Şanlıurfa - Nostaljik Tramvay Projesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emirhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Belediyelerdeki anlam veremediğim İstanbul özentiliği hâlâ devam ediyor. Üstelik bu nitelikli bir özentilik de değil. Taksim - Tünel vagonlarının raylı sistem aracından uzak, lastik tekerlekli, kötü bir kopyasını şehrin göbeğinde lunapark oyuncağı gibi dolaştırmaktan ibaret. Bir de numarataj levhalarını İstanbul özentisi bir şekilde yaparlar.

1_rB4Cy1udHdDvVwiFw-t19w.webp

Bu yöntemle şehrin bir kimliğini oluşturamazsınız. Sadece taklit ederek aslını yaşatırsınız. Tramvay yapılacaksa işe yarayacak, toplu taşımaya teşvik edecek gerçek bir tramvay hattı yapılmalı. Tekerlekli bir toplu taşıma aracı işletmek istiyorlarsa da otobüs almalılar.

İstiklal Caddesi'ndeki nostaljik tramvaylardan ilham alınarak özel olarak tasarlanan elektrikli ve klimalı tramvaylar, trafiğe kapalı alanda hizmet verecek. Çevreci özellikleriyle dikkat çeken bu tramvaylar, sessiz çalışması ve sıfır emisyonlu yapısıyla kent ulaşımına modern ve estetik bir soluk kazandıracak.

Tramvay zaten elektrikli bir araçken şu açıklamayı yapıyor olmaları bile bana o kadar ucuz ve itici geliyor ki...

ŞANLIURFA’DA TARİHİ ADIM ATILDI

DİVANYOLU TRAFİĞE KAPATILDI, NOSTALJİK TRAMVAY HİZMETE GİRDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gülpınar’ın vizyoner projesi hayata geçti. Divanyolu Yayalaştırma Projesi kapsamında cadde trafiğe kapatıldı ve tarihi dokuya uygun nostaljik tramvaylar hizmete başladı.

Başkanımız Mehmet Kasım Gülpınar: “Biz, adeta bir hazinenin üzerinde oturuyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir tarihi kimliğe, çok özel bir geçmişe sahibiz. 12 bin yıllık bir mirastan bahsediyoruz; bu, dünyada çok az şehre nasip olabilecek bir zenginlik. Urfa, artık hak ettiği yere gelecek.”

Nostaljik Tramvay Şanlıurfamıza hayırlı olsun.

Aynısını bunun Uşak'a da yaptılar. Bu karar vericiler ya da bunlardan memnun olanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum. Oraya İstanbul tramvayı çakması bir elektrikli lunapark oyuncağı koyacaklarına E-Jest veya E-Atak koysalar en azından tebrik ederdim şimdi bir şey diyemiyorum.

Yakın gelecekte bu ve buna benzer tüm projelerin çöp olduğunu hep beraber göreceğiz. Kaynaklar nasıl çöpe atılır adlı çalışma izliyoruz belediyelerinden.
Adamlarda vizyon denen bişey yokki vizyonsuz kişilerin şehirleri ne hale soktuklarını ve paraları nasıl çöpe attıklarını dehşetle seyrediyoruz gerçekten yazık günah.

Bursa'nın elinde kullanılmayan tramvaylar mevcut, değerlendirilebilir
hadi ya var mı geçekten neden böyle bir şeyi hızlıca denemiyorlar
En azından ben olsam denerim ya nasıl duruyor nasıl işliyor gerçekten estetik katıyor mu diye bakardım
Şehirlerin görsel imajıda çok önemli aslında

hadi ya var mı geçekten neden böyle bir şeyi hızlıca denemiyorlar
En azından ben olsam denerim ya nasıl duruyor nasıl işliyor gerçekten estetik katıyor mu diye bakardım
Şehirlerin görsel imajıda çok önemli aslında
Kültürpark içinde bulunan T1 deposunun arkasında, ama yok üzerinden de görünüyor bu arada. T3 hattında kullanılan ve Almanya'dan ikinci el tramvaylar yıllardır orada yatmakta. Mesela bu da bizim kamu kaynağı israfımız.

Büyük ihtimalle olumsuz dönüş alırsınız, hatta bu ulaşım planlaması büyükşehirin görevi biz karışmayız diyebilirler
Bende öyle düşünüyorum lakin ama belki elindeki degerlendir bari ben talipim diyebilir mi
Baskı yapar mı
Sonuçta Mudanya Belediyesi parası yok ama belki vizyon katar duruma
yoksa belediye gerçekten elde tutulur bir şey yapmamış oluyor bu zamana kadar belki buna sarılır

Bende öyle düşünüyorum lakin ama belki elindeki degerlendir bari ben talipim diyebilir mi
Baskı yapar mı
Sonuçta Mudanya Belediyesi parası yok ama belki vizyon katar duruma
yoksa belediye gerçekten elde tutulur bir şey yapmamış oluyor bu zamana kadar belki buna sarılır
Böyle bir vizyon sahibi olduklarını düşünmüyorum

Geri