YHT - Bandırma - Bursa - Osmaneli Hızlı Tren Hattı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu gidişle hattı çabuk açabilmek adına Önce Bursa Gar ve Havalimanı istasyonu açılır, Gürsu ve Yenişehir istasyonları sonra açılır. Bunu da burada not olarak ekleyip kalsın bakalım öyle mi olacak

Ankara - Sivas YHT hattında da sonra açılan istasyonlar olmuştu. Dediğin gibi hattı hemen devreye almak için bazı istasyonları sonra hizmete alma olasılığı var.

Bu gidişle hattı çabuk açabilmek adına Önce Bursa Gar ve Havalimanı istasyonu açılır, Gürsu ve Yenişehir istasyonları sonra açılır. Bunu da burada not olarak ekleyip kalsın bakalım öyle mi olacak
Gürsu istasyonu Bursa gar istasyonu gibi büyük bir istasyon değil. Bundan dolayı Gürsu istasyonunda çok inşaat çalışması gerektirmediğinden Gürsu istasyonunun yapımı kolay istasyon olacak.

Gürsu istasyonu Bursa gar istasyonu gibi büyük bir istasyon değil. Bundan dolayı Gürsu istasyonunda çok inşaat çalışması gerektirmediğinden Gürsu istasyonunun yapımı kolay istasyon olacak.
Burada işin kolay olması değil öncelik olması daha önemli. Yoksa bir gar inşaatı ile istasyon arasında elbette iş farkı var.

Yüzeysel bakmıyorum. Gürsu istasyonuna da en az Balat istasyonu kadar ihtiyaç var. Gürsu istasyonu da gerekli bir istasyon. Balat istasyonu yetişirse Gürsu istasyonu hayli hayli yetişir hattın açılışına.

Yüzeysel bakmıyorum. Gürsu istasyonuna da en az Balat istasyonu kadar ihtiyaç var. Gürsu istasyonu da gerekli bir istasyon. Balat istasyonu yetişirse Gürsu istasyonu hayli hayli yetişir hattın açılışına.
Balat istasyonu diye bir şey yok. Bursa Gar diye bir gerçek var. Gar ile istasyon arasında ki farkı biliyor musun?

Bence de öyle olur. Bütün iş gücünü Bursa Gar'a yoğunlaştırmak talep edilen hizmeti daha erken sunmamızı sağlar. Batıya doğru büyüyen bir şehirde önceliği Gürsu İstasyonu'na vermek tüm şehri oraya taşımaya mecbur kalmak demek ki buna da hiç gerek yok.

Havalimanı İstasyonu da hem İnegöl, Yenişehir, İznik gibi doğu ilçelerine hem de Bursa merkezinin doğusu, Yıldırım, Gürsu ve Kestel'e eşit mesafede hizmet vermek açısından çok mantıklı.

Öngörün çok yerinde Mustafa abi.

Balat istasyonu diye bir şey yok. Bursa Gar diye bir gerçek var. Gar ile istasyon arasında ki farkı biliyor musun?
Mustafa Gürsu istasyonu da önemli doğu tarafının yükünü alacak. Yapımı da kolay niye yetişmesin açılışa. Gar olunca mı önemli oluyor sadece.

Mustafa Gürsu istasyonu da önemli doğu tarafının yükünü alacak. Yapımı da kolay niye yetişmesin açılışa. Gar olunca mı önemli oluyor sadece.
Evet gar olunca önemli oluyor.
İşler yetişmeyecek gibi olursa bir işletmeci olarak ne yaparsın? Gürsu istasyonunu mu açmak ilk önceliğin olur yoksa Bursa Gar'ı açmak önceliğin olur?

İşler yetişmeyecek gibi olursa bir işletmeci olarak ne yaparsın? Gürsu istasyonunu mu açmak ilk önceliğin olur yoksa Bursa Gar'ı açmak önceliğin olur?
Mustafa Gürsu istasyonu dediğin iki tane demir parçasını yerleştirmek. Bir şey yok ki Gürsu istasyonunda. Yapacağı iki demir parçası koymak koskoca garı yapan iki demir parçasını da istasyona yerleştirir.

(Y)HT Gürsu istasyonu bildiğiniz çelik konstrüksiyon bina. Ovadaki kaçak fabrikalarından birinin inşaatına gidin adamlarla anlaşın 1 haftada istasyonu yapıp teslim ederler. Ne metro bağlantısı var ne başka bir şey. Önüne yol koy birde yolun sonuna baba koy dönsünler diye, 1 tane durak koy durağa da D-23/T geçiyor yaz bitti.

Bugün hattın yenişehire kadar olan kısmının neredeyse tamamına bakma fırsatım oldu çok büyük oranda hat bitmiş hatta bazı bölgelerde katener hattının kılavuz telleri bile çekilmiş büyük çalışma var.Gerçekten çok mutlu oldum seneye yazın testlere başlayacak şekilde hazır hale gelecek diye tahmin ediyorum yıl sonuda tarifeli seferler başlar.

Bugün hattın yenişehire kadar olan kısmının neredeyse tamamına bakma fırsatım oldu çok büyük oranda hat bitmiş hatta bazı bölgelerde katener hattının kılavuz telleri bile çekilmiş büyük çalışma var.Gerçekten çok mutlu oldum seneye yazın testlere başlayacak şekilde hazır hale gelecek diye tahmin ediyorum yıl sonuda tarifeli seferler başlar.
sen fotografta ilk treni görmüşsün
fotograflar için teşekkürler (y)

sen fotografta ilk treni görmüşsün

Fotoğrafta görülen araç tren değil Mercedesin iş makinesi modeli olan UNIMOG. :D
Hem karada hem de aparatla demiryolunda giden bu araç çeşitli amaçlarla kullanılıyor burada da demiryolunun altına serilen balast adı verilen taşları döşeyen vagonları çekmekle meşgul. Anlayacağın henüz daha tren görmüş sayılmayız.

Fotoğrafta görülen araç tren değil Mercedesin iş makinesi modeli olan UNIMOG. :D
Hem karada hem de aparatla demiryolunda giden bu araç çeşitli amaçlarla kullanılıyor burada da demiryolunun altına serilen balast adı verilen taşları döşeyen vagonları çekmekle meşgul. Anlayacağın henüz daha tren görmüş sayılmayız.
off berktug bende biliyorum ne oldugunu yaa
ray üzerinde gidiyor mu gidiyor
insana bu ülkede umut bile verilmiyor
kocaman kocaman yazmışsın yaa:cry:

Geri