Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emirhan

Moderatör
Ayın En İyi Üyesi 🥇
Mesajlar
5,826
Puanlar
12,805
Konum
İzmir
50.webp

Trafiği ve ulaşımı sadece Akçaabat’ta değil Trabzon genelinde rahatlatacak olan mega proje Güney Çevre Yolu’nun yapımının tamamlanmasıyla hızlı ve kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Karayolu ile şehrimize gelenler Mersin Mahallemizden Güney Çevre Yolu’na giriş yapacak ve kesintisiz bir şekilde Trabzon’un Arsin İlçesi’ne kadar ulaşabilecek. Toplamda 43 kilometre uzunluğunda olacak olan Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat Mersin Mahallesi’nden başlayan 1. Etabı 16 kilometre olacak.31 metre genişliğindeki 3 gidiş 3 geliş şeritli yolda 7 tünel ve 7 viyadük yer alacak. Ayrıca İnşaatı devam eden ve sonuna doğru yaklaştığımız Pulathane Bulvarının da kavşak noktaları tamamlandığında ve bulvarda da kesintisiz ulaşım sağlandığında şehir içi trafiğimiz %40 rahatlamış olacaktır. Her alanda olduğu gibi ulaşım konusunda hizmet ve eser siyaseti düsturu ile ilçemize kazandırılan bütün yatırımlar ve çalışmalar için, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Ülkemiz, Trabzon’umuz, Akçaabat’ımız her gün gelişmeye, ilerlemeye, öncü olmaya emin adımlarla koşuyor.

Kaynak: Akçaabat Belediyesi
 
Bursayada bu projeden lazım uludağın altından geçen tünellerle güney çevre yolu oluşturulması gerekiyor ki bursa trabzonun 4 katı büyüklüğünde bir şehir.
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:​


Trabzon'daki Güney Çevre Yolu Projesi'nin birinci etabı olan Akçakale-Akyazı arasındaki 16 kilometrelik bölümde 4 tünelde çalışmaların devam ediyoruz.

Anadolu Ajansı
 

BAKAN URALOĞLU, TRABZON GÜNEY ÇEVRE YOLU’NU İNCELEDİ​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Güney Çevre Yolu’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Şehri güneyden kuşaklayarak geçen 54,3 kilometrelik yolun 16,5 kilometrelik ilk kesiminde yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Uraloğlu, “Bitirdiğimizde hem transit trafiği rahatlatmış olacağız hem yerel trafiğin kısa zamanda seyahatini sağlamış olacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Güney Çevre Yolu’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Uraloğlu basın açıklamasında, “Biz hesap kitap yaparız. Ne zaman, neye ihtiyacın olduğunu doğru hesaplamaya çalışırız. Ondan sonra uygun zamanlamayla buna başlarız.” ifadelerini kullandı.

Trabzon şehir geçişinde özellikle Akçaabat'tan başlayıp Yomra çıkışına kadar giden bölümde günlük trafiğin 80 binlere kadar ulaştığı kesimler olduğunu belirterek bu durumun yeni bir kapasite ihtiyacına yol açtığını söyledi. Bakan Uraloğlu, bu sebeple bir çevre yolu yapmanın gerekli olduğunu dile getirerek eskiden tartışılan çevre yolu projeleri olduğunu ancak bunun şehrin güncel imarı ile çeliştiğini anımsattı. Uraloğlu, bu sebeple yapılan istişareler sonucunda güzergahın sil baştan yapılması gerektiğine mutabık kaldıklarını anlattı.

Uraloğlu, “Yaptığımız istişareler sonucunda bugün geldiğimiz noktada 54,3 kilometre uzunluğunda Mersin'den başlayıp Trabzon'u komple güneyden kuşaklayarak geçen yolu Araklı’nın girişine kadar yapmamızın doğru olduğu kanaatine vardık.” dedi.


16,5 Kilometrelik Birinci Kesimde Çalışmalar Devam Ediyor

Birinci bölümün yapım çalışmalarına 1 Mayıs 2023’te başladıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, “O günden bugüne yaklaşık 16 buçuk kilometrelik birinci kesimde yapım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kesimde yaklaşık 14 kilometreye yakın 7 tüp tünel var ve 8 aynada çalışmalarımız devam ediyor. Yine 7 tane viyadük var yaklaşık 850 metre civarında, burada da yapım çalışmalarına devam ediyoruz.” diye konuştu.

Yolun, Düzköy Yolu ile kesiştiği yerde bir kavşak yaptıklarını belirten Uraloğlu, ilk etabın Sera Gölü'nden mevcut Akyazı tünellerine bağlanacak şekilde bitirileceğini belirterek “Diğer etap da Araklı'ya giden etaptır. Orada da güzergah konusunda Büyükşehir Belediyemiz ve şehrin yöneticileri ve siyasetçileri ile mutabık kaldığımız şekilde proje çalışmalarını yürütüyoruz.” dedi.

Trafik Rahatlayacak

İlk etap bitmeden ikinci etaba da başlama düşünceleri olduğunu belirten Uraloğlu, “Bitirdiğimizde inşallah hem transit trafiği rahatlatmış olacağız hem yerel trafiğin çok daha uygun bir şekilde kısa zamanda seyahatini sağlamış olacağız. Hem zamandan hem akaryakıttan ciddi şekilde bir tasarruf etmiş olacağız.” açıklamasında bulundu.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
Geri
Üst