5G - 5. Nesil Mobil Telekomünikasyon Hizmeti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
4.5G tünellerde ve kapalı alanlarda 5G ye göre çok daha iyi çekiyor sanırım herkes 5G ye yüklenince 4.5G rahatladı :D

Çoğu yerde NSA 5G var yani modifiyeli 4G 😊

Mevcut 4G frekanslarına (800, 1800 ve 2600 MHz) ek olarak (5G'ye ait) 700 MHz ve 3.5 GHz frekanslar da devreye alındı.

Yani bir şehre yeni çevre yolu yapmak gibi düşün abi.

26 GHz (milimetrik dalga) bantlarının devreye alınmamasına ve çoğu yerde NSA 5G sunulmasına çok sevindim. Çünkü 5G teknolojisine her ne kadar komplo teorisyenleri gibi öcü gözüyle bakmasam da pek desteklediğim bir teknoloji değil.

Ben de 3G'den devam tabii (Turkcell'de kaldığım sürece).

Ankara,adana,antalya,istanbul bunun gibi çöp ankesörlerle dolu.Koskoca şehirlere şu allah aşkına yakışıyor mu. 5G vs diyeceklerine önce kendisine kurumsalım diyen türk telekom
bu şehirlerdeki sorumsuzluklarına sahip çıksın.Yardımcı olmadılar belediyeye şikayet ettim onlar şimdi ankesörleri belki toplamak için bir şeyler yaparlar.Sizde bulunduğunuz şehirlerdeki ilçe belediyelere yazın bunun için

şşşş.webp

Ankesörlü telefonları kesinlikle toplamamalılar ama atıl konumda da bırakmamalılar. Yurtdışında şehrin sembolü olmuş, filmlerde aşinalık kazandığımız o güzel ankesörlü telefonları kaldırdılar.

Türk Telekom da bu tip sembol olabilecek estetikte ankesörlü telefonları barındırmalı. Acil durumlarda çok işe yarar bu cihazlar.

Türk Telekom da bu tip sembol olabilecek estetikte ankesörlü telefonları barındırmalı. Acil durumlarda çok işe yarar bu cihazlar.
Buna katılmakla beraber şehir merkezlerinde temiz ve yenilenmiş şekilde bir kaç adetten fazla olmayacak şekilde bırakılmalılar ne kadar çok olurlarsa o kadar bakımsız ve sıkıntılı oluyorlar.

Buna katılmakla beraber şehir merkezlerinde temiz ve yenilenmiş şekilde bir kaç adetten fazla olmayacak şekilde bırakılmalılar ne kadar çok olurlarsa o kadar bakımsız ve sıkıntılı oluyorlar.
Belediyeye yazdım telekom ilgisiz davrandığı için onlar yerinden söküp toplu halde merkez de bir yerlere koyacaklar temizleyip ama bunu normal de belediyenin görevi değil telekomun olması lazım.Sizde kaç tane gördüysenin gördüğünüz yerleri adresiyle ihbar edin ilçe belediyeleri yardım ediyor

Sabit hatları bile öldürüp mobil şebekeye teşvik eden (hatta yer yer dayatan) sistem ankesörlüyü mü önemser?

Bir kere ankesörlü telefon her ne kadar dinlenebilir olsa da (devlet tarafından), sonuçta anonim bir sistem. Anonimlik bu devirde kamu kurumlarının, devletlerin işine gelmez.

Ben çok isterim bakımlı ve estetik ankesörlü telefonlar etrafta olsun, ihtiyaç halinde kullanılabilmesi için ilk 1 dakikalık görüşme ücretsiz olsun, hatta daha gelişmiş versiyonları da üretilip yerleştirilsin... Ama nerede?

Belediyeye yazdım telekom ilgisiz davrandığı için onlar yerinden söküp toplu halde merkez de bir yerlere koyacaklar temizleyip ama bunu normal de belediyenin görevi değil telekomun olması lazım.Sizde kaç tane gördüysenin gördüğünüz yerleri adresiyle ihbar edin ilçe belediyeleri yardım ediyor
Sökülmesi telekomun işi neden ilgilenmiyorlar ilgi bitince para kazanamayınca öyle bırakmışlar gerçekten yazık.

Ankesörlü telefon her ne kadar günümüz koşullarında çok tercih edilen bir cihaz olmasa da dediğim gibi acil durumlarda vs. gerekli.

Şahsen ben yanımda muhakkak kontörü olan bir ankesörlü telefon kartı taşıyorum. Tek olurum, telefonum bozulur, şarjı biter o zaman ankesörlüyü kullanırım. Bu devirde birinden cep telefonunu rica edip birini aramak ta riskli, karşı taraf bizim iyi niyetimizi anlamaz haklı olarak telefonunu kullandırmak istemez. Ben de aynı şekilde telefonumu kimseye kullandırmam.

Ankesörlü telefonların idaresi Türk Telekom yerine Bilgi Teknolojileri Kurumu veya Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde olsa nasıl olurdu acaba? Hatta anonimlik mevzusuna karşı kişiselleştirilmiş ankesörlü telefon kartı olup kullanımında ücretin mevcut cep telefonu fatura yansıtması sağlanabilir.

Yeter ki istensin.

Geri