Yol Tabelaları ⛔️

Kestel Bursa'nın Şehir Merkezine uzak noktalarından biri Bursa'ya gidiyorum ifadesi normal ama Emek'ten Hamitler'den bu tabiri alamazsın ama Görükle'de otran biri de bunu söyleyebilir veya Balkan veya Kızılcıklı

Balkan'da oturan biri gerçekten Bursa'ya gidiyorum der mi baksana şuna 😂

Evet heykele gidiyorum hanlar bölgesine gidiyorum demeleri lazım istanbul pendikte oturan Beşiktaşa giderken istanbula mı gidiyorum diyor Osmangaziye gidyorumda diyebilirler bursa saçma yani

Kestel Bursa'nın Şehir Merkezine uzak noktalarından biri Bursa'ya gidiyorum ifadesi normal ama Emek'ten Hamitler'den bu tabiri alamazsın ama Görükle'de otran biri de bunu söyleyebilir veya Balkan veya Kızılcıklı
Hocam Kestel zaten Bursa'nın "merkez" ilçesi
Bursa şehir merkezine uzaklığı gibi bir durum söz konusu olamaz. Eskiden kalma alışkanlıktan kaynaklı olarak Bursa'ya gidiyorum diyorlar. Ona bakarsak 20 sene önce Beşevler'den Heykel'e gidenler de Bursa'ya gidiyorum diyordu. Yenişehir'den İnegöl'den gelen adam Bursa'ya gidiyorum der. Kestel'den yola çıkan adamın Bursa'ya gidiyorum demesi sadece bir alışkanlık. Çünkü Kestel Bursa'nın merkez ilçesi.

Bana göre Kestel. Bursa'nın şehiriçinde kalan sınır bölgesi onun ardında şehir yok zaten
Tamam merkez ilçelerden inegöle gidiyorum diyorsun ama inegölden gelirken bursaya gidiyorum diyorsun bu saçma inegölde bursa hangi ilçeye gidiyorsan onu söyle nilüfere gidiyorum de bitsin çok basit birşey

Geri