Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
YHT - Bandırma - Bursa - Osmaneli Hızlı Tren Hattı 🚄
2027 Haziran’a kalmaz. 2027 Mart sonu ya da Nisan başı olur.
Test süreci başlatıldıktan sonra 120günlükzorunlu test süreci başlayacak.
Tıpkı Çerkezköy - Kapıkule hattında olduğu gibi.
Hattın test sürüşleri Ulaştırma Ve Altyapı Bakanın katılımlarıyla gerçekleşmişti.
• 6 Haziran 2026 tarihinde başlamıştı. • 4 Ekim 2026 tarihinde 120 günlük zorunlu test süreci sona erecek olup, yolculu işletmeye hazır hale getirilecek. Akabinde sertifikasyon alınarak işletmeye açılacak.
31 Ekim 2026 tarihine kadar hattı açmayı planlıyoruz
Bunun bir benzer örneği; Osmaneli - Yenişehir - Bursa hattında da olacak.
Dolayısıyla test sürüşleri ne kadar erken başlatılırsa hattın açılması da bir o kadar yakın olacaktır.
Ki Osmaneli bölgesindeki çalışmalar için ek 45 günlük süre verildi.
TCDD’nin de resmi açıklamasına istinaden verilen son tarih: 30 Eylül 2026
Bursa’nın hızlı tren hayaline bir adım daha yaklaşıyoruz
Bandırma–Bursa–Osmaneli Hızlı Tren Projesi güzergâhında incelemelerde bulunarak Yenişehir Havalimanı ve Gürsu Hızlı Tren İstasyonlarımızı ziyaret ettik. Sahada yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerimizden bilgi aldık.
201 kilometrelik hattan oluşan proje tamamlandığında Bursa; başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin yüksek hızlı tren ağına doğrudan bağlanacak. Bursa–Ankara ve Bursa–İstanbul arasındaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecek.
Bursa’nın ulaşımını kolaylaştıracak, sanayisine ve üretim gücüne demiryoluyla değer katacak bu büyük projeyi yakından takip ediyoruz.
Bursa Hızlı Tren Garı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledik. Ardından Bandırma–Bursa–Yenişehir–Osmaneli Hızlı Tren Projesi’nin geldiği aşama ve sahadaki son durum hakkında, projenin yüklenicisi Kalyon İnşaat ile müşavir firma Altınok–TCDD Teknik İş Ortaklığı yetkililerinden gerekli bilgileri aldık.
Bursa’yı hızlı tren konforuyla buluşturacak bu büyük proje, tamamlandığında yalnızca ulaşımı kolaylaştıran bir yatırım olmakla kalmayacak; şehrimizin üretim gücünü Türkiye’nin ulaşım ve lojistik ağına daha güçlü şekilde bağlayan stratejik bir adım olacak.
Sanayisi, ihracatı ve güçlü üretim altyapısıyla öne çıkan Bursa’nın potansiyelini daha da artıracak proje; bölgesel gelişime, ülke ekonomimizin büyümesine ve şehirlerimiz arasındaki ticari bağların güçlenmesine katkı sağlayacak.
Türkiye’nin ulaşım vizyonu doğrultusunda yalnızca bugünün ihtiyaçlarını karşılayan değil, yarının Türkiye’sini şekillendiren demiryolu yatırımlarını hayata geçiriyoruz.
Çünkü biz demiryollarını yalnızca şehirleri birbirine bağlamak için değil; üretimi pazarlara, insanımızı yeni imkânlara, bölgelerimizi dünyaya ve Türkiye’yi geleceğe taşımak için inşa ediyoruz.
Bursa’nın rayları, Türkiye’nin yükselen üretim gücünün dünyaya açılan yollarından biri olacak.