Türkiye Geneli Hava Durumu

Bir adım daha yaklaşırsa her yer bembeyaz olur! "Soğuk hava deposu oluşuyor"​

Meteorolojik kaynaklar, Türkiye üzerinde devasa bir soğuk hava kütlesinin oluştuğunu duyurdu. Meteoroloji uzmanlarına göre sistem bir adım daha güneye inerse geniş çaplı kar yağışları görülebilecek. Türkiye'nin beyaza bürünmesi an meselesi...

1765278126847.webp

Kasım ayı ortasında etkili olan sıcak hava dalgalarının ardından Türkiye yeniden sert soğukların etkisi altına girdi. Meteoroloji uzmanları, yurdun büyük bölümünde kar ihtimalini artıran yeni bir soğuk hava yapılanmasına dikkat çekiyor.

TÜRKİYE BEYAZA BÜRÜNEBİLİR

Meteorolojik kaynakların yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'nin üzerinde devasa bir soğuk hava deposu oluşmuş durumda. Bu sistem bir adım daha güneye sarkarsa birçok bölgeyi kısa sürede beyaza çevirebilecek güçte" uyarısında bulundu.

Açıklamada, söz konusu soğuk hava kütlesinin henüz Türkiye'ye tam olarak inme eğiliminde olmadığı, ancak atmosferik hareketlere bağlı olarak birkaç gün içinde durumun değişebileceği belirtildi.
Kaynak: bursadabugun.com

--------------------------------------------------------------------------------
Bu sezonun ilk soğuk cephesi, bakalım yurdumuza giriş yapacak mı?

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu yağmurlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi kar yağışlı; Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu ise kuvvetli sağanak yağmurlu olacak

400x225.webp

Geri