Sanırım şuanki t1 istasyonunuda komple kaldıracaklar yinede çok uzun tabi ki 3 aylık işi 1 yılda yaptırıyolar bursa olunca böyle.Bir yıl yapılacak iş için uzun bir süre
o zaman bursaray osmangazi durağında mı olucak t2 4 tane makas var diyor acaba nerelerdeSanırım şuanki t1 istasyonunuda komple kaldıracaklar yinede çok uzun tabi ki 3 aylık işi 1 yılda yaptırıyolar bursa olunca böyle.
Zaten amaç o 2 mono peron yapacaklar 4 tanede yol aktarmalı sistem ben şuandan çok bişey değişeceğini sanmıyorum boşuna para harcayacaklar tek iyi yanı bursaraya aktarma kolay olacak.o zaman bursaray osmangazi durağında mı olucak t2 4 tane makas var diyor acaba nerelerde
ah ah keşke şu t2 yi yüksek tabanlı olsaydı metro geçebilirdi şimdi yine yapılabilir ama kim yapar aslında hrs gerek t2 ye ipekböceklerini satakZaten amaç o 2 mono peron yapacaklar 4 tanede yol aktarmalı sistem ben şuandan çok bişey değişeceğini sanmıyorum boşuna para harcayacaklar tek iyi yanı bursaraya aktarma kolay olacak.
Bu hat 2009 yerel seçimleri öncesi bursaray hattı olarak projelendirilecekti hikmet şahin seçilseydi adaylığa terminalde şuan bursaray vardı yazık oldu maalesef neyse artık eldeki hattı geliştirmeleri gerekli belki yeni araçlar alarak fark yaratırlar zaman içindeah ah keşke şu t2 yi yüksek tabanlı olsaydı metro geçebilirdi şimdi yine yapılabilir ama kim yapar aslında hrs gerek t2 ye ipekböceklerini satakhrs aracı alak
@Emirhan Sevdalı abinin deidği gibi ATP sistemi, sinyalize kavşak (tramvay öncelikli) ve ray döşeme sorunları biterse bence kullanılır bir hat ama bunun kullanılması için terminal otobüslerinin biraz daha iç kısımlardan gitmesi gerek mesela emek istasyonu çevresinde terminal hattı yok bu güzel bir şey ama gürsü ve kestel otobüsleri d200 e paralel biraz daha iç kesimlerdne giderse hem yolcu alır hemde metro ve t2 ye paralel gitmezneyse artık eldeki hattı geliştirmeleri gerekli belki yeni araçlar alarak fark yaratırlar zaman içinde
Bence tramvaylarda da problem var geçen bindik orta modülde klima olmadığı için yanıyordu o kısın diğer bölümler serindi ipekböcekleri yerine yeni bozankaya tramvaylarından alsalar hat daha kullanışlı hale gelir.@Emirhan Sevdalı abinin deidği gibi ATP sistemi, sinyalize kavşak (tramvay öncelikli) ve ray döşeme sorunları biterse bence kullanılır bir hat ama bunun kullanılması için terminal otobüslerinin biraz daha iç kısımlardan gitmesi gerek mesela emek istasyonu çevresinde terminal hattı yok bu güzel bir şey ama gürsü ve kestel otobüsleri d200 e paralel biraz daha iç kesimlerdne giderse hem yolcu alır hemde metro ve t2 ye paralel gitmez
aslında bir imkan var ama d200 karayolu olması sebebiyle zor yani t2 d200ünde altına inicek ki(altyapı vardır kesin orada) zor yani
Bu hat 2009 yerel seçimleri öncesi bursaray hattı olarak projelendirilecekti hikmet şahin seçilseydi adaylığa terminalde şuan bursaray vardı yazık oldu maalesef neyse artık eldeki hattı geliştirmeleri gerekli belki yeni araçlar alarak fark yaratırlar zaman içinde
Katılıyorum yani bursaray entegre olsaydı sefer sıklığını değiştirmemek için osmangazide son bulan bir hat olucaktı aktarma gerekecekti. Şuanda bunu yapabilirmiyiz? Hayır bu sebeple şuanda yapabiliceğimiz şeylere odaklanalım. @Efe16 abinin dediğine katılıyorum bozankaya olsaydı daha konforlu olucaktı ama raylar çarpuk çurpuk koyulduğu için kolbastı çekiyor tramvay. Bu sebeple taşlama yapılıp pürüzler giderilsin benim fiyatlandırma politikası uygulansın atp olsun tamamdır bir de terminalden doğuya uzanan hatları iç kesimlerden geçirebiliriz aktarma projesi oluncaAbi öncelikle acak eceklerle konuşmanın artık yeri değil. T2 yerine Bursaray olsaydı ne olurdu sorusuna yapıcı bir cevap verecek olursam;
Kent Meydanı - Yalova Yolu - Terminal aksında Bursaray kapasitesini gerektirecek kadar yolcu olmazdı.
Mevcut raylı sisteme entegre çalıştığı için otobüs hatlarına göre daha çok tercih edilirdi ancak bu da yine Terminal hatları ve Yalova Yolu'na paralel 17 türevli hatlarla sınırlı olurdu.
Yani T2 yerine Bursaray'ın aktarma konforu dışında bir artısı olmazdı. Zaten Acemler Aktarma Merkezi projesiyle mevcut Bursaray hatlarını bölmeyi planlıyoruz, Terminal uzatması da yine mekik mantığıyla işlerdi.
