Egeli35
WT Kullanıcı
Eski istasyonun yıkılması üzücü maalesef ama yapacak bir şey yok.Evet, budur. Yeni binası ise şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 54631
Ekli dosyayı görüntüle 54632
Yeni ve eski binaları karşılıklı şöyle görebilirsiniz:Ekli dosyayı görüntüle 54633
Teknik ömrünü tamamlamış bir yapıdan bahsediyoruz. Açıkçası yıkım, en son tercih edeceğimiz seçeneklerden biri. Ancak bazı durumlarda bunu yapmak zorunda kalabiliyoruz.Eski istasyonun yıkılması üzücü maalesef ama yapacak bir şey yok.
Kenar peron neredeyse tamam, raylar kalmış geriye sadece.
Hızlıca bitirirler onuda.
Adaray & Bölgesel Trenler rahatlıkla parklanabilirler.
Ekli dosyayı görüntüle 54636
Teknik ömrünü tamamlamış bir yapıdan bahsediyoruz. Açıkçası yıkım, en son tercih edeceğimiz seçeneklerden biri. Ancak bazı durumlarda bunu yapmak zorunda kalabiliyoruz.
İlerleyen dönemde bu bölgede çok daha yoğun bir tren trafiği olacak. Trenlerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde işletilebilmesi için bu değişikliğe gidilmesi artık bir gereklilik.
Üstelik yalnızca yapısal bir değişiklikten de bahsetmiyoruz. Sinyalizasyon iyileştirmeleri de gerçekleştirilecek.
Dolayısıyla ortaya çıkacak sistem, mevcut duruma kıyasla daha güvenli, daha verimli ve daha sağlıklı işletilebilir bir demiryolu altyapısı olacak.
Bir nevi; Adapazarı Gar’da bu durumdan nasibini aldı diyebiliriz.
Çünkü; ilerleyen dönemde Adapazarı - Karasu Demiryolu projesi mevcut. Bu proje için çift hatta ihtiyacınız var. Dolayısıyla mevcut durumu göz önüne aldığınız da çok da elverişli bir sistem ortaya çıkmayacak.
Evet şefim, bu fotoğrafta kadraja girmeyen, yeni peronun fotoğrafa göre sol tarafında bir hat daha var. Oldukça kısa bir kısım, üzerine E44’lerin park edebileceğini sanmıyorum. ADARAY setleri mi park edecek, merak içerisindeyim.
Görselleri şöyle ekleyeyim:
(Görseller haziran ayından. Bu akşam tekrar uğradım, raylar tamamlanmış, peron ile arasına tel örgü çekilmiş, ray bitimine durdurucu totemden yerleştirilmiş.)
Ekli dosyayı görüntüle 54654
Ekli dosyayı görüntüle 54653
Dilerseniz yakın bir zamanda istasyonun birkaç videosunu paylaşabilirim![]()
ADARAY A1-2-3-4 şeklinde 4 güzergah olacak diye biliyorum.
(A1) Adapazarı - Arifiye
Arifiye - Sapanca (Kırkpınar HT)
Arifiye - Ferizli/Karasu
Arifiye - Pamukova/Mekece
Bahsettiğiniz Adapazarı-Karasu hattı için Arifiye-Adapazarı şube hattında sinyalizasyon ve hat artırımı gereğinin sebebi, o trenlerin Adapazarı üzerinden kalkmasının planlanması mı? Arifiye - Karasu yerine Adapazarı Gar - Karasu mu hedefleniyor?
OpenRailwayMap üzerinde Karasu demiryolu bağlantısı mevcut A1-Terminal istasyonundan ayrılacak şekilde gösterilmiş. Doğruluğu şüpheli. Haritaya göre trenler Arifiye’den Adapazarı şube hattına girecek ve Terminal istasyonuna gelmeden Karasu hattına ayrılacak. Bu doğru mu?
(düzenleme: ORM haritasını ekledim. turuncu kesik çizgili hat Karasu Demiryolu)
Ekli dosyayı görüntüle 54656
Yoksa TCDD bir güzellik düşünerek sinyalizasyonu maksimum verimle kullanarak tüm bu ADARAY hatlarını Adapazarı kalkışlı şekilde mi planlıyor? Tren trafiği bu yüzden mi artacak?
Sizleri sorulara boğdum, bağışlayınBu projelerle alakalı kamuoyuna açık güzergah bilgileri paylaşmadılar henüz. İnsan ister istemez meraklanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 54656
Yoksa TCDD bir güzellik düşünerek sinyalizasyonu maksimum verimle kullanarak tüm bu ADARAY hatlarını Adapazarı kalkışlı şekilde mi planlıyor? Tren trafiği bu yüzden mi artacak?
Sizleri sorulara boğdum, bağışlayınBu projelerle alakalı kamuoyuna açık güzergah bilgileri paylaşmadılar henüz. İnsan ister istemez meraklanıyor.
Arifiye istasyonunu yakın bir zamanda (1 yıl 1,5 yıl içerisinde) YHT’ler için kapatacağız.
Bu noktadan sonra konvansiyonel hatlarımızdaki trenlerin parklanması , gecikmesi vs durumu söz konusu da olmayacak. Çünkü; Arifiye’ye YHT trenimiz girdiğinde diğer konvansiyonel hattımız onun geçmesini bekliyor. Ya da tam tersi oluyor. Haliyle tren gecikmeye takılıyor.
Dolayısıyla Adapazarı Gar ilerleyen dönemde tren trafiğinin yoğun olduğu bir Gar olacak.