Türkiye Genelindeki Plakaların Gelişimi

Sadece Misafir Araç plakasında İstanbul'un artışına bakın.

Genel plaka artışında ise İstanbul 20 bin civarı iken Hakkari sadece 20.

Aslında plaka harf - sayı düzenlerinin kapasitelerinin daha verimli kullanılabilmesi için il kodu uygulaması terk edilip 81 ile aynı seriyle plaka verilse nasıl olur? Ona göre geniş kapasiteli harf - sayı düzenleri oluşturularak tabii...

Biraz önce 53 RZE 345 (veya 543) plakalı araç gördüm. Emin olamadım, arkamı dönüp bir daha baktım; 3 harf ve 3 rakam. Bu nasıl olabiliyor? @Güven Hoca

"Şoförler odası yönetiminin itirazlarına rağmen dolmuştan taksiye dönüşüm sürüyor belli ki, hayırlı olsun."
Demin Fomara'da dururken Mesken Dolmuş duraklarını konuşuyorduk. Hattın iptal olduğunu öğrendim. Bu durum neden Taksi sayısının birden 30 tane daha arttığını anlatıyor.

06-34-52-61 HARİÇ TÜM ÖZEL PLAKALAR

1.webp

2.webp

3.webp

4.webp

5.webp

Son düzenleme:
İstanbul'un Pxx xxx serisinde olup Hakkari'nin hâlâ AAL xxx serisinde olmasına karşılık Avrupa tarzı şehirden bağımsız, merkezi bir plaka formatı önereceğim (H = Harf, S = Sayı)

HH SSS HH

Taksiler = TH SSS HH
Asayiş = AH SSS HH
Jandarma = JH SSS HH
Servis = SH SSS HH (Baştaki S sayı anlamında değil)
Halk Otobüsü = HH SSS HH (Baştaki H harfi Halk Otobüsü anlamında sabit)
Geçici Plaka = GH SSS HH

Aklıma gelen özel plaka tahsis grupları bunlar. Minibüs ve Misafir araç M harfinden dolayı çakışacağı için ona bir çözüm bulamadım ancak fikir oluşturması açısından bunu paylaşmak istedim. Böylece şehirler arası araç satışında plaka değişikliği zahmeti de olmaz her araç ömrü boyunca aynı plakayı taşır.

Geri