Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Para Politikası Kurulu; Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın başkanlığında toplanacak.
Saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.

Banka, Haziran ayındaki son toplantısında faiz oranını değiştirmedi. Politika faizini yüzde 46'da sabit bıraktı.

Beklentiler bu ayki toplantıda politika faizinde indirim gerçekleşeceği yönünde.

Ekonomistlerin ve piyasa katılımcılarının ortalama beklentisi 250 baz puanlık bir faiz indirimine işaret ediyor.

Faiz kararının yanında karar metninde yer alacak mesajlar da odakta. Enflasyon gelişmelerine ilişkin değerlendirmeler yakından izlenecek. Para politikası duruşuna ilişkin mesajlarda ise gelecek döneme ilişkin ipuçları aranacak.

Merkez Bankası: Merkez Bankası gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 49’dan yüzde 46’ya, gecelik vadede borçlanma faiz oranını ise yüzde 44,5’ten yüzde 41,5’e indirmiştir

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını düşürdü​

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarında indirim yaptı.​

TCMB tarafından hazırlanan "Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kredi kartı azami akdi faiz oranlarında dönem borcu bakiyesi 25 bin liranın altındaki bireysel kartlar için yüzde 3,5 olarak uygulanan oran sabit kalırken, diğer tüm oranlarda 25 baz puan indirim yapıldı.

Nakit avans ve KMH faizi yüzde 5'ten yüzde 4,75'e, dönem borcu 25 bin ile 150 bin lira arasında olan bireysel kartlar için de yüzde 4,25'ten yüzde 4'e düşürüldü.

Dönem borcu 150 bin lira üzerinde olan bireysel kartlar ve dönem borcuna bakılmaksızın kurumsal kredi kartları için ise faiz oranı yüzde 4,75'ten yüzde 4,50'ye indirildi.

Bu oranlar 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.

Anadolu Ajansı

Merkez Bankası açıkladı: KKM sona erdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugünden itibaren gerçek kişiler için Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında yenileme ve açılış işlemleri yapılmayacağını duyurdu

Merkez Bankası açıkladı: KKM sona erdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugünden itibaren gerçek kişiler için Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında yenileme ve açılış işlemleri yapılmayacağını duyurdu
Hele şükür kurtulduk şundan ülkenin parası çarçur oldu çok büyük bir yanlıştı.

Merkez Bankası’nın son anketine göre Ağustos ayında reel sektörün 12 ay sonrası enflasyon beklentisi 1,3 puan azalarak %37,7 seviyesine gerilemiş durumda.

Merkez Bankası’nın son anketine göre Ağustos ayında reel sektörün 12 ay sonrası enflasyon beklentisi 1,3 puan azalarak %37,7 seviyesine gerilemiş durumda.
Reel enflasyon maalesef %60 larda gerçekleşecek en az olarak bu faiz ve enflasyon sarmalından çıkamazsak asgari ücretli ve yakın maaş alanların sonu kötü olacak.

Gözler Merkez Bankası'nda: Yılın altıncı faiz kararı bekleniyor​

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yılın altıncı faiz kararını 11 Eylül Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 46'dan yüzde 43 seviyesine indirmişti.

Mehmet şimşek in çok acil şu kararları alması lazım.
Çakarlı yüksek model araçların sayısının azaltılması,her sene bakanlıklara kiralanan araçların kira yerine 10 yıllık uygun fiyatlı satın alınması,
Dİyanet işlerinin bakanlık statüsü düşürülüp müdürlük yapılması ve uygun bir bütçe ile bütçesinin kısılması,Bazı bakanlıkların kiraladığı binaların satın alınması kira sözleşmelerinin fesh edilmesi,
2005 altı hurda araçların 5 yıllık plan çerçevesinde kademeli trafikten çekilmesi ve türkiyede üretim yapan markaların bu kişilere araç vergi+ötv indirimiyle araç sahibi yapılması
İller bankasının köylere çiftçiye kefilsiz yardım etmesinin desteklenmesi

Elinde kkm hesabı olan kişilerin hesaplarının 1 hafta içinde vadeli mevduatta kalması suretiyle hesap geçişi sağlanması,3 katılım bankasının kapatılıp hazineye ekstra çıkarılan külfetten kurtulunması

Şuan alacakları tek karar seçim kararıdır almıyorlar yapacakları ülkeyi dahada kötüye götürecek en iyisi hiç bisey yapmasınlar daha iyi.

