Artık geriye sayım başladı her ayın bitişi Bursayı hızlı trene yaklaştıracakHIZLI TREN MÜJDESİ: “2026 ORTASINDA SEFERLER BAŞLAYACAK”
Bakan Uraloğlu’nun Osmaneli-Bursa arası yüksek hızlı tren hattının önümüzdeki yıl hizmete açılacağını, projenin tamamının ise 2028 yılı sonuna kadar bitirileceğini açıklamasına da değinen Gürkan, “Sayın Bakanımızın liderliğinde, bakanlık yetkililerimizin yoğun gayreti ile yürütülen Bursa-Ankara hızlı tren hattında seferler 2026 yılının ortasında başlayacak. Bu, kentimizin ulaşım altyapısında çok büyük bir dönüm noktası olacak” ifadelerini kullandı.
Gürkan ayrıca Emek-Şehir Hastanesi metro hattının YHT Garı’na kadar olan bölümünün de önümüzdeki yıl hizmete gireceğini belirterek, “Şehir Hastanesi ile hızlı tren hattı entegre hale getiriliyor. Böylece yatırımlarımız sayesinde hemşehrilerimiz modern ve kesintisiz bir ulaşım ağına daha kavuşacak” dedi.
olay.com.tr
Ekli dosyayı görüntüle 15728
2026 Yazında yht gara kadar bursarayda açılmış olacak bu bahaneyle gar olmasa daha sürerdi metro inşaatı 4 km metroyu 5 yılda bitiremediler ya.Artık geriye sayım başladı her ayın bitişi Bursayı hızlı trene yaklaştıracak
Çok önemli gelişmeleri köşesine taşımış gerçekten 13 yıldır hep bu şekilde bizi aydınlatıyor çok bilinçlendik sayesinde her sene biten bir yht hattı bu senede bitmedi yanlız oda ayrı.Ben de Ahmet Emin Yılmaz birkaç gündür hızlı tren hakkında yazı yazmayınca endişelenmeye başlamıştım. Neyse ki daha fazla gecikmedi. Saygıdeğer yazarımız yazacak hiçbir şey bulamazsa hızlı treni tarihçesiyle birlikte yazısında işliyor.
Projeyi bilmiyorum ama çok fazla olacağını sanmıyorum engebeli arazi çok yok tabi ova kısmlarını tahrip etemeden tepelerin altından geçirerek giderlerse o zaman işler değişir fazlaca tünel yapılır.bursa garından başlayıp bandırma bitecek olan hızlı tren hattında kaç tünel açılması lazım
her projede başlamadan önce şu kadar tünel falan yazıyordu ben bulamadımProjeyi bilmiyorum ama çok fazla olacağını sanmıyorum engebeli arazi çok yok tabi ova kısmlarını tahrip etemeden tepelerin altından geçirerek giderlerse o zaman işler değişir fazlaca tünel yapılır.
Projeyi bilmiyorum ama çok fazla olacağını sanmıyorum engebeli arazi çok yok tabi ova kısmlarını tahrip etemeden tepelerin altından geçirerek giderlerse o zaman işler değişir fazlaca tünel yapılır.
her projede başlamadan önce şu kadar tünel falan yazıyordu ben bulamadım
Evet engin abi yht çalışması bunlar o bölgeye google earth ten bakmak aklıma gelmedi açıkçası güzel bir bilgilendirme oldu.23.05 2025 tarhli Google Earth görüntülerinden anladığım kadarı ile Teknosab civarında Hızlı Tren hattı çalışmaları başlanmış ve inşaat halinde 1 adet tünel giriş-çıkışı ve ayrıca 1 adet tünel girişi görünüyor. Tabi bu çalışmalar HT hattı çalışması ise. Efe bey daha iyi bilir.
Baya ilerlemiş çok güzel ben ilerlemenin bursa garından devam eder diye düşünmüştüm.Beni şaşırttılar23.05 2025 tarhli Google Earth görüntülerinden anladığım kadarı ile Teknosab civarında Hızlı Tren hattı çalışmaları başlanmış ve inşaat halinde 1 adet tünel giriş-çıkışı ve ayrıca 1 adet tünel girişi görünüyor. Tabi bu çalışmalar HT hattı çalışması ise. Efe bey daha iyi bilir.
Ekli dosyayı görüntüle 16109Ekli dosyayı görüntüle 16110Ekli dosyayı görüntüle 16111Ekli dosyayı görüntüle 16112
Şirket işe bir bütün olarak bakıyor biz duygusal bakıyoruz onlar parasını alıp işini yapıyor.Hat 201 km tüm hatta çalışıyorlar bursa etabı artık bitti gibi 1 yıl içerisinde ince işler biter kaba inşaat olarak tek osmaneli viyadükleri kalmıştı onlarda bitirilmiştir tahminimce.Baya ilerlemiş çok güzel ben ilerlemenin bursa garından devam eder diye düşünmüştüm.Beni şaşırttılar
Yavaş yavaş 2030'a doğruBursa-Osmaneli hattını bitirme hedefi 2025 sonundan 2026 Mayıs ayına revize edilmiş. Hattın deneme seferleri 2026 ortalarında yolculu seferleri ise 2027 yılında başlaması hedefleniyor.
Bursa YHT projesinin tamamen bitmesi 50 yılı bulur.Herkesin yolunu gözlediği tren bir türlü gelmedi. Bursa YHT projesi en uzun süren proje oldu.
Aslında açıldıktan sonra Bursalılar olarak bir yıl boyunca treni protesto edip kullanmamak lazımHerkesin yolunu gözlediği tren bir türlü gelmedi. Bursa YHT projesi en uzun süren proje oldu.
Komple kaldırıp hattı çürümeye bırakırlar nasıl olsa harcanan paranın bir önemi yok.Aslında açıldıktan sonra Bursalılar olarak bir yıl boyunca treni protesto edip kullanmamak lazım
Terk ederler orası da varKomple kaldırıp hattı çürümeye bırakırlar nasıl olsa harcanan paranın bir önemi yok.