sezgin_ist
WT Moderatör
TCDD lojistik merkezleri hakkında paylaşımlarınızı bu başlık alrında yapabilirsiniz.
bu lojistik merkezleri ne işe yarıyorTCDD lojistik merkezleri:
Ekli dosyayı görüntüle 26582
Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2026 Bütçe Sunumu
bu lojistik merkezleri ne işe yarıyor
Şimdi burda anlamadıgım bir kaç mevzu varKayseri'den Mersin Limanı'na yılda 70 bin konteyner gidiyor. Bunun yüzde 50 maliyet düşümüyle taşınacak olması da hem sanayicimiz hem Kayseri'miz hem de milli servetimiz açısından çok büyük bir avantaj." ifadelerini kullandı.
Şimdi burda anlamadıgım bir kaç mevzu var
Bu hattın yht alakası yok
Sen Osb için yeniden sıfırdan demiryolu hattı yapıyorsun
1.Kayseri sanayisii 70 bin konteyneri daha önceden karayoluyla mı yapıyordu
2.Kayseri demiryolunu Nigde üzerinden şimdi baglantı kurduysa be eski hatta baglamak degil midir
3.bunu neden 100 yıldır daha önceden planlamadı Türkiye OSBler mi yeni yoksa....
Benim yorumum artık TCDD demiryolu hatlarına yakın yeni lojistik merkezleri ve iltisak hatları (sanayi bölgelerine) kurarak taşımacılıkta demiryolunun payını arttırmaya çalışıyor.
Burda mevcut hatta ulaşmak için 2,5 kilometrelik bir demiryolu hattı kurularak bir yük merkezi oluşturulduğu açıklanmış. Mevcut konvansiyanel hattı ve yapımı devam eden hızlı tren hattarı bittiğinde yük trenleri bu kesimleri kullanacaktır.
işte bunu neden şimdi yapmaya başladılarBenim yorumum artık TCDD demiryolu hatlarına yakın yeni lojistik merkezleri ve iltisak hatları (sanayi bölgelerine) kurarak taşımacılıkta demiryolunun payını arttırmaya çalışıyor.
1) Kayseri dediğin yer yük trenlerinin ağırlıklı geçtiği noktalardan biri. Daha önce ağırlık karayolundaydı doğru fakat o bölgede demiryolu hattı da mevcut olduğundan ve demiryolu ulaşımı daha ucuz olduğundan tercih edilebilir. Ki edilmeli. Maliyetleri göz önüne alırsan emin ol DEMİRYOLU ULAŞIMI gerek yolcu / gerek yükte daha ucuz.Şimdi burda anlamadıgım bir kaç mevzu var
Bu hattın yht alakası yok
Sen Osb için yeniden sıfırdan demiryolu hattı yapıyorsun
1.Kayseri sanayisii 70 bin konteyneri daha önceden karayoluyla mı yapıyordu
2.Kayseri demiryolunu Nigde üzerinden şimdi baglantı kurduysa be eski hatta baglamak degil midir
3.bunu neden 100 yıldır daha önceden planlamadı Türkiye OSBler mi yeni yoksa....
100 yıldır dedim 100 yıl önce demedim ikisinin arasında yüzyıllık anlam farkı var00 yıl önce dediğin 1926 yılına denk geliyor..TCDD gözlerini dünyaya yeni açıyordu o yüzden yoktu.Ve yeterli demiryolu hattı inşa edilmemişti.
bunu neden 100 yıldır daha önceden planlamadı Türkiye OSBler mi yeni yoksa....
100 yıldır dedim 100 yıl önce demedim ikisinin arasında yüzyıllık anlam farkı var![]()
2.5 km bir alan yapılmayıp 100 yıl beklenmesiMaalesef ülkemizde bunun gibi böyle projelerde daha erken yapılacağı halde geç yapılabiliyor. Burda bütçelendirme ve planlamalar projeyi sonraya atabiliyor. Bende çoğu böyle güzel proje gördüğümde neden önce yapılmamış diyorum.
bunu neden 100 yıldır daha önceden planlamadı Türkiye OSBler mi yeni yoksa....
100 yıldır dedim 100 yıl önce demedim ikisinin arasında yüzyıllık anlam farkı var![]()
2.5 km bir alan yapılmayıp 100 yıl beklenmesi
ayrıca buna şimdi kayseri ahalisinin sevinmesi
traji komik degil mi
sen bunca yıl nasıl baskı yapmamışsın Ankaraya ve razı gelmişssin karayoluna
inanılmaz
Bu yıl demiryolu yılı ilan edildi zaten.Ülkemizde karayolu yatırımaları hep öncelikliydi maalesef. Yeni yeni demiryoluna yatırımlar çoğaldı. Bu sene bütçede en çok demiryoluna ağırlık verilmiş.
Raylı sistem %60 karayolu %40 olmalı her yıl bu oranda yatırım yapılmalıBu yıl demiryolu yılı ilan edildi zaten.
Bakanlık’ta öyle görüyor. TCDD’de.
Geçtiğimiz yıllarda otoyol ağırlıklı ve karayolu ağırlıklı bütçe vardı hep.
Raylı sistem %60 karayolu %40 olmalı her yıl bu oranda yatırım yapılmalı