5G - 5. Nesil Mobil Telekomünikasyon Hizmeti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Efe16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan
4.5G tünellerde ve kapalı alanlarda 5G ye göre çok daha iyi çekiyor sanırım herkes 5G ye yüklenince 4.5G rahatladı :D

Çoğu yerde NSA 5G var yani modifiyeli 4G 😊

Mevcut 4G frekanslarına (800, 1800 ve 2600 MHz) ek olarak (5G'ye ait) 700 MHz ve 3.5 GHz frekanslar da devreye alındı.

Yani bir şehre yeni çevre yolu yapmak gibi düşün abi.

26 GHz (milimetrik dalga) bantlarının devreye alınmamasına ve çoğu yerde NSA 5G sunulmasına çok sevindim. Çünkü 5G teknolojisine her ne kadar komplo teorisyenleri gibi öcü gözüyle bakmasam da pek desteklediğim bir teknoloji değil.

Ben de 3G'den devam tabii (Turkcell'de kaldığım sürece).

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: 5G abone sayımız yaklaşık 34 milyona ulaştı​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G'nin hizmete alınmasından bu yana yaklaşık 34 milyon aboneye ulaşıldığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, 81 ilde kademeli hizmete alınan 5G ile ilk günden yaklaşık 21 milyon abonenin buluştuğunu söyledi.

"Aradan geçen yaklaşık 40 günlük sürede de 12,5 milyon yeni 5G abonesiyle toplam sayımız yaklaşık 34 milyona ulaştı." diyen Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Bu rakam, gerçekten dikkat çekici ve gurur verici çünkü bu durum, vatandaşlarımızın 5G teknolojisini olağanüstü hızlı ve yüksek bir oranda benimsediğini açıkça gösteriyor. İki yıl içerisinde de 5G hizmetlerini kademeli olarak ülkemizin her noktasına yaygınlaştıracağız. Bu adım hiç şüphesiz Türkiye'nin küresel 5G liderliğine adım attığı tarihi bir dönüm noktası oldu. Türkiye olarak hedefimiz, başlattığımız bu ticari 5G hamlesini yerel yönetimlerimizle ve sanayimizle birleştirerek şehirlerimizi küresel ölçekte birer cazibe merkezi ve teknoloji laboratuvarı haline getirmek.”

Anadolu Ajansı

Kullandığımız 5G, 5G değil, 4.75G gibi, batarya ve interneti su gibi içtiği için, 4.5G'den şaşmamak lazım

Sezgin abinin mesajının üzerinde bu mevzudan bahsetmiştim. :D

Telefonlar 5G'ye bağlandığını sanıp aslında NSA 5G ağlarına bağlandığı için otomatik bant değişikliğini daha sık yapıyor bu da telefonu yoruyor maalesef. Vodafone müşterisi olup 4.5G kullanırken aktif üç banttan duruma göre herhangi birini kendim sabitliyordum daha faydalı oluyordu. Turkcell 3G'de tek bant olduğu için uğraşmıyorum :D

Geri