Vodafone

234 milyar TL’lik dev yatırım​

Vodafone, Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde kritik bir adım olan 5G altyapısına yönelik hazırlıklarını tamamlıyor. Şirket, standart 5G teknolojisinin ötesine geçerek 5.5G teknolojisini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu teknoloji, daha hızlı, güvenilir ve kapsayıcı bir dijital ekosistem sunmayı vaat ediyor. Engin Aksoy, bu adımın Türkiye’nin dijital dönüşümünde önemli bir kilometre taşı olacağını belirtti.

Şirket, 2024 yılında mobil şebeke altyapısına bir önceki yıla kıyasla yaklaşık iki katı yatırım gerçekleştirdi. Ayrıca, mağazaların yeni nesil perakende dönüşümüne yönelik yatırımlar 410 milyon TL’yi aştı. Bunun yanı sıra, İzmir’de yeni bir veri merkezi kurulması ve güneş enerjisi santralleri ile enerji ihtiyacının %35’inin karşılanması hedefleniyor. Her iki proje için toplam 200 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı.

Vodafone-Arama-Yonlendirme-Nasil-Ayarlanir-Iste-Adim-Adim-Kilavuz-1.webp

Karel ile Vodafone 45 Milyon Dolarlık Sözleşme İmzalayacak

Karel ile Vodafone 45.000.000 dolarlık sözleşme imzalayacak.

Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle belirlendi:

"Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.'nin "Continuous Site Service for Lithium Batteries, IOT Devices & Diesel Generators/Lityum Akü, IoT Cihazları ve Dizel Jeneartörlerle Kesintisiz Enerji Hizmetleri" işi ihalesini kazandığımız Vodafone tarafından resmi olarak bildirilmiştir.

Bu bildirim ile sözleşme sürecine geçilmiş olup, söz konusu ihale için imzalanacak sözleşme, 01.01.2025 tarihinden itibaren 4 yıl boyunca geçerli olacaktır. İmzalanacak sözleşme iş toplamı yaklaşık olarak 45.000.000 USD'dir."

Kaynak: Yatırımlar Dergisi

Geri