Adaray'a onu dahil edilecek diye düşünüyorum fakat buradan ulaşım planının şu şekilde olacağını düşünüyorum:

Çok yoğun hat olan Serdivan hattı dışındaki hatları önce metrobüsle değerlendirip yolunu altyapısını hazırlayalım sonrasında tramvayı oraya getiririz. Böylece mesela ekstradan tramvay depolama için alan inşaa etmemiş olur ve bir anda eldeki metrobüslerden kurtulmaya çalışmayız. Tabii ki bu benim görüşüm kesin olan bir şey değil.

Metrobüs tramvaya çevrilecek dendiği için sanırım bunu soruyorsunuz. Şu an yapımına başlanacak olan tramvay stadyumdan Serdivan'a oradan da kampüse gidecek. Metrobüs ise Yenikent'e doğru gidiyor. Yani tramvay şehri doğudan batıya doğru geçerken metrobüs kuzeye doğru gidiyor. Yani farklı hatlar muhtemelen tramvay bitince hemen kaldırmazlar.

Daha öncesinde Yusuf Alemdar, Erenler'e de metrobüsü götürmek istiyoruz demişti hatta Hendek'e de gidecek gibi haberler çıkmıştı diye hatırlıyorum. Hendek'e demiryolu planladığı için Adaray'a onu dahil edilecek diye düşünüyorum fakat buradan ulaşım planının şu şekilde olacağını düşünüyorum:

Çok yoğun hat olan Serdivan hattı dışındaki hatları önce metrobüsle değerlendirip yolunu altyapısını hazırlayalım sonrasında tramvayı oraya getiririz. Böylece mesela ekstradan tramvay depolama için alan inşaa etmemiş olur ve bir anda eldeki metrobüslerden kurtulmaya çalışmayız. Tabii ki bu benim görüşüm kesin olan bir şey değil.

Görüşünüz doğru ve belediyenin görüşü de bu şekildeydi en son. Hendek’e metrobüs gidecekti, sonra demiryolu oldu. Şu anda demiryolu olarak ilerleyecekler gibi. M1 Korucuk metrobüsünü de ileride (çok ileride) tramvaya döndürerek boşa çıkacak metrobüsleri Akyazı/Hendek yönüne kullanacaklardı. Bakalım nasıl ilerleyecekler

Sakarya Akia metrobüs araçları alır mı acaba yakın dönemde 🤔

Metrobüsün kaldırılacağını sanmıyorum... İstanbul'daki gibi 20 sene falan kullanılır 😅

Sakarya'daki metrobüs hattında Akia çalışmasını gerektirecek yolcu talebi var mı ki?

Olsa bile kendi şehirlerinin markası Otokar dururken Bursa'dan, Otokar Kent XL'ye göre çok daha pahalı olan Akia'yı neden alsınlar?

Görüşünüz doğru ve belediyenin görüşü de bu şekildeydi en son. Hendek’e metrobüs gidecekti, sonra demiryolu oldu. Şu anda demiryolu olarak ilerleyecekler gibi. M1 Korucuk metrobüsünü de ileride (çok ileride) tramvaya döndürerek boşa çıkacak metrobüsleri Akyazı/Hendek yönüne kullanacaklardı. Bakalım nasıl ilerleyecekler
Bence eğer Adaray Hendek'e giderse Erenler'e bir şey yapmaya çalışırlar. Buradaki caddeler daha dar fakat beli ana caddelerden değil de daha rahat yollardan sanayi bağlantısı falan sağlamaya çalışırlar. Gerçi Erenler'deki sanayilerin taşınma durumu da var. Kentsel dönüşüm alanı ilan edildi beli planlama başka bir şekilde de olabilir.

Sakarya'daki metrobüs hattında Akia çalışmasını gerektirecek yolcu talebi var mı ki?

Olsa bile kendi şehirlerinin markası Otokar dururken Bursa'dan, Otokar Kent XL'ye göre çok daha pahalı olan Akia'yı neden alsınlar?
Akia ihalelere genelde en ucuz teklifi veriyor.
Ondan dedim Akia diye

Metrobüs yolu araba yolundan tamamen ayrılırsa bence yolcusu çok articaktir✅

Son düzenleme:
Akia ihalelere genelde en ucuz teklifi veriyor.
Ondan dedim Akia diye

Metrobüs araba yolundan tamamen ayrılırsa bence yolcusu çok articaktir✅
Metrobüsün yolcu sayısı bence henüz ring seferleri yapılmadığı için tam olarak artmıyor. Mesela Karaman'da oturan biri evden çıkıp bu ring hatlarıyla metrobüs durağına geçmesi gerekiyor ama o ring hatları henüz yapılmadı. Ayrıca otobüs ve dolmuşlar da hala seferlerine devam ediyor. Bu adımlar atıldıktan sonra seferler oldukça yoğun olacaktır.

Geri