En sonunda güzel bir haber aldık türkcell olmazsa türksat olsun bare onu kullanırız.Sonunda bu adımı attılar. Resmi olarak sanal operatörü de sayarsak sektörde ki beşinci operatör olacak. Umarım paketleri ve fiyatları güzel olur, tüketici olarak öncelikli beklentimiz bu.
20 yıldan fazla bende Turkcell'i kullanıyorum. Eğer Ağustos ayında güzel teklif gelmezse bende değiştirmeyi düşünüyorum.Turkcell aralarında en iyisi ama fiyat olarak çok uçuk kaç yıldır turkcell kullanıyorum artık başka operatöre geçmeyi bile düşünüyorum.
Umarım kendi istasyonlarını kurar gidip türktelekomla anlaşırsa bi işe yaramaz.20 yıldan fazla bende Turkcell'i kullanıyorum. Eğer Ağustos ayında güzel teklif gelmezse bende değiştirmeyi düşünüyorum.
Türksat baz istasyonu olayını nasıl çözecek acaba?
Ortak baz istasyonu çekim kalitesini düşürüyor diye biliyorum ayrıca türk telekom kendinden daha fazla çekmesini istemez türksatın o yüzden kendi baz istasyonları olmadan tutunması çok zor.Eğer teknik olarak mümkünse her operatörün ayrı baz istasyonu kurması yerine BTK mülkiyetinde ortak baz istasyonlar olup bu baz istasyonlarından operatörlere kullanım hakkı verilmeli. Bankalarda BKM TechPOS (ortak pos) uygulaması gibi. Böylece daha çok yeni operatör görebiliriz. BKM TechPOS sayesinde üye iş yerlerine POS cihazı vermek isteyen banka ve elektronik para şirketlerinin işleri çok kolaylaştı mesela.
Böyle bir proje vardı hattı adı ULAK idi sanırım. Proje ne oldu bilinmiyor.Eğer teknik olarak mümkünse her operatörün ayrı baz istasyonu kurması yerine BTK mülkiyetinde ortak baz istasyonlar olup bu baz istasyonlarından operatörlere kullanım hakkı verilmeli. Bankalarda BKM TechPOS (ortak pos) uygulaması gibi. Böylece daha çok yeni operatör görebiliriz. BKM TechPOS sayesinde üye iş yerlerine POS cihazı vermek isteyen banka ve elektronik para şirketlerinin işleri çok kolaylaştı mesela.