muratbeg16
WT Kullanıcı
Kasım-Aralık aylarında açılacak yarım yamalakta olsa açılacak not edin buraya bunu 
yarım yamalak açıslında yolculu seferler değilde yük trenlerine bile razıyımKasım-Aralık aylarında açılacak yarım yamalakta olsa açılacak not edin buraya bunu![]()
Yarım yamalak açılmaz artık tam bitirirler bir şekilde zaten balat gar bölgesi hariç bir sorun yoktur hatta bu yılın bitmesine 7 ay var çok çok yeterli bir süre açılış için.Kasım-Aralık aylarında açılacak yarım yamalakta olsa açılacak not edin buraya bunu![]()
bu sefer hattı yaparken iyi düşünmüşler toprak dolgunun alt kısmına ray çekmeyi bununla birlikte mudanyaya'da gidebilir ama çook düşük ihtimalYarım yamalak açılmaz artık tam bitirirler bir şekilde zaten balat gar bölgesi hariç bir sorun yoktur hatta bu yılın bitmesine 7 ay var çok çok yeterli bir süre açılış için.
Burayı bitirsinler önce de Mudanyayı da bir 50 yıl beklerizbu sefer hattı yaparken iyi düşünmüşler toprak dolgunun alt kısmına ray çekmeyi bununla birlikte mudanyaya'da gidebilir ama çook düşük ihtimal
Çok zor. Mudanya'ya gitse gitse Bursaray gider ama o bile bugünün şartlarında zorbu sefer hattı yaparken iyi düşünmüşler toprak dolgunun alt kısmına ray çekmeyi bununla birlikte mudanyaya'da gidebilir ama çook düşük ihtimal
Trambüs iş görür güzelde olur keşke yapsalar.Çok zor. Mudanya'ya gitse gitse Bursaray gider ama o bile bugünün şartlarında zor
Harika bir video olmuş sezer beye bu video için teşekkür ederiz.Osmaneli V viyadükleri projedeki favori sanat eserlerim.Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi'nin Bursa-Osmaneli etabında, Yapıray bünyesinde yürüttüğümüz demiryolu işlerinin neredeyse sonuna geldik.
Sahada kaydettiğim anlardan kendi imkanlarımla kısa bir video derlemek istedim. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.
İyi seyirler
https://www.linkedin.com/posts/sezer-sağir-48495314a_bandırma-bursa-yenişehir-osmaneli-yüksek-ugcPost-7470134864571310080-Tdje/?utm_source=share&utm_medium=member_android&rcm=ACoAAFZBCMIBBgEFUnCn0Gg84YuypOyJvrnSPkE
Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi'nin Bursa-Osmaneli etabında, Yapıray bünyesinde yürüttüğümüz demiryolu işlerinin neredeyse sonuna geldik.
Sahada kaydettiğim anlardan kendi imkanlarımla kısa bir video derlemek istedim. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.
İyi seyirler
https://www.linkedin.com/posts/sezer-sağir-48495314a_bandırma-bursa-yenişehir-osmaneli-yüksek-ugcPost-7470134864571310080-Tdje/?utm_source=share&utm_medium=member_android&rcm=ACoAAFZBCMIBBgEFUnCn0Gg84YuypOyJvrnSPkE
Video mükemmel olmuş.Ama osmanelideki konvensiyonel bağlantı kavşağı ne durumda onu görmek isterdim şu sınav haftam bitsin metro ne alemde ona da bakarımBandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi'nin Bursa-Osmaneli etabında, Yapıray bünyesinde yürüttüğümüz demiryolu işlerinin neredeyse sonuna geldik.
İyi seyirler
Sezer SAĞIR - LinkedIn
Ray bağlantılarını diyorsan konvansiyonel hat V viyadüklerin birleşimini yani çalışma vardı diye hatırlıyorum.O bağlantılar yapılmadan tren bursaya gelemez zatenVideo mükemmel olmuş.Ama osmanelideki konvensiyonel bağlantı kavşağı ne durumda onu görmek isterdim
hayır yht hattından bursaya ayrılan yol ayrı konvansiyonel hattan yht hattına ayrılan yol ayrı aslında ysd demeliyiz ona hem yük hem yolcu geçicek belki aşırı yüklenmeden yht seferleri azalcak yük trenlerine geçcek kim bilirRay bağlantılarını diyorsan konvansiyonel hat V viyadüklerin birleşimini yani çalışma vardı diye hatırlıyorum.O bağlantılar yapılmadan tren bursaya gelemez zaten
umarın test sürüşleri uzun sürmez ve yolculu seferlere açılır kasım gibiVideoda dikkatimi çeken en can alıcı nokta V viyadüklerin seneler sonra yapılmasına rağmen garlardan önce hazır hale getirilmeleri nedeni bursanın ana hatta bir bağlantısının olmaması ankaradan kalkacak tren test için viyadükleri kullanmak zorunda bursaya gelebilmek için umut verici bir video olmuş bizler için merakla temmuz ayı sonunu bekliyorum.