Bu yüzden T2 olması çok kötü değil. Sadece hattın teknik olarak iyileştirilmesi gerekiyor. Bu konudaki önerileri defalarca dile getirdik.
Dediğin gibi tramvay değil de ilk planlandığı gibi metro olsaydı şuan işletilmekte olan bir çok Terminal otobüs hattı olmayacaktı. Besleme hatlarının sayısı biraz daha fazla olacaktı.Abi öncelikle acak eceklerle konuşmanın artık yeri değil. T2 yerine Bursaray olsaydı ne olurdu sorusuna yapıcı bir cevap verecek olursam;
Kent Meydanı - Yalova Yolu - Terminal aksında Bursaray kapasitesini gerektirecek kadar yolcu olmazdı.
Mevcut raylı sisteme entegre çalıştığı için otobüs hatlarına göre daha çok tercih edilirdi ancak bu da yine Terminal hatları ve Yalova Yolu'na paralel 17 türevli hatlarla sınırlı olurdu.
Bir de yıllardır savunduğum bir konu var. Bursa'da vergi daireleri olmak üzere İşkur gibi kamu kurumları kiralık binalarda ve kopuk bir şekilde hizmet veriyor. Örneğin Buttim'in yanında bulunan Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) ait arazi vergi daireleri, SGK, İşkur ve trafik şube müdürlüğü olarak tek bir yerde toplansa hem şehrin orta noktası daha etkin kullanılır ve tabi bu da toplu taşımaya artı etkisi olur diye düşünüyorum. OGM nereye gidecek derseniz Hürriyet'te Tarım İl Müdürlüğü'nün kocaman arazisi mevcut
Dediğin gibi tramvay değil de ilk planlandığı gibi metro olsaydı şuan işletilmekte olan bir çok Terminal otobüs hattı olmayacaktı. Besleme hatlarının sayısı biraz daha fazla olacaktı.
Bursaray hattı olsaydı aktarma olayı o zaman nizami olacaktı şuan maalesef yarım durumda.Abi öncelikle acak eceklerle konuşmanın artık yeri değil. T2 yerine Bursaray olsaydı ne olurdu sorusuna yapıcı bir cevap verecek olursam;
Neden 17'li hatlara takıldın ki? Terminal hatları dediğin zaman akla ilk gelenler 90 türevli hatlardır. Metro olsaydı bu 90 türevli hatların yarısından çoğu olmazdı. Birde 101 numaralı hat sorunumuz var. Metro olduğu için o da kolaylıkla Terminal'de son bulurdu.Bunun için bir şey diyemem ama...
Bunun için diyebilirim. Terminal otobüslerinin, Yalova Yolu'na paralel 17A, 17B, 17D, 101, H4 gibi hatların yolcularının tümü (veya tamamına yakını) Bursaray Terminal uzatmasına kaysa bu hattın Bursaray olduğuna değecek yoğunluk oluşur muydu? Oluşmayacaksa T2 yeterli diyebiliriz.![]()
90 türevli hatların çoğu iç bölgelerden gidiyor ama 38 17a 17d 18a mı 18 b mi öyle bir hat vardı onlar da yalova yolunda gidiyor h4 de mesela zaten insanların amacı merkezden hastaneye gitmekse h4 kullananların çoğu metroya kayar eğer talep az ise kaldırılır zatenNeden 17'li hatlara takıldın ki? Terminal hatları dediğin zaman akla ilk gelenler 90 türevli hatlardır. Metro olsaydı bu 90 türevli hatların yarından çoğu olmazdı. Birde 101 numaralı hat sorunumuz var. Metro olduğu için o da kolaylıkla Terminal'de son bulurdu.
Neden 17'li hatlara takıldın ki? Terminal hatları dediğin zaman akla ilk gelenler 90 türevli hatlardır. Metro olsaydı bu 90 türevli hatların yarından çoğu olmazdı. Birde 101 numaralı hat sorunumuz var. Metro olduğu için o da kolaylıkla Terminal'de son bulurdu.
bence şehiriçi otobüs peronların kalkması daha uygun t2 ye aktarma kolay olur ancak 101 terminalde sonlanırsa metroyu kullanacak insanlar 101+t2+bursaray yapacaklarına 101+93, 101+91Terminal otobüsleri derken 90 türevlileri kast etmiştim. Aynı cümle içinde 101'e de yer verdim abi muhtemelen gözünden kaçtı.
Peki konuyla çok alakasız, bir şey soracağım. Gerekli tüm iyileştirmeler yapıldıktan sonra Terminal'e çekilmesi uygun olacak 101 hattı Terminal'in şehir içi otobüs peronlarından (90 türevliler gibi) kalkması mı yoksa İnegöl, Orhangazi vb. araçları gibi şehirler arası otobüs peronlarından kalkması mı daha uygun olur sence?
Şehir içi peronları daha uygun olur. Zaten mevcutta ki otobüslerde şehir içi toplu taşıma araçlarıTerminal otobüsleri derken 90 türevlileri kast etmiştim. Aynı cümle içinde 101'e de yer verdim abi muhtemelen gözünden kaçtı.
Peki konuyla çok alakasız, bir şey soracağım. Gerekli tüm iyileştirmeler yapıldıktan sonra Terminal'e çekilmesi uygun olacak 101 hattı Terminal'in şehir içi otobüs peronlarından (90 türevliler gibi) kalkması mı yoksa İnegöl, Orhangazi vb. araçları gibi şehirler arası otobüs peronlarından kalkması mı daha uygun olur sence?