Çakarlı yüksek model araçların sayısının azaltılması

Bu memlekette her şeyin propagandası veya anti propagandası yapılıyor.

Makam, lüks, şöhret, güç kavramları ile ilgili anti propaganda yapılıp bu zihniyete sahip olan insanlar aşağılansa daha iyi sonuç alırız.

Bu zihniyet yüzünden radyo amatörlüğü hobisi bile etkilendi. Sınava girip belge alıyor beyefendi telsiz kullanacak diye "telsiz operatörü" rozeti yaptırıyor, telsizine polis telsizlerinde kullanılan dı dırırıt sesini (beş ton) yüklüyor kendine polis vb. irade sahibi biri izlenimi veriyor.

Mehmet şimşek in çok acil şu kararları alması lazım.
Çakarlı yüksek model araçların sayısının azaltılması,her sene bakanlıklara kiralanan araçların kira yerine 10 yıllık uygun fiyatlı satın alınması,
Dİyanet işlerinin bakanlık statüsü düşürülüp müdürlük yapılması ve uygun bir bütçe ile bütçesinin kısılması,Bazı bakanlıkların kiraladığı binaların satın alınması kira sözleşmelerinin fesh edilmesi,
2005 altı hurda araçların 5 yıllık plan çerçevesinde kademeli trafikten çekilmesi ve türkiyede üretim yapan markaların bu kişilere araç vergi+ötv indirimiyle araç sahibi yapılması
İller bankasının köylere çiftçiye kefilsiz yardım etmesinin desteklenmesi

Elinde kkm hesabı olan kişilerin hesaplarının 1 hafta içinde vadeli mevduatta kalması suretiyle hesap geçişi sağlanması,3 katılım bankasının kapatılıp hazineye ekstra çıkarılan külfetten kurtulunması
Bu ülkenin Cumhurbaşkanı zamanında "itibardan tasarruf" olmaz dedi. Böyle bir zihniyetle çok zor.

Şimdi bir seyler yapıyorlar,tasarruf ediyoruz gibi gözüküyor fakat arjantin de başkan adam 17 bakanlığı kapatıp sayısını 8 e düşürmüş.9 bakanlığı ekonomiyi kurtarmak için kapatmış ve bir çok kişinin kısa süreli işsiz kalmasına rağmen ülke de enflasyonu yüzde 380 iken yüzde 14 e düşürmüş 2 yılda.Eğer tasarruf diyorsan işte böyle yapılır tasarruf.O işsiz kalan insanlar ise 2 3 yıl içinde maksimum bir işe girer ekonomi kurtulduğu için.

Yapmak isteyen her sekilde yapar mesela popüler kültürün kölesi olmaktan kurtulmak lazım,lüksten kurtulmak lazım

Yapmak isteyen her sekilde yapar mesela popüler kültürün kölesi olmaktan kurtulmak lazım,lüksten kurtulmak lazım

Bir de Türkiye'de neredeyse çoğu şey yeni. Depreme dayanıksız evlerin kentsel dönüşüme girmesi ya da çok eski araçların hurdaya ayrılıp yenisinin alınması gibi önemli istisnalar dışında ülkemizde insanlar hep bir şeyleri yeniliyor. Arabalar yeni, toplu taşıma araçları yeni, cep telefonları yeni, yazarkasalar, kıyafetler vb. yeni... Yani tüketim çılgınlığını kast ediyorum. Hiçbir şeyin eskimesine müsaade edilmiyor. Bir haberde Bursaray'daki 2000 model Siemens B80 vagonları için bile eski diyenleri görmüştüm. Bir raylı sistem aracı için 25 yaş eski mi oluyor Allah aşkına?

Bu kadar tüketim hem dini açıdan hem toplumsal açıdan (kaynak tüketimi) hem de ekonomik açıdan uygun değil arkadaşlar.

Ülkede tüketim üzerine herşey devlette aynı şekilde yatırımların olması gerek ama bence bir müddet önemli yht hatları hariç yatırımlar durdurulmalı 2 trilyon tl her yıl bütçe çıkıyor projelere bu çok büyük bir rakam.

Geri