bu projeye çok bakmadım ama sayding sayısı az bursa - osmaneli arasına 10 sayding gerekir ki, Bursa'ya tren merkeze gelemez iş işten geçti bu yüklerin tırlarla mesela barakfakih osb den çevre yolunu kullanarak 5 dk mesafede yükleri oraya bırakacak gibi yada inegöle uzatılmasını traftarındayım yht gelmese bile kara tren hattı gerekir yük için burda önemli olan yolcu değil yük zaten mesela almanya gibi yüklerimizin yüde 20 si trenler ile taşınmalıVideoda dikkatimi çeken en can alıcı nokta V viyadüklerin seneler sonra yapılmasına rağmen garlardan önce hazır hale getirilmeleri nedeni bursanın ana hatta bir bağlantısının olmaması ankaradan kalkacak tren test için viyadükleri kullanmak zorunda bursaya gelebilmek için umut verici bir video olmuş bizler için merakla temmuz ayı sonunu bekliyorum.
umarın test sürüşleri uzun sürmez ve yolculu seferlere açılır kasım gibi
Şimdilik günde 2-3 karşılıklı seferi geçmez bence istanbul belkide ilk zaman olmayacak tam ne düşünüyorlar onu siz daha bilirsiniz tabi ama ankara ve konya seferleri olmak zorunda8-17 Temmuz 2026; Osmaneli - Yenişehir
17-31 Temmuz 2026; Yenişehir - Bursa
1 Ağustos - 28 Eylül 2026; Test & ETCS & Dinamik & sinyalizasyon &
Ekim-Aralık 2026; Hat açılışı
Planlarımız bu şekilde.
Şuan da sahada görevli TEİAŞ kurumunun çalışmalarının tamamlamalarını bekliyoruz.
Keza test trenlerimizin başlangıcında Ulaştırma Bakanını da davet ediyoruz olacağız.
Hatla ilgili olumsuz bir durum yok şuan için.
Çok yoğun ilgi duyulacağından ötürü sefer tarifesini nasıl yapabiliriz onu konuşuyorduk masada geçen gün.
Sivas hattı gibi olmayacak çünkü. Yerli trenlerimiz de henüz yolculu işletime hazır hale getirilmedi.
TÜRASAŞ’ın Eylül ayında açacağı fabrikasından sonra daha hızlı üretim süreci olacak. Dolayısıyla o fabrika bizim için çok kıymetli ve önemli olacak.
peki yerli lokomotif e5000 ile hyundai rotem e68000 arasında ne kadar beygir var e68000 6800 beygir diye biliyorum e5000 in ise min 5000 beygir olması lazım yoksa o lokomotif sadece kendini çeker8-17 Temmuz 2026; Osmaneli - Yenişehir
17-31 Temmuz 2026; Yenişehir - Bursa
1 Ağustos - 28 Eylül 2026; Test & ETCS & Dinamik & sinyalizasyon &
Ekim-Aralık 2026; Hat açılışı
Planlarımız bu şekilde.
Şuan da sahada görevli TEİAŞ kurumunun çalışmalarının tamamlamalarını bekliyoruz.
Keza test trenlerimizin başlangıcında Ulaştırma Bakanını da davet ediyoruz olacağız.
Hatla ilgili olumsuz bir durum yok şuan için.
Çok yoğun ilgi duyulacağından ötürü sefer tarifesini nasıl yapabiliriz onu konuşuyorduk masada geçen gün.
Sivas hattı gibi olmayacak çünkü. Yerli trenlerimiz de henüz yolculu işletime hazır hale getirilmedi.
TÜRASAŞ’ın Eylül ayında açacağı fabrikasından sonra daha hızlı üretim süreci olacak. Dolayısıyla o fabrika bizim için çok kıymetli ve önemli olacak.
Şimdilik günde 2-3 karşılıklı seferi geçmez bence istanbul belkide ilk zaman olmayacak tam ne düşünüyorlar onu siz daha bilirsiniz tabi ama ankara ve konya seferleri olmak zorunda
Seferler iyi valla şimdilik yeterliİlk etapta;
İstanbul - Bursa hattında karşılıklı 3 sefer
Ankara - Bursa hattı için karşılıklı 4 sefer
Bursa - Konya & Karaman hattı için ise karşılıklı 1 sefer.
Bursa çıkışlı ilk tren saati; 06:00-06:45 arası
Bursa çıkışlı son kalkış tren saati ise; 20:15-21:00 saatleri arasında planladık.
Hat açılmaya yakın yeniden revize edebiliriz.